Roj. dan
Po Sašinem voščilu “ob novem rojstvu” sem začel premišljevati, kaj je pravzaprav mislila s temi besedami, zdaj pa ni več dvoma. To je datum mojega prvega vpisa na tole stran, ki se je zgodil 1.4.2001 ob 00:43. Ne vem, kako bodo zdaj to razložili astrologi. Podznak to ni. Mogoče bi lahko od zdaj naprej temu rekli predznak. Se pravi, rojen v znamenju Dvojčka s predznakom Ovna. Sliši se kar v redu in nekaj Ovnove energije mi tudi ne bi škodilo.
Tudi nevarnost pred “elektroni in sevanjem z zaslona”, pred katero me je posvarila Irena, je očitno manjše zlo, kot življenje brez Med.Over.Net-a. Že po petih dneh abstinence in rednega spanja, sem se namreč, na pragu poletja, prehladil, kar se mi že dolgo ni zgodilo. In od prvega trenutka, ko sem bil spet z vami, mi je takoj šlo spet na bolje.
Na tem mestu izgleda, da se bodo misli začele rimati. Ne vem, od kje je zdaj prišlo tole:
Ni stiha
brez navdiha.
Pa nazaj v prozo, toliko da najavim pesem, ki jo je v takem trenutku navdiha napisal Predin in ima naslov, ki mi je od cele pesmi najbolj všeč:
Kaj bi mi brez nas?
To je rojstna karta tistega dne in ure, ki si jo vpisal.
Sicer je pa res tako, kot si že nekje prej pisal; namreč, da je astrološka karta, ki je posnetek dogajanja na nebu in posnetek vpliva na osebnost, sestavljena iz ogromno točk… in interpretirati te točke, je zelo zahtevno in zamudno..nima slučajno končnice- logija.
Torej poleg sonca, ki se nahaja v določenem znamenju, gledamo še vse ostale planete, ascendent, glede na uro rojstva, potem še aspekte med njimi. To so položaji oz. povezave med seboj..tako je npr. lahko Sonce v sekstilu z Marsom…kar pomeni, da je od Sonca oddaljen točno 60 stopinj (do 5/8 stopinj natančno).
Potem se gledajo tranziti, torej trnutno dogajanje glede na rojstni horoskop, ter progresije, navidezni premiki, napredovanja planetov..tako npr. lahko imamo ob rojstvu ascendent v znamenju Raka..ki se čez leta premakne v znamenje Leva..in se oseba navzven lahko kaže drugače kot doslej. itd. itd.
Potem so še povratki planetov, ki označujejo prelomnice v življenju itd. itd.