ROGOZNICA
Oj!
Midva s fantom sva redna gosta v Rogoznici. Meni osebno je tam zelo fajn.
V Rogoznici je marina Frapa – ki je najboljša marina na Hrvaškem; nekaj lokalčkov, restavracij,…. Glede plaž – ne vem, če so primerne za otroke; no odvisno tudi kje boste. V enem delu je fajn, saj je tam tudi otroška kolonija in imajo urejeno plažo. Pa ne smem pozabiti, da je okrog otočka urejena potka – zele, zelo lepo.
Blizu Rogoznice pa je Primošten, malo naprej Trogir.
Tudi midva bova šla letos tja.
Ojla, Simona!
Ni ravno pri Šibeniku, je bolj pri Primoštenu. Ali greste prav v Rogoznico ali kakšno naselje ob njej? Center Rogoznice za kopanje ni ( tam je pristanišče, ki pa je eno najlepših na Jadranu). Sama Rogoznica je mirna, prijetna, nekega hrupa ni, prijetna za sprehode. Kopat se je potrebno iti kam drugam, v kakšne zalivčke ( drobno kamenje, ponekod je naravna senca, ponekod je ni, voda je čista, ne preveč slana, vreme je ponavadi vedno lepo – če je dež- traja to največ dve uri). Če pa greste v kakšno vas pri Rogoznici v apartma, pa ima skoraj vsaka hiša svoj košček plaže ( eni imajo zbetonirano, s stopnicami v morje, s senčniki ).
Jaz sem bila nekajkrat in mi je všeč. Veliko je družin z otroci ( veliko je Slovencev). Pač odvisno kakšna so vaša pričakovanja.
Če mi poveš, kam točno greste, ti lahko mogoče povem še več.
Ogromno je tudi destinacij za izlete (ali z avtom ali ladjo) : Primošten, Trogir (božansko), Split, slapovi Krke, . . .
Če te še kaj zanima, vprašaj!
LP
Torej sta v bistvu v centru. Midva hodiva k prijateljem, ki oddajajo apartmaje v vasi Zećevo Rogoznićko ( Stara draga ), to je pred Rogoznico ( tam, kjer je vojašnica, ribogojnica – samo na drugi strani).
Midva sva bila do sedaj 7 x in sva zelooo zadovoljna. Prijatelj ima mali čoln in se vozimo na bližnje otočke ( svetilnik) na fish-piknike, pa pešačiva iz vasi do Rogoznice in Zmajevega oka, pa na izlete v bolj ali manj oddaljene kraje. Skratka bolj aktiven dopust ( še pač ni otrok).
Za neka disco-nočna življenja pa nama ni preveč, imava rajši kako posedanje v bufi z hladnim pivom. Ponavadi greva malo naprej od cerkve v bife, kjer imajo neko svoje pivo. Sem pozabila kako se mu reče.
Tudi nekaj kolegov z otroci sva dol poslala in so bili zadovoljni.