Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje roditi v 35. tednu?

roditi v 35. tednu?

Pozdravljene!

Mi katera, ki je rodila v 35. tednu, prosim napiše svojo izkušnjo…

Meni namreč od 32. tedna trebuh zelo otrdeva, pravzaprav od takrat naprej moram ležati, da ne bi prišlo do poroda pred 35. tednom. V 33. tednu sem par dni zaradi tega prezivela v bolnišnici;tam so mi dajali Magnesol in injekcije za razvoj pljučk. Zdaj sem v 34. tednu, ginekolog mi je rekel naj ležim do 35. tedna, potem pa da se bom lahko sprehajala in tekala okoli … (Tega si ne bom dovolila, saj bi rada, da bi bil otrok kar najbolje razvit…)
UZ pravi, da je otrok dobro razvit, da je z njim vse OK, koliko je velik ne vem, vem pa da že sedaj tehta 2086 g.

Zanima me ali so bili vaši otročki pri tem tedni že tako razviti, da niso potrebovali dodatne nege, ali so bili v inkubatorju … Pa še to: roditi mislim v Postojni in skrbi me, da mi otroka (če se rodi tako zgodaj) odpeljejo v Ljubljano …

Hvaležna vam bom za vaše nasvete, spodbude, izkušnje …
Lep pozdrav, zbegana mamica

Sicer sem rodila v 36t, ampak popolnoma brez komplikacij, dete bo, če bo drugače zdravo, ostalo v Po, saj tudi v Lj ne bi spadalo v inkubator. Midva sva bila po 1t že veselo doma.

Sama sem v 29 tednu in imam podobne težave.Trebuh mi otrdeva takoj, ko se malo gibljem, vedar mi je ginekologinja rekla da to ni nič takega.Če je tvoj trebuh trd manj kot pet minut, potem ni straha da bi prej rodila, ker je pač to normalno.Mene samo zagrabi stokrat na dan in me po eni minuti spusti.Zadnjič sem morala na pregled, če bi se slučajno odpirala, pa se še ne.Verjetno ti je gin. naredil ta pregled in ugotovil, da se ne odpiraš in da ni posebnega strahu. Sedaj je otrok že zelo velik in ima malo prostora, zaradi tega pa imaš trd trebuh. Ne sekiraj se preveč. Dojenček pa je nedonošenček če ima manj kot 2,5 kg in mora ležati do te teže v inkobatorju, ker ne zna sam ohranjati telesne temperature in pljuča še niso razvita do konca. V LJ odpeljejo na kliniko samo tiste nedonošenčke, ki imajo manj kot 1 kg, potem pa ga pripeljejo nazaj.

Rodila sem v 34 tednu. Deklica je imela 2004 g in je bila 10 dni v inkubatorju, potem pa še 10 dni v topli posteljici. Razen nizke porodne teže je bilo vse OK. Sedaj je prava mala lumpica, stara 7m!
Nič se ne boj! pa srečno!!!!!!!
Želim ti lahek porod in zdravo bebico!!!!!

Jaz sem sicer rodila že precej prej, tako da je moja izkušnja drugačna. Ampak pri tednih v katerih si ti, se poroda več ne bojijo. Nedonošenčke, če so sicer zdravi, pri dveh kilah že odpuščajo domov. Po mojem mnenju se lahko popolnoma zaneseš na ginekologa, ki pravi, da je otrok dovolj razvit.
Otrok se smatra za donošenega pri 37t, če slučajno rodiš s 35t bo po tej logiki rojen le 14 dni prezgodaj.
Jaz si želim, da bit tokrat zdržali vsaj do 32t še raje do 34t…

A.

Ojla!

Zlate moje, najlepša hvala za ta vaša pisma. Hvala, hvala, hvala.. ste me prav pomirile.
V torek, ko bom že v 35. tednu, imam pregled pa bomo videli kako je kaj naše detece …

Lepo se imejte in dajte poljubčke svojim otročkom!!!

Vso srečo, Tonči!!!!

Moja mala se je rodila pri 36 tednu, porod so mi sprožili zaradi zastoja v rasti
bila je grozno suha – samo 2040g velika 45 cm
ampak ker se je začela dobro hranit in ji je po 3 dneh tež začela naraščati in ji je nato naraščala tudi naslednja 2 dni sva šeli 5 dan domov
ni bila nič v inkubatorju, skoz sem jo imela pri sebi v sobi, pa tudi injekcije za razvoj pljučk ni dobila
edina težava ki smo jo z njo meli je bla da ji je bilo vse preveliko – najhuje se je to poznalo pri plenicah, ki smo jih komaj staknili saj tako majhnih plenic takrat niso nikjer prodajali:s

zdej je stara 4 leta, večja od večine vrstnikov, skoz zdrava, sam suha pa še vedno k glista:)

tko da se ne sekiraj, pri 35 tednih so že čist fino razviti

Jaz sem rodila v 33 tednu in ni nič v inkubatorju, imel pa je 2300g.

Vso srečo in nič skrbet.

Moja dvojčka sta se rodila v 35 tednu in imala kar nekaj težav z dihanjem. Seveda so dvojčki zaradi prostorske stiske še bolj ogroženi in morda, če bi bil le en otrok, bi bilo vse ok. Pa vendar, zaradi pomanjkanja kisika je mel en od njiju kar nekaj težav, hvala bogu so vse sčasom z veliko nevrofizioterapije izzvenele. Vendar pa moram napisat še to: zelo pomembno je bilo, da sta bila otroka takoj po porodu v zelo dobrem intenzivnem oddelku za intenzivno nego novorojenčkov. Zato v primeru PREZGODNJEGA poroda toplo priporočam ljubljansko porodnišnico, ker zdravje tvojega otroka vsekakor odtehta nekaj več storitev, ki jih nudi Postojna, ki pa žal nima tako dobrega neonatalnega oddelka. In takrat so to najpomembnejše reči.

Seveda pa na vso moč držim pesti, da se bo tvoj otročke rodil na rok z lahkoto.
N:)

ciao,
sama sem rodila v 31 tednu in je imela moja pupa 1664g tako da je bila nekaj dni v inkubatorju da je pridobila na teži, ampak v tvojem tednu mislim, da ne more biti nič narobe, pogumno bye

živjo!

Brez skrbi, verjetno bo vse v redu, sploh če si dobila injekcijo za pljučka. Jaz sem rodila v 34t, mali pa je kmalu po porodu začel piskat. Odpeljali so ga intenzivno, kjer je bil 1 dan v inkubatorju in priklopljen na aparate, potem pa še 3 dni v topli posteljici. Lahko pa pričakuješ zlatenico, ki rada doleti nedonošenčke in ne obupaj, če ne bo imel sesalnega refleksa. Moj je samo spal, jaz pa sem se sekirala, ker nisem verjela, da je to zaradi teh 2 vzrokov.
Če trdijo, da se lepo razvija, ni niti skrbi da bi ga vozili v LJ.

A si taprava Tinoča?
In še noseča? :))))

Čestitke za odločitev v drugo :))))))

lp, Mateja

Se strinjam. V primeru rizične nosečnosti (ali da se predvidevajo kakršnikoli zapleti oz. odstopanja pri mamici ali otročku) tudi jaz prisegam na ljubljansko porodnišnico. Moja lastna izkušnja je namreč pokazala, da sem se v prvo prav odločila (medenična vstava + še kup drugih strahov), ko sem šla rodit v LJ, čeprav sem iz Zasavja in so mi Trbovlje pred nosom. Iz firbca sem hipotetično vprašala, kako bi v mojem primeru ravnali v Trbovljah in je bil odgovor direkten: CR brez poskusa roditi po naravni poti. No, v LJ sem rodila po naravni poti, sicer s prerezanim presredkom in kupom šivov, a pod vodstvom dr. Pušenjaka popolnoma b.p.

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Brez panike. Jaz sem rodila pred dvemi meseci v 35. tednu, moj zlati fantiček ni bil sploh nič v inkubatoju, je pa bil res malo zlat – ampak to je dokaj pogosto tudi pri donošenčkih, in zaradi tega smo bili v porodnišnici 12 dni. Rodil se je z 2130 g, teža mu je po porodu še padala, tako da smo šli domov z 2110 g. Nekaj dni je tudi dobival antibiotike, bolj za vsak slučaj kot pa da bi bilo kaj resnega. Ja, bil pa je tudi v ogrevani posteljici – kakšen luksuz, vodna postelja – tega luksuza mu zdaj doma ne morem več privoščit, pa solarija (zaradi zlatenice je bil pod lučko) tudi ne. Ima pa zdaj po 2 mesecih že več kot 5 kg in zdravnica je rekla, da je čist preveč težak. Srečno!

New Report

Close