Najdi forum

ročna vodna črpalka

Živjo.

Imam vprašanje, namreč moj mož (ne spozna se ravno na gradbeništvo) bi rad na vikendu v štepih vode zavrtal luknjo in gor namontiral ročno vodno črpalko – štirno meni ni ravno jasno ali se to dejansko da, on bi v vodni štepih zabetoniran z betonskim pokrovom direkt zavrtal luknjo in notri porinil to črpalko. Ali ne bodo v vodo leteli delčki ko bo vrtal ali bo sploh to funkcioniralo

Prosim za kakšen nasvet

Če prav razumem je štepih nekakšen rezervoar vode (popravi če se motim). Delci betona, ki bi nastali pri vrtanju bi se usedli na dno in štirna bi normalno delovala. Mi smo štirno zabili na vrtu – v konjico cevi je gospod dal sol, potem so to cev zabili 7 m globoko v zemljo, ko je prišel do vode, se je začelo črpati, sol se je stopila, v začetku je bila voda umazana, sedaj pa teče že čista. Za zalivanje vrta je popolnoma dobra, pijemo pa jo ravno ne.

Ja ja štepih je rezervoar

Zakaj pa sol? A bi jo mogla mi2 tudi dodati koliko pa pa kam

Ne, sol dajo tam kjer cev zabijajo direktno v zemljo, da se ne zamaši na poti do podtalnice. Vi2 pa bosta cev črpalke postavila direktno v vodo, če ne bo na koncu cevi nobene mrežice boš tiste delčke, ki te skrbijo mogoče celo z vodo izčrpala, ali pa bodo pač ostali v rezervoarju.
Če je cev dolga se sprazni in vode ne moreš potegniti, zato se iz vrha nalije voda, da se ustvari podtlak in se jo potem čisto fino “napumpa”

New Report

Close