Najdi forum

kje je kaksn link kjer pise kaj imas lahko v rocni prtljagi in v kovcku za cezoceanski polet, ali je isto kot evropski pogoji??

plis help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kam naj to pogledam. HVALA

Ne vem, zakaj zganjaš paniko. V ročni prtljagi nikjer ne smeš imeti nevarnih snovi ipd. in ostrih predmetov. Podrobnosti preveri pri svojem prevozniku.

Če pa boš te dni letela čez London, naj te opozorim, da ročna prtljaga ni dovoljena.

sem klicala na kompas…. tud zobne paste ne smes met, vlozkov ,tamponov ne v skatlici, tudi ocal ne v skatlici…. niti samponov…..

Zakaj že? Ej, jaz potujem samo z ročno prtljago po celem svetu in sem še vedno vse to (in več) nesla s seboj.

Pozanimaj se pri svoji letalski družbi.

zarad teroristov v zadnem casu…
ah, sej tud ce tega ne vlacim sabo…. sej je prov d je tko strogo ratal

8 kg največ, brez nožev in ostrih predmetov.

zaradi varnostnih ukrepov kjer koli, trenutno ne smes imeti rocne pritljage. V rocni imas lahko le: bording pass, potni list, dokumente za v drzavo v katero letis (seveda ce jih zahtevajo) in popolnoma nic drugega.
Vse ostalo imas s sabo ampak v kovcku katerega das v pritljago. Tobo do nadalnjega. Taki postopki so tuki na letaliscu ljubljana

8 nebesa

al si ti fuknena, k u taki situaciji rineš ven, doma bod.

Odpri svojo misijonsko organizacijo, pa bos funkcionirala, z dobrimi deli, pa tud, če iz državnega proračuna,sam de ne boš preveč zagonila.

Pa še Alenko1974 vzem za pomočnico, je hdu razgledana

******Ej, jaz potujem samo z ročno prtljago po celem svetu in sem še vedno vse to (in več) nesla s seboj. ******

Ti si mal za cajtom.

*****al si ti fuknena, k u taki situaciji rineš ven, doma bod. *****

A ni zdej bolj varno kot prej, saj so teroriste polovili?

Skoraj nič.

Čudno. Prej, ko so bli teroristi še na svobodi, si pa varno potoval in celo vzel vso ročno prtljago s sabo.

dej grandmother umer se.
napisala si mi da nej bom doma.? ti nis pustolovc. pa a ne stekas da sem jst terorist, sodelujem z muslimani…ne morem zdej kr odpovedat leta… ja, pa mem tvoje bajte se bomo pelal in ti jo razstrelil, da bos zadovoljna!
pol bom pa ustanovila svojo misijonarsko organizacijo in bom zberala dnar za tvoj grob.

Potniki naj premislijo, kakšno prtljago imajo danes s seboj. Takoj stopi v veljavo pravilo, da na letalu NI DOVOLJENA NOBENA ROČNA PRTLJAGA. Na letalu bodo dovoljeni le nekateri bistveni življenjski pripomočki, ki jih bodo morali potniki preložiti v prozorne plastične vrečke, ki jih bodo prejeli na letališču. Vse druge predmete bodo morali preložiti v oddano prtljago, ki bo pregledana na letališču.

Potniki in ročna prtljaga
Spodnja navodila veljajo za vse potnike, ki začenjajo svoje potovanje na letališčih v Veliki Britaniji in tudi za vse tiste, ki na britanskih letališčih le presedajo.
Takoj stopi v veljavo navodilo, da mora biti vsa ročna prtljaga obdelana kakor oddana prtljaga in biti med letom letala, ki vzleti z britanskega letališča, shranjena v skladišču potniškega letala.
V žepih se ne sme prenašati ničesar!
Potniki imajo lahko na točkah kontrole v eni, najbolje prozorni, plastični vrečki le naslednje stvari:
• žepne denarnice in male torbice z njihovo vsebino (npr. denar, kreditne kartice, osebne izkaznice ipd. in NE večjih torb);
• dokumente, ki so nujni za potovanje (npr. potni listi in vozovnice);
• predpisana zdravila in pripomočki, ki so potrebni in nujni za potovanje (npr. pripomočki za diabetike), ki ne smejo biti v tekočem stanju, razen če imajo potrdilo o avtentičnosti;
• očala in sončna očala, brez etuijev;
• embalaže za kontaktne leče, vendar brez tekočine za leče
• za tiste, ki potujejo z dojenčki: otroška hrana, mleko (ki ga mora otrokov spremljevalec poskusiti vpričo varnostnika), ter higienske pripomočke za otroka (plenice, vrečke za rabljene plenice, papirnate brisače, kreme)
• ženske higienske pripomočke, ki so potrebni in nujni med letom, vendar ne smejo biti v embalaži (tamponi, damski vložki, brisače)
• papirnate robčke (ne smejo biti v embalaži), robčke iz blaga
• ključe (vendar ne z možnostjo daljinskega upravljanja)
Vsi potniki morajo biti ročno pregledani, obuvala in vsi predmeti, ki jih nosijo s seboj, pa morajo biti rentgensko pregledani. Vsak alarm detektorja kovin mora biti raziskan in razrešen. Uradni NSM protokoli so začasno zaustavljeni, s čimer je omogočen prihod na delo večjega števila letališkega osebja, potrebnega za pregled potnikov.
Vsi predmeti, ki jih rentgen zavrne, je potrebno ročno pregledati in obravnavati z napravo za zaznavanje sledi.
Vsi invalidski vozički in drugi pripomočki za hojo morajo biti rentgensko pregledani. Samo vozički, ki dobijo dovoljenje letališkega osebja, so lahko prepeljani skozi mesto varnostnega pregleda.

Nekaj dni pa res. Ampak meni še nikoli niso prtljage izgubili…

New Report

Close