Najdi forum

Pozdravljeni!

Takoj po novem letu planiram odhod na Norveško in sicer v Oslo.

Iščem še nekoga, ki bi morda odšel skupaj z menoj, da bi si tako v štartu delila
stroške stanovanja, ter nekako skupaj začela z življenjem na Norveškem.

Službe si nebom iskal od doma, temveč se bom prijavil direktno na norveški
zavod za zaposlovanje, takoj ko prispem na norveško. Sicer pa me je za službo
še najmanj strah, ker imam zelo iskan poklic, in bi tudi brez zavoda kar hitro kaj
našel.

Z tujino imam že ogromno iskušenj, tako da se znajdem, in me ni strah ničesar!

Tako da.. – pogum velja! 😉

Prosim, naj me kontaktirajo samo dovolj odločni, ki vedo, kdo so in kaj si želijo, in ne
nekdo, ki se odloča bi nebi …rabim nekoga istomislečega – dovolj odločnega&samostojnega!

Morda velja omeniti še moja leta: 26.let.

V primeru, da bo kakršnokoli zanimanje za mojo opisano temo, bom tukaj kasneje pustil
tudi svoj mail naslov, oz.lahko tudi nekdo, ki ga ta tema zanima pripiše tukaj svoj mail naslov;)

Sicer pa bom to temo spremljal vsakodnevno.

Lep pozdrav.

Bravo Robertino,

zaenkrat na žalost pri nas selitev še ni opcija, ti pa želim veliko sreče in uspešno iskanje zaposlitve.

Ne vem sicer o kakšnem poklicu govoriš,..če si mogoče iz gradbene stroke pa le pohiti, saj imam informacije iz prve roke, da so Poljaki že precej okupirali teren ;(((

Ha en finn dag 🙂

pusti mi e-mail naslov, če želiš.

sem za delo v tujini za dobo nekaj let, oglasi se mi na [email protected]

Zate “tulver” – moj mail naslov: [email protected]

Lp.

Kdor je tako brez friendov, da išče preko spleta, je že nekaj narobe. Samo stran!

Povej kolko imaš ti frendov, ki bi šli s tabo živet v tujino. Kake maš.

Hojla,
Norveška, če kdo pozna koga, ki dela in živi na Norveškem, Švedskem ali Finskem se toplo priporočam za informacijo.
Delam in živim na Poljskem, severne države so mi zanimive za poslovne priložnosti.
Kar se Poljakov tiče imam veliko info, takšnih in drugačnih. Glede okupacije terena: da in ne, odvisno katero branžo gledaš in kaj želiš delati. Lahko si kdo tudi pogleda forun glede Poljske, zanimive stvari se dogajajo tak. Recimo, če Hines gradi v Gdansku potem se sigurno izplača.

Kakorkoli že, za kakršne info vnaprej hvala.

Hi Shipman
Zakaj se ne zdruzis s Robertino meni se zdi da sta glih za skupaj in povabita se Spelo ki se pripravlja za odhod v Nizozemsko, ker ona ve kako izkoristit Nizozemski socialni sistem Vzamete v najem poceni stanovanje, najpreje barantate za ceno z lastnikom in potem ga prijavite na upravi , ces da vam racuna prevec in je mozno da vam controla se zniza najemnino,probat ni greh, pravijo. V vsakem primeru ste uspeli, ce ne financno ste pa sigurno naredili slab vtis.
Pazi Nizozemska Slovenci prihajajo

Britishman,
Meni osebno je zelo žal, če se ti je življenje zamerilo. Na kratko, živim in delam na Poljskem, kjer bom tudi ostal, pika! Pisal sem za Norveško in ne Nizozemsko! Ti bereš kar hočeš brati ali kar je napisano!?
Glede poslovnih priložnosti- poznam poslovni bonton na severu, morda bolje kot ti. Vedno in povsod fair play.
Skratka, mislim, da je življenje vsakega posebej izučilo na drugačen način. Ni prav, da obsojamo nekoga, ker ne živimo njegovega življenja. In vsakdo ima pra, pa če se odloči prav ali narobe. Ampak kaj je pravzaprav prav ali narobe!? Kar je za nekoga prav je za drugega lahko narobe in obratno, ni res!?
Britishman, kar sem napisal tebi se ti opravičujem, ne poznam ozadja, ne poznam tvojega življenja, in ne morem sodit o ozadju tvojega prejšnjega pisanja.
Za kontakte se vseeno propiročam.

Pa lep pozdrav iz sončnega in mrzlega Gdanska.

ALI MAŠ ZA MENE PROSTOR BI JZ TUDI ŠEL ZRAVN DA SI NAJDEM 1 POŠTENO DELO KER TULE V TEJ LAK REČEM LUKNJI-slo JE OBUPNO SE NAJDE TUD PO MOJE KAKO GRADBENIŠTVO–HIŠNA OPRAVILA ČE SE DA NOO PROSIM ME KONTAKTIRI
[email protected]

Shipman
Moja napaka oprosti, glede Norveske, ceprav ni take bistvene razlike med severnemi drzavami, kar se tice bontona in zivljenja na splosno.. Jaz sem mnenja da v zivljenju so vedno samo dve moznosti od katerih je ena prav druga pa narobe, more or less.. Meni se zivljenje ni zamerilo,Shipman, zamerili so se mi rojaki ki se obnasajo tako arogantno. Posebno, ce pridejo v UK. Kritiziram jih v upanju da spremenijo svoj neposten namen. Jaz sem bil vedno skromen in hvalezen za kar mi UK nudi in je nisem nikdar izkoriscal.
Poleg tega imam veliko prostega casa posebno ko je zunaj mraz in dez in ne morem ven na vrt ali se sprehajat s psom po plazi.Toda pomlad se bliza, in ne se sekirat Shipman, tomorrow is another day!?
LP Brit

Brit
Hvala, polepšal si mi jutro! Strinjam se stabo, da ni bistvene razlike ned državami. Ja dve možnosti sta vedno. Si bral knigo Mali princ? Vredno jo je brati večkrat, vsakokrat jo razumeš drugače.
Kar se tiče rojakov se deloma strinjam s tabo, ko te rabijo te poznajo, drugače ne obstajaš 🙂
Meni se je življenje popolnoma obrnilo, ni mi žal, da sem na Poljskem, tu bom ostal.
Če prav berem med vrsticami si v penziji? Plaže, tukaj imajo fantastične, z mojo se večkrat sprehajava, sedaj ne, ni za ljudi, mraz, veter….poleti pa….
Moje delo je vezano na projekte, trenutno vegetiram 🙂 ravno zato iščem poslovne priložnosti na severu, iščem kakšen kontakt. Popravi me, če se motim, na severu te težko sprejmejo in če hočeš delati kot firma moraš imeti firmo registrirano na severu (Nor, Šve, Fin). Registracijo lahko uredim v parih dneh. Pa to ni problem, problem je začeti, ampak imam časi pa tudi trmast sem dovolj.
Hja, če rabiš kakšno lepo sliko z mojih logov mi pošlji mail. Slike zamrznjenega morja (hodil sem po njem), pomola…. lepa dežela. Kakor vsaka, ni res?
[email protected]

Britishman je zvezda tega foruma! Brez njega bi ta forum umrl! Pustite ga pri miru!

Fanka…
Nisem vedel, da je Britishman zvezda foruma. Dobro, da si mi povedala. Ga bom vprašal v katerem ozvezdju je. Aja, astrologija je zelo zanimiva,veš, veliko je odvisno od zvezd. Zaključek: hvala bogu da je zvezda, pa kaj nismo zvezde vsi, ki sijemo na temle planetu!?
Povedal ti bom takole: lepo je, če si zvezda nekomu, ki mu nekaj pomeniš, zvezda pomeni tudi zvezda severnica, ki ti sije na poti življenja. vsakdo ima svojo zvezdo, ki ji sledi.
Fanka, Razumeš, kaj sem hotel povedati!?
lep pozdrav iz mrzlega in zasneženega Gdanska

Kateremo slovencu pa ste omogočili delo v tujini.
Čese tako hvalite .

Ti je uspelo dobit družbo in it na Norveško? Mi planiramo podoben podvig drugo leto in bi nam prišel vsak napotek prav. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close