roaccutane
Pozdravljeni!
Jemal sem 2x po 20 mg na dan(1x zjutraj in 1x zvečer). V višino merim 185 cm in tehtam 73 kg (dermatologinja je dejala, da bi lahko na sledeče podatke lahko jemal še večjo dozo vendar krajši čas). Na internetu sem pa prebral, da je potrebno zdravilo jemati po obroku in po možnosti z mlekom za boljšo absorbcijo. Jaz to delam samo takrat ko imam čas, saj velikokrat zaradi drugih obveznosti sploh ne zajtrkujem in tako zdravilo pogoltnem z vodo na tešče. Mogoče je pri meni problem premajhne absorbije, hm, res ne vem.
lp
Pozdrav!
res je , da je doza primerna, zato me zelo preseneča, če ni učinka.
Običajno je izboljšanje po 2-3 mesecih jemanja, so pa ljudje, ki imajo učinek po nekaj mesecih, vendar po pol leta jemanja pa je sigurno viden učinek.
Glede na to, da je običjana doza v vašem primeru dosežena v 8-9 mesecih, svetujem nadaljevanje zdravljenja.
Sveda pa je to vaša odločitev oz. vaša in dermatologa, ker pa boljšega zdravila ni, pa se je treba odločiti tudi na podlagi tega.
Lp
So mi takrat pomagale, ob prenehanju pa je bilo stanje isto, ali celo še slabše. Še vedno se srečujem z mozolji in sem stara 35 let. Imela sem pa dve dozi zdravil.
Tablete so zelo nevarne in škodljive. Če bi takrat vedela za vse stranske učinke, se NIKOLI ne bi odločila zanje.
V Ameriki so pa prepovedane.
Najprej pozdrav!
nato še tako kot vedno- objavim vse.
Sam se s tem ne strinjam, rad bi pokazal tiste, ki so danes brez brazgotin.
S tem pa zaključujem to polemiko.
Lp
Spoštovani!
Zdravilo Roaccutane sedaj jemljem že 4 mesece, in sicer tri tablete dnevno po 10 mg. Razmišljam, da bi začela jemati t.i. fat burnerje. Zanima me ali mi odsvetujete jemanje fat burnerjev sočasno z zdravilom roaccutane, ali ni nobenih posledic ob sočasnem jemanju.
Soočam se še z eno težavo. Po telesu se mi pogosto pojavljajo delčki suhe kože. Pojavljajo se po dlaneh, vratu, dekolteju, rokah in hrbtu. Najbolj so izraziti na dlaneh. Menim, da bi to lahko bil mogoče ekcem. Kaj mi lahko svetujete?
Se že v naprej zahvaljujem za odgovor
Lep pozdrav
Pozdrav!
Pojavljanje suhe kože gre skupaj z zdravilom, potrebne so dobre mastne kreme in se stanje stabilizira.
O sočasnem jemanju zdravila in teh preparatov nimam izkušenj in bi prej odsvetoval kot priporočal iz tega razloga, sicer pa se bo jemal Roaccutan še nekaj mesecev, nato pa lahko jemljete kar ste si izbrali.
Lp
Pozdrav!
Zdravilo roaccutane uporabljam že skoraj 5 mesecev, stanje se je zelo izboljšalo, mislim na okolico brade, nosu in lic vendar se mi zdaj akne pojavljajo na čelu, tam jih nisem nikoli imel kot recimo drugod po obrazu, je uredu če kdaj kak mozoljček pritisnem, danes sem jih par pa se bojim da ne ostanejo brazgotine, ker da se zaradi tega zdravila koža slabo celi.
Lep pozdrav
Pozdrav!
Črni komedioni ali akne ne izginejo po uporabi tega zdravila, temveč jih je potrebno mehansko odstraniti, za kar pa svetujem obisk pri dobri kozmetičarki, da ne bo posledic in brazgotin.
Lp
Spoštovani dr. Kralj,
Imam eno vprašanje glede Roaccutane,
Sin (18 let) ima akne (papulopustulozne)že 4 leta in razmišlja o teh tabletah, ki mu jih je priporočil dermatolog.Nima izrazito močnih, so pa moteče. Razen obraza in vratu, so še na hrbtu.
Trenutno se ni odločil za tablete, ampak je dobil Belakne kremo.Ker je med nezaželenimi učinki pri jemenju tablet omenjeno tudi izpadanje las, in glede na to, da ima po moji strani to lahko v genetiki (androgena alopecija), sem zaskrbljena. Ali imate kaj povratnih informacij glede izpadanja las?
Sicer pa so njegovi lasje močni.
Hvala za vaš odgovor.
Pozdrav!
Omenjene kapsule predpisujem veliko, imam dobre in dololetne izkušnje, izpadanje las je bilo v izjemno redkih primerih, pa še to le prehodno.
Lp
Mene pa zanima naslednje, recimo, da so jetrni testi malce povišani in določeni dermatolog ne želi predpisati Roaccutana pa čeprav podpišem izjavo ali karkoli, da na svojo odgovornost vzamem in vse. Bi vi dali zdravilo ali ne? Bi pa želel tisto dozo, da se dokončno pozdravi, ker imam dovolj teh aken in bom naredil vse, da se jih rešim.
POzdrav!
Prosim!
Hvala!????
Zdravilo se predpiše na podlagi stanja kože, presoje laboratorijskih preiskav, ocena je na podlagi teh parametrov.
Odločitev temelji na tem, vsekakor pa mnenje ne morem podati na osnovi teh podatkov, tudi jetrnih testov je več, ni samo eden!
Lp
mene pa zanima recimo, da stanje kože ni tako hudo ampak vseeno zelo zelo moti tako fizično kot tudi mentalno in se ga ni dalo z nobeno stvarjo do sedaj rešiti. predpišete tablete tudi takšnim? ne zdi se pravično, da tisti, ki imajo hude akne se potem rešijo z roaccutanom, tisti, ki pa nimajo toliko, da bi ga recimo dobili pa morajo kar živeti vseskozi z mozoljami na obrazu… lp pozdrav in lep dan še naprej
Zdravilo se predpiše glede na presojo glede stanja, želja, laboratorija, ciljev, obremenitev in se pretehta pluse in minuse. Potem se odloči za ali proti.
O pravičnosti pa nebi govoril.
Jaz sem probal že vse živo, da bi se rešil aken, tudi na Roaccutanu sem bil vendar sem glede na mojo težo imel veliko premajhno dozo(20mg 6 mesecev tehtam pa 83kg). Zaradi fizične aktivnosti sem imel malce slabše krvne izvide zato mi dermatologinja ni želela povišati dozo. Sedaj sem se naročil v vašo ambulanto v upanju, da mi boste pomagali se rešiti aken enkrat za vselej. Glavni cilj mi je pozdraviti akne za trajno zato sem pripravljen vse dati na stran tudi šport in vse samo, da se to enkrat konča, ker sem zaradi tega že zelo zelo nesrečen. Star sem 21 let in želim še uživati mladost brez problemov z kožo, ki se vleče že nekje od prvega letnika srednje šole. Stanje ni tako hudo kot je bilo prej pred zdravljenem z tabletami(aprila končal z kuro) ampak mene moti zelo in bi se želel pozdraviti tako kot vsak, ki ima težave z kožo. Nekje konec avgusta so se akne vrnile in vračajo se počasi a vztrajno in želim se pozdraviti še preden pridem nazaj na prvotno stanje. Res bi se želel pozdraviti tako, da mi ne bo treba vsako jutro skrbeti ali bom imel izbruh aken ali ne. Upam, da mi boste pomagali.