roaccutane
Pozdrav!
res je da Roaccutane izsuši, ker pač deluje na žleze z zunanjim izločanjem, predvsem na lojnice, tako da so ustnice in koža suhe, manj pa deluje na prebavila.
Priporočam dosti tekočin.
Lp
lp se enkrat
Z roaccutane zdravilom sem zelo zadovolna. Imam skoraj čiti obraz, kar navadila sem se na tak lep obraz. Roaccutane bi morala jemati 10 mg še 5m pa me zanima, kdaj lahko pričakujem, da se mi ne bo naredil nobeden mozolj več. Tu in tam se mi naredijo naprimer 3- 5 mozoljev na mesec, ti mozolji so drobne prozorne pikice, ko mozolj stisneš priteče ven iz njega prozorna tekočina,ki je kot voda. Rada bi se rešila še teh,kaj mi lahko svetujete?
najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav iz
M.B
POzdrav!
Trajni učinek teh zdravil je pričakovati proti koncu terapije, tako , da če prav razumem ste še daleč , še 5 mesecev?
Pojav posameznih sprememb pa je tudi po končani terapiji možen.
Lp
lp še enkrat
Stara sem 30 let in že rodila jemljem kt CILEST in še 5m moram jemati po 10 mg ROACCUTANE.
Ne morem se rešiti teh vodenih malih mozoljev, ki se mi delajo večinoma čisto zgoraj nad ličnico in gredo vse do nosu.Če ga ne stisnem se zelo dolgo suši in mi potem vseeno ostane pigmentni madež.Imam, kar nekaj teh pigmentnih madežev od teh vodenih aken, ki pa ostanejo kar lep čes kljub temu da uporabljam kreme za madeže.Šla sem nazaj k derm. pa mi je dala eno kremo , za mazati ROZAMET( pa ne pomaga) osebni zdravnik pa mi je predpisal antibiotuk GARAMYCIN( ki prav tako ne zginejo).Rada bi jih samo preprečila pa ne vem kako.Mažem se pa s SKINORENOM+ORANOZOLOM,ki mi ga je predpisala derm.
ŠE ENKRAT VAS PROSIM ZA NASVET
1000 KRAT HVALA
L.P
Pozdrav!
Obilica mazil, zdravil….
težko vam bom svetoval kaj bi prišlo v poštev , ker mi ni čisto jasno ali so samo akne problem, ali gre za druge probleme.
Brez pregleda vam ne morem pomagati.
Lp
lp
BILA SEM PRI DERM,PONOVNO PA MI JE DEJALA:
-MOGOČE MI TO POVZROČAJO KT
-STRES
-ALI PA SE PREVEČ MAŽEM Z SKINORENOM IN ORANOZOLOM IN JE BOLJE DA JIH NE MEŠAM.KER PRAVI DA SO TO BOLJ NEKE VRSTE IZPUŠČAJI.
KAM BI SE LAHKO OBRNILA SEM NAMREČ IZ M.B
PREJ SEM IMELA PROBLEME Z AKNAMI SEDAJ SO TE IZGINELE IMAM PA PROBLEM S TEMI VODENIMI MOZOLJČKI POD OČESOM IN GREDO VSE DO NOSU.
LP IN HVALA ZA VAŠ ODGOVOR
Pozdrav!
Iz opisa težko postavim diagnozo, vsekakor pa je prva stvar diagnoza, nato terapija, ne pa kar mazanje z enim in drugim.
Kam naj se obrnete?
Še enkrat k dermatologu, morda k drugemu?
Lp
lp
Odšla sem še k drugemu dermatologu,kot ste dejali ampak zamanj(pivat).Rekel mi je,da ne ve od česa ti vodeni mozolji. Dejal mi je, naj se neham mazati z skinorenom in oranozolom, ker mi preveč izsuši obraz.Naj samo jem tabletke roaccutane še naprej 4,5 m po 10 mg do skupne doze 5600 ob enem pa še CILEST.
Nekaj me še zanima, ker mi je prva dermatologinja dejala, ko bom opazila da se mi ne bo več naredil nobeden mozolj več, naj začnem jesti tabletke vsaki drugi dan.Mene pa zanima, zakaj se mi še vedno tu in tam pojavi kakšen mozoljček čisto mali (saj sem skoraj na koncu terapije).Jaz si mislim da bi morala že imeti čisti obraz brez aken.
MI LAHKO KAJ SVETUJETE?
HVALA IN LEP POZDRAV IZ M.B
Pozdrav!
Pomoč iz moje strani najbrž ne bo kaj dosti velika.
Pri dveh dermatologih niste dosti opravila, vsaj po vaše, še manj pa lahko pomagam jaz, ne da bi spremembe videl.
Zdravljenje z Roaccutanom zahteva določeno skupno dozo, ki pomeni, da je verjetnost svežih aken majhna.
Lp
Pozdravljeni,
stara sem 26 let. Po več kot 12 letih težav z aknami, sem lani obiskala dermatologa, ki mi je predpisal Roaccutane za skoraj 1 leto. Tablete so takoj učinkovale in stanje se je iz meseca v mesec izboljševalo. Tudi lasje so bili manj mastni.
Zelo kmalu po prenehanju terapije (junija letos) pa so se mi začeli lasje izredno mastiti, tako da si jih zdaj moram prati na 2 dni, kar je zelo neugodno. V preteklosti sem si jih prala vsake 3-4 dni. Nekaj tednov po prenehanju jemanja tablet se je tudi koža začela poslabševati in opažam, da je iz meseca v mesec slabše. Je mastna in pore se mašijo. Predvsem po čelu imam na desetine drobnih mozoljev.
Kaj naj naredim?
pozdravljeni,
zelo bi bila vesela ce mi lahko pomagate. tablete roacutane jemljen 2 meseca po 2 tabletki na dan, vendar me je malo strah da po končanen zdravljenju ne bi mogla zanositi, in da bi lahko to poškodovalo zarodek, pa me zanima kaj menite na moje vprašanje, ali je strah odvec, kdaj je možno da lahko zanosim po koncanem zdravljenju, . kontracepcijskih tabletk ne jemljen , vendar z fantom uporabljava kondom in zelo sva pazljiva, tako da zdaj ni variante za zanositev, ampak res me je strah , ce da mi te tabletke ne bi kje pustile posledice,
za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem, HVALA
lp
Roaccutane jemljem že 1 l po 10 mg.Koža je brez aken, motijo pa me majhne vodene pikice,ki se mi naredijo skoraj vsaki mesec in ne izginejo dokler jih ne iztisnem.Dozo sem pojedla pa me vseeno zanima, zakaj nisem imela niti en mesec čisto kožo,brez teh vodenih aken?Dermatologinja mi je dejala da moram jemati še naprej.
HVALA ZA NASVET