Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Rmanov čaj

Rmanov čaj

Pozdrav vsem skupaj

Mogoče ne bo kdo skritiziral, ampak vse vzamem v zakup. Imam vprašanje, če je že katera poiskusila piti rmanov čaj zato, da bi se preprečili spontani splavi. Sem zadnjič prebrava v knjigi Zdravje iz božje lekarne, da je travca kar uspešna in da pomaga. Zdravi neplodnost, beli tok, miome in na sploh vse ženske težave in težavice.
Jaz osebno ga pijem, ker imam veliko belega toka in delam kopeli za miom. Ne vem kaj bo, ali bo bolje ali ne, povem vam pa, da se mi je M takoj uredila. Zadnjo sem čakala mesec in pol, ko sem že mislila, da smo noseči, sedaj po pitju čaja, je prišla takoj na 28 dni.
Samo malo v informacijo, mogoče….
lp
M

Živjo.

Tudi jaz dam precej na zdravilnost čajev. Precej sem že naštudirala tudi patra Ašiča (oz. njegove knjige) in mu kar zaupam. Poleg tega sem od prijateljice, ki je zanosila “z epruveto” v četrtem poskusu dobila nasvet, naj poskusim s tole mešanico: plahtica:rman:mrtva kopriva=1:1:1. Pijem tudi krvomočnico. Škodit ne more, ne?

srečno!
Enja

Pijem plahtico in rman v razmerju 1:1. O učinkih še ne morem poročat, ker sem šele na začetku.

Nike

Jaz pijem rmanov čaj. Ko sem se neke noči zbudila s tiščanjem v želodcu, sem popila malo rmanovga in v trenutku je tiščanje in slabost izginilo.

Še moja izkušnja
Pred veliko leti sem se zelo trudila, da bi zanosila, pa nikakor ni šlo.(2 leti)
Vsak mesec sem jokala, ko sem dobila menstruacijo.Na sredini ciklusa pa me je močno bolelo na eni strani, to je v predelu jajčnika. Včasih so bile bolečine res neznosne, trajale pa so kar po nekaj dni.
Potem pa sem slučajno zavila v cerkev in na polici zagledala knjigo patra Ašiča,Zdravje iz božje lekarne ter jo začela prebirati. V njej sem našla rešitev za moj jajčnik in neplodnost. Takoj sem si nabrala sivo ilovico,jo skupaj s švedsko grenčico zamesila ter si naredila obkladek. To sem naredila samo trikrat-vsak mesec na sredini ciklusa in uspeh je bil tukaj.
Še velikokrat sem si pri različnih stvareh pomagala s tem obkladkom.
Vsem, ki se trudite za otročka, iz vsega srca želim, da bi bile uspešne v vaših prizadevanjih!

Tudi sama si pogosto dajem obkladke iz gline, razen ob menstruaciji. Efekta še nobenga, čeprav vztrajam že par mesecev. O kombinaciji s švedsko grenčico pa prvič slišim. A misliš, da bi to polila po obkladku, kajti jaz nič ne mesim. Moram pa priznat, da ravno v času, ko so se jajčniki odločali za ovulacijo, obloge nisem dala gor, ker sem bla na dopustu.

Nike

Sama sem delala po nasvetih iz knjige, to je, da sem šla najprej sama v gozd iskat čisto pravo ilovico, ki mora biti siva in ne črna.Nato sem iz nje izločila morebitno kamenje, ki je ponavadi primešano zraven in jo polila s švedsko grenčico, ki sem jo kupila v lekarni. (Toliko, da nastane lepa kepa.)Z rokama sem zgnetla zmes, kot da bi imela testo. Potem sem iz bombažne krpe zašila vrečko, jo napolnila z ilovico in jo dala za deset minut kuhat. Sledilo je ožemanje vrečke, da sem iztisnila vodo, ki se je nabrala v njej.Še vroč obkladek sem si dala na trebuh , čez pa sem se izdatno pokrila, da se ne bi prehladila.Ne boš verjela, ampak z obkladkom sem tako preležala celo popoldne, to je okrog 6- 8 ur.
Pa še nekaj. Iz svojih bogatih izkušenj trdno verjamem v tole: če si res nečesa močno želiš, z vsem svojim srcem in svojim bitjem,ni kaj, da ne bi ratalo!!!
Vso srečo ti želim, pa oprosti, ker kasnim z odgovorom!

Sama sem delala po nasvetih iz knjige, to je, da sem šla najprej sama v gozd iskat čisto pravo ilovico, ki mora biti siva in ne črna.Nato sem iz nje izločila morebitno kamenje, ki je ponavadi primešano zraven in jo polila s švedsko grenčico, ki sem jo kupila v lekarni. (Toliko, da nastane lepa kepa.)Z rokama sem zgnetla zmes, kot da bi imela testo. Potem sem iz bombažne krpe zašila vrečko, jo napolnila z ilovico in jo dala za deset minut kuhat. Sledilo je ožemanje vrečke, da sem iztisnila vodo, ki se je nabrala v njej.Še vroč obkladek sem si dala na trebuh , čez pa sem se izdatno pokrila, da se ne bi prehladila.Ne boš verjela, ampak z obkladkom sem tako preležala celo popoldne, to je okrog 6- 8 ur.
Pa še nekaj. Iz svojih bogatih izkušenj trdno verjamem v tole: če si res nečesa močno želiš, z vsem svojim srcem in svojim bitjem,ni kaj, da ne bi ratalo!!!
Vso srečo ti želim, pa oprosti, ker kasnim z odgovorom!

Hvala za nasvete. Verjamem tudi, da v današnjih časih vsaka lahko zanosi, saj znajo dohtarji marsikaj spednat. Vprašanje je samo, kdaj se bo to zgodilo. Zahvaljujem se za prijaznost in upam, da bo glina tudi meni koristila.

Nike

Pozdravljene, cez malo vec kot pol leta bom stara 18. Prvo menstruacijo sem dobila zelo zgodaj in sicer pri 10 letih. Prva 3 leta sej jo imela za mojo starost skoraj redno, sicer zelo mocno in boleco nato se je kar naenkrat nehala. Sprva me ni skrbelo saj sem mislila da je to normalno pri vsaki zenski da ne dobi vsak mesec, kar bi bilo pri mojih letih normalno nato so minevali meseci in menstruacije ni bilo. Z mamo sem sla k njenem ginekologu in cisto slucajno mi je naredil ultrazvok trebuha oz. jajcnikov in maternice in dejal da je cisto vse uredu neglede na to da je skoraj 2 leti nisem imela. Dal mi je recept za hormonske tablete in rekel da jih pijem 14 dni. In tako je tudi bilo ko sem jih spila ni minilo veliko sem menstruacijo znova dobila, a ne za dolgo trajala je 3 mesece in nato spet prenehala. Zdravniki so me poslali na razne preiskave a vedno so rekli da je z mojo maternico vse “uredu” zdaj je se vedno nimam dosti casa in sem pri ginekologu narocena septembra. Zelo me skrbi kaj bi lahko bilo narobe in strah me je tudi da jo nebom nikoli vec dobila. Sem pa od prijateljice slisala za rmanov caj kajti ona jo tudi ni imela 3-4 mesece in je pila ta caj in ima spet menstruacijo. Mogoce res ni razlog caj ampak sem se vseeno odlocila poskusiti z njem. Danes sem ga prvic popila. Pije se 2-3x dnevno. Upam da bo pomagalo. Zanima pa me ce je katera imela tako iskusnjo ze stem in ali je bilo na koncu vse uredu. Prosim da katera odgovori nasveti so dobrodosli, prosim pa brez kritiziranja saj situacija ni ugodna. Hvala lep pozdrav.

New Report

Close