Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Zdravila in zakonodaja – Arhiv rman in hormonske tablete

rman in hormonske tablete

Prebrala sem, da rman preprečuje krvavitve maternice. To se mi je zdelo super v mojih postopkih IVF, ker sem vedno med postopki začela krvaveti.
zanima me vaše mnenje, glede pitja rmanovega čaja trikrat na dan in sočasnega jemanja hormonskih tablet – cikloproginove in utrogestana zjutraj in zvečer.
Hvala in lep pozdrav.

Sicer ne vem kaj so to postopki IVF, pa vendar.
Rman, ki se imenuje z latinskim imenom Achillea Millefolium vsebuje grenko snov, eterično olje z azulenom in čreslovino. Sodi med razširjena ljudska zdravila. Uporabni deli rastline so cvetovi (ob alergičnih reakcijah), listi, ki jih uporabljajo za strjevanje krvi pri krvavitvah iz nosu. Posušeni nadzemni deli se uporabljajo pri prehladih, lahko pa tudi kot grenki prebavni tonik. Spodbujajo pretok žolča. Pomagajo pa tudi pri menstrualnih težavah.
Rman pa v redkih primerih lahko povzroči tudi hude alergične reakcije s kožnimi izpuščaji.
Richard Willfort opisuje rman v svoji knjigi “Zdravilne rastline in njih uporaba” kot sredstvo, ki odpravlja marsikatero težavo in omenja med drugim tudi, da ureja premajhne ali premočne krvavitve pri mesečnem perilu (dobesedno).
Penelope Ody je v svoji knjigi “Zdravljenje z zelišči” zapisala, da se je med nosečnostjo treba izogibati večjim odmerkom, ker rastlina spodbuja delovanje maternice.
Iz tega sklepam, da kombinacije s hormonskimi zdravili niso ravno nedolžne in ker tudi ne poznam postopkov, ki ste jih omenjali, Vam svetujem pogovor z Vašim ginekologom.
Lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close