rjavi izcedek v 13 tednu
Jaz imam eno vprasanje.Sem noseca skoraj 13 tednov, zanosila sem z umetno oploditvijo vse skozi jemljem dabroston. Prejsni cetertek sem imela nuhalno svetlino in bilo je vse ok.Vceraj sem dobila rjavi izcedek.Poklicala sem G in ga vprasala kaj to pomeni in ta mi je rekel da naj pocivam in mirujem da verjetno ni nic kaj hudega in slucajno ce bi se izcedek povecal ali spremenil v krvavitev moram pa takoj na urgenco.Kontrolo pri njemu imam pa cez 10. Zanima me kaj pomeni ta rjavi izcedek in ali je to nevarnost spotanega splava.
Spoštovani,
krvav ali rjav izcedek je skoraj ista reč, izvor krvavitve pa je tako pester, da zgolj iz podatka, da nosečnica krvavi iz nožnice ni mogoče reči ničesar. Seveda na pamet vsako krvavitev “označimo” kot grozeči splav, kar pa ni nujno res oziroma tudi ničesar učinkovitega proti temu ne znamo ukreniti. tudi mirovanje splava ne prepreči oziroma fizična aktivnost ga prav tako ne povzroči. Stalež ima ob krvavitvah edino en smisel: boljša možnost higijene, psihološki učinek ter v primeru,da pride do spalva, prepreči neprijetno situacijo z močno krvavitvijo na “javnem mestu”.
Spostovani!
Zahahvaljujem se vam za odgovor vendar imam še nekaj vprašanj za vas.Že na prvem ultara zvoku za umetno oploditev so mi našli miom.Ter so mi rekli da naj nebi uviral nosečnosti.Zanima me,če bi lahko izcedek nastal zaradi mioma.Kajti izcedeka imam zelo malo glih toliko da se vidi in da mi pozroča skrbi.Pojavljajo se mi tudi bolečine samo na levi spodnji strani trebuha.
Spoštovani,
priporočam ,da ne poskušate pretirano globoko analizirati možnosti oziroma razlogov za krvavitve, ker je vse skupaj en velik “račun brez krčmarja”. Tako ali drugače zanesljivega odgovora ne bomo dobili, torej je popolnoma vseeno kaj je vzrok, kajti za nobenega od njih ni zdravljenja niti ne uspešnega vpliva na izid nosečnosti. No, če želite, lahko je tako ali drugače pri tem soudeležen tudi miom. In kaj zdaj? Miom bo ostal tam in bo morda celo zrasel, nosečnost pa tudi.
Pozdravljeni,
Tudi sama sem v 13 tednu nosečnosti. Do sedaj brez posebnih težav. Včeraj pa sem opazila zelo rahel rjavkast izcedek, ki se je pojavil zjutraj in kasneje zvečer ter tudi danes zjutraj. Pred tednom sem bila na pregledu, kjer mi je ginekologinja vzela tudi bris – izvidov žal še ni je bilo pa z otročkom vse vredu. Po zadnjih izvidih imam nekoliko slabše izvide vode, občasno občutim rahlo pekoč občutek, sploh po uriniranju. Trudim se da na dan popijem 3l vode. Je lahko tudi to povezano z izcedkom? Sicer sem v ponedeljek zjutraj imela tudi spolne odnose – je lahko “krivo” tudi to? Poklicala sem tudi ginekologinjo, ki je mnenja da mali izcedki niso vzrok za paniko in da naj se oglasim če se le ta poveča oz. spremeni barvo ter da je mogoče da se maternica čisti?
Hvala za vse in lep dan še naprej.
Spoštovani,
infekcije spodnjih sečil ne povzročajo krvavitev v nosečnosti, razen, kadar gre že za splav, kateri so lahko povezani tudi s tovrstnimi infekcijami, ampak običajno že sistemskimi (vnetje ledvic ipd.). Tako daleč pa menda ne bomo dovolili, da se infekcija razvije. Zato le poskrbite za stalno prenalivanje s tekočino, da se prepreči napredovanje. Tudi spolni odnosi lahko povzročajo krvavitve. Za enkrat bo abstinenca od SO in obilno pitje vode dovolj.