Najdi forum

rjave lise na obrazu

V drugi nosečnosti so se mi poleti pojavile na obrazu rjave lise (neenakomerna pigmentacija), letošnje poletje je že 4. od takrat, pa sem še vedno prav nemogoče lisasta, čeprav se soncu izogibam kolikor morem, pa še poskušam zabrisati to z mazanjem svetlih delov s samoporjavitveno kremo. Pozimi je vse skupaj seveda precej manj vidno, a čisto izgine ne, poleti pa čim me malo ujame sonce… me je kar strah se pogledati v ogledalo.

Je imela morda katera podobne težave, pa jih je premagala? Nekoč sem videla reklamo za neko “fade out” kremo, ima katera izkušnje s čim podobnim? Ali pa se moram kar sprijazniti z rjavim “metuljem” na obrazu?

lp

Žal te moram razočarat – meni lise niso izginile niti po devetih letih.
S Fade out kremo pa ne upam eksperimentirat.

če je to ti. kožna plesen, se zadevo da odpraviti. moj fant jo ima in zdravnik mu je predpisal tablete, le te pomagajo, da zadeva poopolnoma izgine, koža pa je spet brezhibna…

ne vem pa če je to kar imata vi2 isto…
(njemu se po obrazu ne pojavlja, povsod drugod pa-vrat, hrbet, trebuh… )

To ni kožna plesen, ampak neenakomerna pigmentacija kože, ki se lahko pojavi zaradi večje količine določenih hormonov. Meni se je pojavila pred 4 leti ob jemanju kontracepcijskih tablet, pa čeprav sem te tablete jemala že nekaj let prej. S kremo Fade out je eksperimentirala moja sodelavka, vendar je kmalu prenehala. Krema vsebuje peroksid, ki je povzročil, da je imela kožo po vsem obrazu močno rdečo, kot bi imela opekline in vse jo je srbelo. Pa drugače nima občutljive kože in je precej temne polti. Tako da, jaz sem se sprijaznila s temi lisami nad zgornjo ustnico. mogoče pa bodo čez nekaj let pogruntali kaj bolj učinkovitega.

LP

Jaz uporabljam Fade out kremo kakšna 2 meseca. Imam toliko madežev (peg), da so pravi fleki na obrazu. V nosečnosti se je to seveda še poslabšalo. Ne morem 100% trditi, da so fleki sedaj manj vidni (uporabljam jo le 1x/dan), vendar imam v celoti gledano boljši občutek-bolj gladko kožo, manj mozoljev, ki so mi prej žrli živce 25 let in zdi se mi, da novih madežev ni. V lekarni sem se posvetovala tudi o uporabi kreme med dojenjem, pa so rekli, da jo lahko brez skrbi uporabljam. Ne vem-jaz sem jo najprej poskusila na manjši površini kože in ker ni bilo reakcije, sem jo začela uporabljati. To se mi je zdela še vedno boljša rešitev kot “brusenje povrhnjice “, kot so mi svetovali pri kozmetičarki.

Veliko sreče. LP

New Report

Close