Rjav izcedek iz nožnice
Pozdravljeni!
V 23. dnevu od začetka zadnje menstruacije se je pojavil rahel rjav izcedek iz nožnice, podoben izcedku na začetku menstruacije. Najprej sem mislila, da gre za malo bolj zgodnjo menstruacijo (imam neredno), vendar se izcedek ni okrepil tako kot pri menstrualni krvavitvi. Za zaščito pred nezaželeno nosečnostjo s fantom uporabljava kondom. Je možno, da je zaščita zatajila?
Lp
kako naj vem? Ondom ne velja za zanesljivo kontracepcijo, zato obstaja tudi možost zatajitve. Odgovor o tem vam lahko da le test nosečnosti.
Test nosečnosti je bil (zaenkrat) negativen. Danes, po dveh dneh izcedka, pa se je pojavila zbadajoča bolečina v spodnjem delu trebuha, ki je po približno 15 minutah izginila. Moja ginekologinja je trenutno na letnem dopustu, zato se zopet obračam na vas z vprašanjem, kaj bi še lahko bil vzrok temu?
Hvala
Lp
ne vem, vendar glede na čas pojavljanja izcedka ni izključena ovulacija
ozdravljeni,
tdi jaz imam problem in sicer pred 11 dnevi sem dobila menstruacijo, ki je trajala kakšen teden, od takrat pa imam močan rjav izcedek iz nožnice, ob tem imam občutek, kot da me cel zunanji predel srbi. Naj povem, da imam sicer že dve leti (od zadnjega poroda) Mireno, torej zagotovo ni nosečnost, menstruacija pa se je pojavila šele kake tri mesece nazaj, prej je sploh nisem imela – oz. nisem krvavela zaradi Mirene. V zadnjem mesecu se mi je tudi dvakrat zgodilo, da me je v spodnjem delu trebuha močno zvilo (topa bolečina, ki se stopnjuje in popusti), po približno 15-20 minutah pa minilo. Pred kakim mesecem sem imela pregled in vzem brisa, uz je pokazal stanje bp.
Ker je moja ginekologinja na dopustu, mene pa vse skupaj že skrbi in moti obenem, prosim za odgovor, kaj bi lahko bil vzrok za moje stanje.
Hvala in lp!
Spoštovani,
omenjeni epizodi 15 – 20 minutnih krčev v predelu trebuha, zagotovo niso znak česa resnega, sicer bi bolečine ne minile same od sebe. Srbečica in izcedek pa sta lahko povezana in bi rekel, da zlasti srbečica najverjetneje nakazuje glivične težave. Poskusite zdravljenje s Canesten vaginaletami proti kvasovkam, kaj povzroča rjav izcedek pa žal ne vem. Morda je ta le povezan z Mireno ampak to ne pomeni kaj pomembnega. Če se izcedek v tednu dni ne bi polegel, se z ginekologom dogovorite za obisk.
SPoštovani,
hvala za odgovor, da le vem, da ni nič “resnega”. Ali se te Canesten tablete dobijo tudi brez recepta? Ker kot sem že omenila, dopusti…
Verjemite, da sem brskala po spletu, vendar vse podobne teme vglavnem nakazujejo na morebitno nosečnost, kar pa pri meni zagotovo ni… želela pa sem konkreten odgovor.
hvala za prijaznost in lp!
da, Canesten svečke za nožnico se dobijo tudi brez recepta, če bi jih ne imeli, pa lahko uporabite tudi ka nožnični natiseptik na osnovi mlečne kisline.
Spoštovani,
lahko poskusite s priročnimi sredstvi (npr. tampon na hitro namočen v jogurt vstavite preko noči v nožnico), ko pridete do lekarne pa si lahko kupite nožnične tabletke Canesten proti glivicam ali nožnični antiseptik (Floragin, Vitagyn-C, Multigyn, Lactogyn ipd.)
Lep pozdrav,
Zadnja M je bila 6.12.2011, v povprecju na 32 dni, nikoli cisto redna. Zdaj pa se mi ze od prvega tega meseca pojavlja rjav izcedek, s tistimi “kosi”, ki so pri M. Tak izcedek imam po navadi zadnje 3 dni M No, mogoce je sedaj izcedek podoben bolj kavni usedlini.. Sprva sem mislila, da gre za M, vendar je le ta bila zmeraj zelo boleca, nikoli se ni začela z rjavim izcedkom. Imam pa nekaksen obcutek v spodnjem delu trebuha, kot da imam v jajcniku zrak (se ne znam drugace izrazit, ne me kregat 🙂 ). Naj se omenim, da se mi je do zdaj ze dvakrat zgodilo, da sem imela sredi ciklusa (enkrat malo po koncani M, drugic teden pred M) rjav izcedek, ki je bil sicer drugacen od tega zdaj (brez “kosov”, bolj voden in bol svetel). Prisotne so bile tudi “bolecine” oz. bolj neprijeten obcutek v spodnjem delu trebuha.
Pocutim se sicer uredu, razen obcasnih “bolecin” v trebuhu. Pri G sem narocena cez dva tedna. Gre mogoce za kaksno vnetje oz. cisto? Ce je prognoza taka, se bo to videlo na pregledu cez dva tedna?
Hvala za odgovor, pa srecno v letu 2012 Vam zelim.
zakaj točno tak izcedek (mimogrede, ne vem, če sploh obstajata dva enaka izcedka!?) kot ga omenjate, ne bi vedel ampak brez zadržkov ga lahko “vtaknemo v predal enakih razlogov” kot sta bila prejšnja dva (sicer po vaše drugačna izcedka). Če je kaj pomembnega, se bo videlo tudi še čez 14 dni ali pa se bodo težave stopnjevale in boste rabili pregled ginekologa prej. Za zdaj lahko počakate.
No, zdaj bom malo “pametna”. Pa brez zamere.
O ja, seveda obstajajo izcedki, ki so enaki. Prejsna dva sta bila na pogled dobesedno ENAKA, kot bi slo za isti izcedek (kot beli tok, obarvan rahlo rjavo). Ta sedaj pa je tocno tak, kot tisti po koncu M ,ravno zato me bega, da ni to slucajno M (ta izcedek je popolnoma drugacen od prejsnega, temno rjav, ze skoraj crn, s pikicami in kosi). Naj se omenim, da sem danes dobila grozne bolecine v trebuhu (krce), ki jih VEDNO dobim, ko imam prvi dan M. No, M ni nikjer, izcedek ostaja enak. Zanima me samo se nekaj. Gre mogoce lahko za M?
Hvala za potrpezljivost :=)
kaj naj dodam? Še vedno je odgovor: ne vem. Čas bo morda pokazal, za kaj gre (ali pa ne). Če po terminu paše v čas, ko lahko pričakujemo M, potem je lahko tudi M. Mislim, da iz tega res ni treba doktorirati in da za prav vsak izcedek ni nujno vedeti, kakšnega izvora je. to postane pomembno, če se kažejo znaki bolezni, torej, če se težave stopnjujejo, ponavljajo, postajajo izrazito moteče. Sicer pa nič ne škodi, če smo malce nevedni.
Pozdravljeni!
Ponovno se obracam na vas nasvet oz mnenje ker sem v dilemi.
Moje menstruacije so redne odkar imam menstruacijo ( prvo dobila pri 12-13letih).
Stara sem 22.
Moja menstraucija je vedno bila na datum 15ga v mesecu. Februarja se je pojavil 25.2 roza izcedek ( brez bolecin) potem pa se 2dni rjav izcedek. Tako da je vse skupaj trajalo nekje 3dni.
15ga pa ni bilo ne duha ne sluha o menstracuaciji.
Sedaj me kaksen teden vsake toliko oblije slabost in rahlo “špikanje” v jajcnikih. Dojke me bolijo cisto malo na otip oz bolj pod dojkami in ob straneh.
Kaksnih drugi bolecin ali drugih znakov nimam da bi mi dobila menstruacijo sedaj 15.3 v mesec saj me je vedno prej kaksen teden prej bolelo.
Zanima me, mi priporocate da pocakam na 15ga v mesecu ce bom dobila menstracijo ali ze lahko sedaj mogoce naredim test?
Na formu sma zasledila da naj bi pomagal caj krvomocnica, kaksnega mnenje ste vi glede na te caje?
Hvala za vas odgovor in cas!
Lep preostanek dneva!
Spoštovani,
čim izostane M, je čas za test nosečnosti, če za to obstaja vsaj teoretična možnost. Zato bi za test bil primeren čas že pred 25.2. in tudi omenjeni izcedek, če vas prav razumem, ni bil ravno primerljiv z vašimi običajnimi menstruacijami? Torej naredite test nosečnosti in če bo pozitiven, ne rabite jemat ničesar, le do ginekologa bi kazalo oditi v doglednem času.
Pozdravljeni,
Imam redne menstruacije na 28 dni, krvavitve trajajo 5-6 dni. Stara sem 37 let in nimam otrok.
V zadnjih 6 mesecih opažam spremembe v vsakem ciklusu imam močne izčpavajoče bolečine na dan ovulacije. V zadnjem mesecu se je pojavil še rjav izcedek, ki traja tri dni po ovulaciji. Prisotno je špikanje, ki ni omejeno na eno stran ampak na obe strani in v sredini. V tem času sem imela dvakrat vnetje. Bris leta 2017 je bil bp.
Ali menite, da bi bil potreben obisk ginekologa pred predvidenim datumom v sptembru? Saj takšnih bolečin in izvenciklusnih krvavitev nisem opažala v prejšnjih letih?
Zavedam se, da se skozi leta spreminja ciklus in da ni enak, a vendar mi le te težave ne dajo miru.
Pozdravljeni ponovno,
Toraj je najboljse da naredim test z jutranjim urinom ali kadarkoli? Na nekaterih spletih straneh sem zasledila da je najbolj zanesljiv zjutraj. Ta teorija drži?
Res je, izcedek sploh ni bil podoben menstraciji. Tudi nasploh so moje menstracije zelo mocne in bolece. Tokrat ni bilo niti enega znaka.
Najlepsa hvala za vas cas za odgovor!
Lp
pri sodobnih nosečnostnih testih ni pomembno ali gre za jutranji urin ali katerikoli urin preko dneva.