Rjav izcedek
Pozdravljeni,
Moj problem je sledec, zadnjo menstruacijo sem imela 15.5., cikel je razlicno dolg od 26 do 33 dni, sem 7 mesecev po porodu.
16.dan cikla sem dobila rahlo rjav izcedek viden na wc papirju, ko grem na wc. traja ze 9 dni, vcasih ga opazim, vcasih tudi ne. Vmes pa sem na 23.dan cikla opazila enkrat na papirju rdec krvav madez (sem predvidevala, da je vgnezditvena krvavitev). Nato pa spet nadaljevanje rahlo rjavega izcedka. S partnerjem delava na narascaju.
Naredila sem test nosecnosti, ki je negativen. Menstruacijo (ne)bi morala dobiti nekje cez 2 do 7 dni (ker je zaenkrat se neredna). Zanima me, vase mnenje, kaj mislite, da se dogaja, zakaj bi se lahko pojavljal ta rjavi izcedek in zakaj se bi se lahko pojavil vmes se tist minimalisticen krvav madez ?
Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.
ne vem kaj se dogaja in če niste noseči tudi ni nujno takoj preverjati. Če se bo krvavorjavi izcedek še kar vlekel tudi po menstruaciji, se naročite na obisk pri ginekologu.
Pozdravljeni
Stara sem 28 let in lani januarja sem imela prvi spontani splav. Meseca marca sem imela poseg Letzz, kateri je bil uspesen, septembra sem bila tudi na kontrolnem brisu, pri katerem menim da je bilo ok (ginekolog mi je rekel da bodo poklicali ce bo karkoli narobe, v nasprotnem primeru pa kontrola spet cez pol leta-sem narocena konec marca). Od poletja naprej sva s partnerjem ponovno začela delati na otroku, vendar me malo skrbi, ker imam vse od posega letzz, vedno pred menstruacijo rjav izcedek, skoraj vedno na 21 dan, potem 25, 26 dan pa se pojavi prava menstruacija ki traja nekje 6 dni. Na kontrolnem pregledu sem to povedala tudi ginekologu, ki je rekel da je to se posledica posega. Vendar me vse skupaj nekoliko vznemirja ker traja ze skoraj eno leto. Namrec skrbi me da je nekaj narobe in zato tudi ne zanosim (takrat ko sem zanosila prvic je bilo zelo hitro!) vedno ko dobim rjav izcedek, ze vem da bisem zanosila in da bo prisla menstruacija. Kaj menite, ali je rea to posledica posega in toliko casa traja? Res mi je zanimivo da se vedno pojavi na isti dan ciklusa. Zanima me tudi, ko bom sla naslednjic na bris (v marcu imam datum) ali lahko zahtevam oz. Prosim ginekologa da mi naredi tudi ultrazvok in preveri ce je notri vse ok? Malo me skrbi da je kaj narobe z jajcniki (imela sem pred leti ze torzijo jajcnika in potem se enkrat poseg da so mi odstranili cisto na jajcevodu-oba posega laparoskopsko?)
Spoštovani,
žal si od UZ rodil preveč obetate. UZ ni metoda za izključevanje vsega, kar bi lahko bilo narobe z rodili. Sicer pa težko iz daljave potrjujem ali zanikam trditev vašega ginekologa, da je rjavi izcedek pred M od LLETZ. Morda je res, morda pa tudi ne. To je odvisno od tega, kako situacija po LLETZ na zunanjem ustju materničnega vratu zdaj zgleda. Tudi o tem, da ne zanosite je še prezgodaj razmišljati, kajti osnovni časovni interval za to je eno leto (12/13 mesecev). Karkoli se zgodi znotraj enega leta je enako kot če se zgodi takoj, kajti na posamezni ciklus zanosi le 1/4 (25%) plodnih parov, zato morate vsaj 12x zapored nanizati 25%, da dobite približno 90%, kolikor plodnih parov zanosi znotraj enega leta. Nekateri takoj, drugi malo kasneje nekateri pa čisto na koncu leta. Težave z jajčnikom in jajcevodom sicer morda lahko, da nista povsem brez posledic, ampak že zanositev po tem kaže, da ta ovira ni absolutna.
Zdravo,imam tezavo z izcedkom menstruacijo sem koncala 7.1 ki je trajala kar 8 dni zadnje spolne odnose sem pa imela 15.Oktobra po menstruaciji sem opazila roza izcedek kar ni nic nenavadnega pojavil se je ze veckrat in potem izginiv danes zjutraj sem pa opazila da je izcedek rdece barve.In me ne zacelo skrbeti…
Spoštovani,
težko komentiram, ker je preprosto preveč možnih razlogov. Žal svojega dopisa niste nič opremili s podatki o svojem siceršnjem ciklusu, kdaj je bila ZM, na koliko časa jo imate, so redne ali neredne, niti nimam nobenih osnovnih podatkov o vas (starost, teža, splošno zdravje)… Brez vsakršnega konteksta je pa nekaj tako splošnega kot je krvav izcedek nemogoče opredeljevati.
Pozdravljeni!
vceraj, točno 1 teden preden začnem z enim tednom pavze med tabletami (imam lyndinette) se mi je pojavil izcedek svetlo rdeče-rjave barve. Danes ga imam čez cel dan, tudi do temno rjave. Ginekologinja mi je svetovala, naj naredim test nosečnosti. To sem naredila in je zaenkrat pokazal negativno. Tabletke jemljem redno, edino ne vedno ob isti uri. Je lahko to problem? Je mozno da sem noseča? Prosim za pomoč
Spoštovani,
temu pojavu rečemo prebojna krvavitev in ni nič izjemnega ob uporabi hormonske kontracepcije z minimalnim doziranjem. Kontraceptivni učinek zaradi tega ni nič okrnjen. Porabite KT po načrtu do konca in po odtegnitveni krvavitvi bo zelo verjetno spet vse v redu. Če bi se pojav začel ponavljati iz ciklusa v ciklus, bo mogoče treba poseči po kakšni drugi formuli.
Hvala! Danes imam namesto rjavega zelo svetlo rdeč izcedek oz tak, kot da bi imela prvi dan menstruacije.. prav tako se mi zdi, kot da bi imela rahle krče.. naj naredim test nosečnosti? Sem zelo v skrbeh.. sem jih iz včeraj na danes naredila 4 pa negativno. Ginekologinja je predlagala, naj ga ponovim čez teden in če bo negativno je nosečnost izključena. Prav tako je svetovala, naj tabletke jemal vsak dan ob isti uri. Tabletke imam že 8 let in že nekaj let jih ne jemljem ob isto uri.. pa nisem imela teh problemov.. mogoče sem zaznala tu pa tam kdaj kak svetlo rdeč izcedek kot sedaj ampak samo enkrat na dan. Je mozno, da je to tudi zaradi stresa in hujšanja?
ste prebrali moj odgovor? Preberite ga ponovno. In ne zapravljajte denarja za nesmiseln teste nosečnosti vsakih nekaj ur. Če že, počakajte teden dni in ga takrat ponovite.