Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Rjav izcedek!!!

Rjav izcedek!!!

Pozdravljeni,
Uporabljam kontracepcijske tablete Yaz, ki sem jih jemljem redno. Na spodnjih hačkah sem opazila veliko rjavega izcedka. Zadnje dni sem tudi bolana saj imam vročino.
Prosim pomoč

Pozdravljena!

Iz tako skopih podatkov ne morem povedati nič pametnega. Izcedki so ob uporabi KT možni in se jih tolerira recimo 3 mesece in če ni bolje, se poskuša z zamenjavo KT. Izcedek je rjav, ker pride v stik s krvjo in oksidira, se postara. Kaj (če sploh) ima vaša bolezen z izcedkom pa žal ne vem.

Matjaž

Pozdravljeni!

stara sem 16 let in sem pred dobrim tednom začela jemati KT. Menstruacijo sem dobila pred dobrim tednom in je trajala 8 dni. Sedaj imam še samo rjav izcedek,ki že traja okrog 3 dni. Zanima me ali je to zaradi tega,ker sem začela jemati tablete ali zaradi kakšnega drugega razloga.

Hvala
Lep pozdrav

Zdravo!

Krvavitve sicer lahko povzroča denimo vnetje, a glede na dejstvo, da si začela s KT in da ne opisuješ drugih težav, so krvavitve posledica jemanja KT, ki so na začetku precej pogosta nevšečnost. Lahko se vlečejo še vse do začetka jemanja novega zavojčka.

Matjaž

Hvala za odgovor

Pozdravljeni!

Stara sem 22 let in pred dvema mesecema sem zamenjala KT Diane, ki sem jih jemala približno 4 leta, z KT Yaz. Prvi mesec po zamenjavi sem normalno dobila menstruacijo. Drugi mesec pa je sploh nisem dobila. Tako je datum moje zadnje menstruacije 22.4. V navodilih Yaza piše, da, če sem jemala KT redno in nisem bruhala ter imela hude driske, lahko nadaljujem s tabletami in tako sem tudi storila. V tem tednu bi menstruacijo zopet morala dobiti, ampak se je pojavil samo rjav izcedek. Je to znak menstruacije, ali bi morala na posvet k ginekologu? Glede na to, da prejšnji mesec menstruacije nisem dobila, me je že malo strah, da je kaj narobe. Ali naj vseeno začnem z novim zavojčkom tablet?

Hvala za odgovor in lep pozdrav 😉

V začetku jemanja tabletk se lahko pojavljajo neredne krvavitve in izcedki. Če ste tabletke dosledno jemala, je skrb odveč, drugače pa priporočamo test za nosečnost. Če se stanje v 3. mesecih ne bi uredilo obiščite ginekologa.
Srečno

Spoštovana dr. Sonja Lepoša Korenjak!

Pred štirimi meseci sem rodila, stara 30 let. Dva meseca nazaj sem pričela z jemanjem KT Yarina. Priznam, da v prvih dveh ciklusih tabletk nisem redno jemala (npr. nisem vzela tabletko ob desetih zjutraj, kot bi jo morala, ampak šele ob desetih zvečer, ko sem se spomnila, da jo moram vzeti). V teh dveh prvih ciklusih se mi je pojavil rjavi izcedek, ravno po tistem, ko sem tako neredno vzela kakšno tabletko. Ta izcedek je ttrajal do prihoda menstruacije. Sedaj jem tretjo tablico (tretji ciklus), ZELO REDNO. A kaj, ko sem včeraj opazila na toaletnem papirju tri male rjave pikice, pomešane z ostalo sluzjo (včeraj sem začela z jemanjem tretjega tedna).Spodnjice so čiste, ne potrebujem mini vložka, le ko grem s prstom v nožnico, je malo rjave sluzi. Tudi spolni odnos me boli, ko partner prodre čisto do konca, sicer me spolni odnos ne boli… Kaj bi to bilo?

Najlepša hvala že vnaprej.

Zaskrbljena mamica.

Spoštovani, tabletke morate vsaj 3 mesece REDNO jemati, da lahko ocenimo ali vam ustrezajo ali ne in da vidimo ali se vzorec krvavitve uredi. Za boleče spolne odnose niso krive tabletke zato bi vam svetovala obisk pri ginekologu.

Pozdravljeni!

zaradi težav se tudi sama obračam na vas.
Stara sem 23 let in imam že zelo dolgo težave z izcedki in bolečinami. zaradi tega sem bila že velikokrat pri svoji ginekologinji in stanje še vedno isto. trenutno imam problem z rjavim izcedkom.. rjav izcedek se mi je pojavil prejšnji teden, to se pravi 25. dan od začetka zadnje mesntruacije. včeraj 28. dan od prvega dne zadnje menstruacije pa se je rjavi izcetek spet ponovil. bil pa je precej temen. menstruacijo imam redno, nekje na 28-31 dni. dodati moram, da sem sedaj vstavljajo v nožnico globule Vagisan, ki mi jih je predpisala ginekologinja kot preventivo..ali je mogoče rjav izcedek posledica tega?
Težave imam tudi s pekočim občutkom v vagini, vendar to ni povezano z uriniranjem ali spolnim odnosom..pojavi se mi kar na enkrat in čez čas težave minejo.. resnično me zelo skrbi ali je z mano kaj narobe, glede vsega tega.. že v naprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor.

Za takšne težave se je vseeno bolje obrniti na ginekologa, ki vas lahko pregleda. Razlogov za izcedek je veliko.

Pozdravljeni,

Sem stara 19 let in sem zacela jemati KT en mesec nazaj(na novo). Ker nisem bila dobro ozaveščena o jemanju tabletk nisem naredila premora in posledicno nisem dobila menstruacije jemljem Drovelitis KT. Pred nekaj dnevi sem opazila rjav izcedek in me je zaskbelo. Rjav izcedek imam ze 3 dni in ne pojenja. KT jemljem redno. Lahko kdo pove razlog izcedka??

Hvala,

Lp

Na tvojem mestu bi šel k ginekologu. Bo on vse vedel

Pozdravljeni,

Jemljem kt ze en mesec dva umes dobila menstruacijo imela 4 dnevni premor. Po tem premoru sem zacela ponovno jemati kt zanima me ali si po menstrauciji oz po pauzi 4 dvevni se zmer zascitena proti nosecnosti?

 

lp

Če opažate nenavadne simptome, kot je veliko rjavega izcedka in prisotnost vročine, je priporočljivo, da se nemudoma posvetujete s svojim zdravnikom ali ginekologom. Če jemljete kontracepcijske tablete, je pomembno, da razložite svoje simptome zdravstvenemu strokovnjaku, saj lahko ti simptomi nakazujejo na morebitne nepravilnosti ali neželene učinke zdravil, ki jih jemljete.

Rjavi izcedek bi lahko bil povezan z različnimi dejavniki, vključno s spremembami hormonskega ravnovesja, vendar pa je nujno, da izključite kakršno koli resnejšo stanje. Prav tako je vročina lahko znak okužbe ali drugega zdravstvenega problema, zato je pomembno, da se čim prej posvetujete s strokovnjakom, da dobite ustrezno zdravstveno pomoč in nasvete.

New Report

Close