Rjav do krvav izcedek po spolnem odnosu
Spoštovani,
zlasti če sta bila odnosa v krajšem časovnem obdobju (nekaj dni razmika), ni ponovna krvavitev tudi po drugem odnosu nič nenavadnega. Če bi se krvavitve vztrajno ponavljale več tednov, se pa posvetujte z zdravnikom.
Lep pozdrav,
Spoštovani,
ginekolog bo kar pravi strokovnjak za vaše težave. Izcedek, povezan s spolno prenosljivimi okužbami, je običajno stalen in ni vezan na spolne odnose. Ginekolog bo preveril, da ne gre pri vas za kakšno vnetno bolezen, ki ni okužba, ali kak drug resnejši proces v rodilih, ter vam po potrebi svetoval dodatne preiskave.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni.
Že nekaj mesecev pri spolnem odnosu malo krvavim. Ne ravno pri vsakem odnosu, vendar kar pogosto.
Stara sem 35 let, pri G sem bila v zadnjem letu že velikokrat zaradi raznih vnetji. Bris je bil avgusta lani v redu, tudi UZ. Zadnji G pregled je bil konec februarja.
Ali moram ponovno na pregled? Ali je možno, da se to dogaja zaradi preobčutljivosti sluznice v nožnici zaradi pogostih vnetij?
Hvala in lep dan!
Spostovani,
Pred dvema meseca sem bila pri ginekoliginji. Ugotovoila je da imam bakterijsko-glivicno vnetje ker sem imela beli izcedek ter srbenje. Dobila sem vaginalne tabletke neo-penotran Forte Ovule, vender jih nisem takoj vzela zaradi menstruacije. Minila sta dva meseca od takrat brez tezavah ( iskreno sem pozabila vzet terapijo).
Po enem mesecu brez odnose sva ponovno imela par dni nazaj sicer pa naslednji dan sem imela rijavkast izcedek ter danes krvavo-rumenkasti sluzast izcedek na wc papirju. “Pikica na i” je bilo to, da partner ni bil siguren ali so zacetne kaplce semenske tekocine ostale v mojo noznico ali ne.
Na koledarcku pise, da sem v obdobju predvidene plodnosti kar me najvec skrbi glede nosecnosti. Trenutno sem v tujini (se priblizno en mesec) brez zdravstvenega zavarovanja. Stara sem 25 let, nikoli nisem jemlala kontracepcijo ter imam redni ciklus.
Danes sem vzela prvo tabletko neo-penotran brez da bi preverila ali sem noseca.
Zanima me zakaj je ta izcedek: Zaradi glivicne okozbe ali zarad cesa druzga?
Hvala za odgovor.
Pozdravljeni,
Samo krvavkast izcedek brez znakov vnetja po spolnem odnosu, ni znak vnetja. Verjetno je bil maternicni vrat obcitljiv na dotik, ker ste bila v casu ovulacije.
Mislim, da te tabletke ne bodo skodile plodu, ce ste slucajno noseca.
pozdravljeni
s partnerko sva imela včiraj spolni odnos, ni bil prvi, vendar ji je zvečer iz nožnice tekla kri, kot da prvič nisva čisto predrla(imela sva težave z “vtikanjem”).
nato mi je danes rekla da ji iz nožnice pritekel zelo temno rdeča kri..sedaj naj bi imela menstruacijo vendar me skrbi ker nisva polnoletna in sva probala brez kontracepcije.
v nožnico mi ni prišlo, vendar sva prej obdelala eden drugega in se bojim da je kaj sperme ostalo na mojem spolnem organu, ker sva mladoletna se tega toliko bolj bojiva!
prosim za odgovor!
lep pozdrav
Pozdravljeni
Zanima me sledece ne jemlem tabletk in nic in z partnerjem sva imela pred 3 dnevi spolni odnos brez zascite in danes se mi je pojavil gost temno rjav izcedek.. res je da vcasih ga dobim pred menstruacijo ampak menstruacijo komaj dobim cez 2 tedna. Kaj bi lahko to blo? Ali je za nosecnost prehitro?
Pozdravljeni,
krvavkast izceded dva tedna pred menstruacijo je ponavadi zaradi občutljovisti materničnega vratu ob ovulaciji. Ob ovulaciji je na materničnem vratu razraščena sluznica, ki ob spolnem odnosu rada zakrvavi. Le brez skrbi.
Hey!
Stara sem 16 let, imam fanta ze 6 mesecev. Nekaj casa nazaj sem imela svoj prvi spolni odnos. Naslednji dan mi je iz noznice prislo par kapljic krvi, naslednja 2 dni pa sem imela rjavo sluz. Spolni odnos je bil zasciten z kondomom. Menstruacijo dobim naslednji teden,ceprav mi velikokrat prehiteva/zamuja. So ti izcedki znak nosecnosti? Brala sem veliko forumov kjer pise da so znaki nosecnosti tudi glavobol, bolecine u trebuhu in hrbtu, in podobne.. jaz teh znakov nisem imela, edino ta izcedek.
Lepo prosim svetujte mi, povejte ce je imel kdo podobne izjusnje in kaj je naredil.
Hvalaaa :*