RIŽOLINO…??
Spet imam eno vprašanje:)
Zanima me, če je katera dajala in kdaj jeczačela hraniti z rižolinom?
Moj otroček- 5 mesecev, se vsako noč zbuja na tri ure, pa sem kupila RIŽOLINO od Millupe! Čeprav na škatli piše od 4.meseca dalje, mi je pediatrinja rekla, da kao tega še ne sme?
Ko pa to omenim kakšni mamici, pa rečejo, da so one vseeno hranile svoje dojenčke z temi papicami:žitna kašica z banano, rižolino,…ipd.
Zdaj pa ne vem ali mu ga lahko pripravim zvečer ali ne?
Kakšne so vaše izkušnje oz. mnenja?
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore.
LP
Hallo!
Mi ” jemo ” riževe kosmiče od milupe od dopolnjenega 4. meseca. Vsak dan zvečer v flaški ( po navodilu na škatli ) in še včasih, ko so sadne in zelenjavne kašice bolj redke, ji z njimi jed zgostim. So mi pa v bolnici svetovali, da jih lahko pričnem dajati v mleko že prej, pa smo vseeno čakali do konca 4 meseca.
Sigurno jih lahko začneš uporabljati. So čisto prečiščeni, brez sladkorja in glutena in lahko prebavljivi. Močno dvomim, da bi otrok na riževe kosmiče razvil alergijo!
Kar pogumno in priporočam ti, ko boste prebili led tudi kašico iz jabolk in korenčka ( prav tako po 4. mesecu – od milupe ). Jo jemo sicer bolj malo, ker ji kašice mešam sama, je pa dobra za kdaj popestrit jedilnik in moja Tia jo ima zelo rada. Za to starost je primerna tudi žitna kašica z banano, a jaz ji to zmešam sama z riževimi kosmiči in svežo banano.
Glej le to, da mu pred 6. mes. ne daješ kašic iz žit, ki vsebujejo gluten. Riž ga NE vsebuje zato se ne boj.
Pogumno in dober tek!
Nočko!
Valerija!
Veš kaj, otroci so si različni. In če imaš ti občutek, da mleko zanj ni dovolj, seveda mu lahko daš Rižolino, saj nima glutena in je lahko prebavljiv. Veš, če boš imela še kakšnega otroka, bo pa mogoče spet druga moda in bo prehrana spet postavljena na glavo in ti bo ista zdravnica pa spet drugače solila pamet. Imam tri otrike, rojene po pet in štiri leta razlike. Pri vsakem je bilo glede prehrane drugače! Pa saj to ni res!