Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija rizolino

rizolino

Spostovani!
Zanima me kako je s tem rizolinom? Je to prva st var poleg adaptiranega mleka (moja puncka ima 4 mesece in je zalivana) ki jo ponudimo otroku? ali zacnemo najprej z GH? Kdaj se lahko zacne zvecer uvajati rizolino in kaksen sploh je- se ga kupi ali se ga doma pripravi iz riza? sploh si ne predstavljam… je to tako kot cokolino? Prosim, da mi svetujete, ali naj hcerki zvecer ponudim rizolino, GH pa sele po 6em mesecu? Ali kako?
Oprostite, ce se vam vprasanje zdi neumno, a v posvetovalnici rizolina niso omenjali in mi sploh ni poznan. Zdaj ima hcerka 6 obrokov znotraj 24ih ur- po 150 ml (kar je kar precej za njeno starost in tezo- skoraj 4 mesece in cca. 6kg, a manj je zanjo premalo). Ponoci spi od 19ih do 4ih, ponavadi.
Hvala in lep pozdrav

Draga Zvezda06,
z rižočinom gostimo večerni obrok, če se otrok, ki je že večino noči prespal, začne ponovno zbujati zaradi lakote, ker ima zaradi večje teže tudi večje potrebe po hrani.
Ni nekaj takega, da bi morali posebej uvajati, kot rečeno, v primeru ponovnega pogostejšega nočnega zbujanja.
Sicer pa GH uvajate po navodilih.
Rižolino kupite v vseh trgovinah, v mleko dodate 2 merici in otrok popije po steklenički.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

pozdravljeni,
sedaj smo tudi mi stari 4m in 5d in me zanima kako je s tem rizolinom. ali je to enako kot rizevo mleko?
mi imamo zadnji dnevni obrok ob 18h – 19h in naslednjega ob 22h in takrat zaspi za cez noc. dam ji novalac NF.pocasi se navajamo na bolj zgodnjo uro za spat, pocasi nam ratuje, zadnje dni zaspi 21.15 ali 21.30.
potem spi do 3h (vedno!) in potem do 6h ali 6.30h.
sama sem poskusila dati rizolino ob 19h ampak je ocitno sploh ni nasitil,pojedla ga je za obicajni obrok,ker je zatem ko je popila hotela v roku 1 ure spet jesti in je popila se pol obroka mleka brez rizolinota. in potem normalno ob 22h spet novalac NF.
ali je mozno da jo je naredil se bolj lacno???
naslednji dan sem ji ga dala pa predno je zaspala, ob 22h in se je ravnotako zbudila ob 2h!
kako je s tem?

hvala in mirno, cudovito leto 2007!

Pozdravljeni, maksika,
riževo mleko je izdelek iz riža, v tekočem stanju. Rižolino pa so riževi kosmiči, ki jih dodamo v mleko (adaptiano, kravje…), da obrok zgostimo in dobimo kašico, ki jo potem damo ali po steklenički (bolj tekočo) ali po žlički (bolj gosto).
Rižolino v tako majhni količini (1-2 merici) ni ravno zelo energetski obrok, je pa dodatek ogljikovih hidratov in nekaj malega že pomaga. Bolje je, da ji date tak zgoščen obrok okoli 22,00 ure, da bo počasi morda dlje zalegel. Vendar samo, če se ponovno večkrat ponoči zbuja zaradi lakote. Če je njen ritem hranjenja enak kot prej, potem nima potrebe po gostitvi.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close