Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Rizično življenjsko zavarovanje

Rizično življenjsko zavarovanje

Prosim, če mi poveste mnenje o t.i. rizičnem življenjskem zavarovanju (se pravi brez varčevalne komponente). Razmišljam namreč o takem zavarovanju; druga, naložbena zavarovanja mi pa ne dišijo (zavarovalnica pač ni kraj za varčevanje, ampak za zavarovanje).

Stara sem 31 let (mož 35), imava enega otroka. Namen zavarovanja bi bil izključno v zaščiti otroka, če se nama kaj zgodi (ne pa v eventuelni pridobitvi določene vsote ob doživetju). Kaj mi svetujete?

Hvala in lp,
Katarina

ga. Katarina, lep pozdrav !
Tako zavarovanje, kot ga želite vi lahko sklenete. To je zavarovanje, pri katerem varčevalne komponente ni, izplačljivo pa bi bilo otroku samo v primeru najhujšega.
po izteku zavarovalne dobe pa ni izplačila.svetujem vam sklenitev takšnega zavarovanja in pa ,da bi bilo za vašega malčka res dobro poskrbljeno dodatno sklenitev štipendijskega zavarovanja, kjer je za otroke dodatno poskrbljeno tudi šolanje na fakulteti, ter finančna preskrbljenost v primeru izgube staršev.
Upam, da ste z odgovorom zadovoljni,želim vam še naprej lepo nedeljo

Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Bravo!!! Končno ena pametna o življenjskem zavarovanju!

Zavarovanje kakršnega želiš Katarina Prva je res PRAVI IZBOR. Dobiš ga na Merkur zavarovalnici (tarifa MRS), GRAWE (mislim da je tarifa R1) in Generali (tarifa ERI). Nekatere zavarovalnice ne tržijo tovrstnega produkta, ker tržno ni zanimiv, je pa ZELO KVALITETEN za zavarovance.

Zavarovalnica v nasprotju od klasičnega življenjskega zavarovanja, pri riziko življenjskem zavarovanju ne dobi v upravljanje strankinega kapitala. Posrednike in agente pa ta produkt ravnotako ne zanima, saj je provizija nikakršnja.

Možno je, da ti na zavarovalnici tovrstnega življenjskega zavarovanja ne bodo želeli skleniti in ti bodo ponujali klasično življenjsko zavarovanje. zato VZTRAJAJ!

Smiselno je, da si omisliš tudi SAMOSTOJNO nezgodno invalidsko zavarovanje. Izberi čimvišjo odškodnino za nezgodno invalidnost, morda celo brez dnevne odškodnine.

Veliko uspeha

Sprašujem se, ali je rizično življensko zavarovanje res prava stvar kot pravi Matyc.
vsa rizična zavarovanja so zavarovanja za smrt, in so izplačljiva samo v primeru naravne in nezgodne smrti.Resnično imajo dediči, katere navedemo v pogodbi varnost v primeru najhujšega.
OB IZTEKU ZAVAROVALNE DOBE NI IZPLAČILA.To pa pomeni ,da je to neke vrste kasko zavarovanje,katerega si vsak ne more privoščiti.
pa si oglejmo, kako izgleda tako zavarovanje:

Moški star 40let bi želel, da ima njegova družina ali otroci kritje 20.000Eur
v primeru njegove smrti. Zavarovalna dobaje 25let.
LETNA PREMIJA= 244,40 Eur
244,40Eur * 25 = 6110 Eur
Po izteku zavarovalne dobe 25 let,zavarovanec ne dobi izplačano ničesar !
za zavarovanje pa je plačal 6110 Eur.

Izračun zavarovanja za primer smrti MRS Zavarovalnice Merkur

Dragi obiskovalci foruma,toliko sem imel povedati o tej vrsti zavarovanja,tebi matyc pa se zahvaljujem za tvoje mnenje

Lep večer vsem skupaj, Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close