Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil riževo mleko

riževo mleko

Ga. mag. Verbnik
Zanima me, kako delajo riževo mleko. sestava je voda, 12% riža, sončnično olje, morska sol, naravna aroma vanilije – biološka pridelava LIMA;
zanima me zato, ker mi je bilo doslej prepovedano uživanje riža, oz. po 3 mesecih samo v malih količinah, pa še to dobro izpranega in predhodno 12 ur namočenega (izločitev sladkorjev); sedaj mi je zdravnica zaradi velike izgube teže ob strogi dieti (alergija na mleko,laktozna intoleranca, pomanjkanje disaharidov in polisaharidov, alergija na določeno zelenjavo in sadje), rekla naj uživam riževo mleko; bo v redu?? koliko ga lahko – po parih poskusih majhne količine nisem imela težav; ali to pomeni, da mi tudi riža ni potrebno več predhodno namakati? v bistvu sedaj pijem tisto, kar sem doslej morala izločevati s pranjem in namakanjem?? hvala za vaš cenjen odgovor

POzdravljeni,
Pravilno sklepate, da pijete tisto čemur ste se do sedaj izogibali.
Če vam je zdravnica rekla da to laho, potem naredite tako, kot ste tudi začeli. V prehrano vključite majhno količino riža in riževega mleka ter opazujte odziv vašega organizma. Če se boste ob tem počutili dobro, potem lahko količino povečujete sicer pa morate z uživanjem teh izdelkov prenehati.
POskusite tudi riž pripraviti tako, da ga sprete samo enkrat (zaradi higiene) in nato skuhate. Poskusite ga malo in opazujte odziv organizma.
Lep dan.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

Pozdravljeni,
Mene tudi zanima, kako izdelujejo riževo mleko.
Hvala za odgovor.

Riževo mleko se pripravlja večinoma iz rjavega riža. Gre za stiskanje zrn in seveda redčenje z vodo. Sol in aorme so dodani.
Imate kar nekaj receptov tudi za “domačo” pripravo riževega mleka in vam dajem povezavo na enega izmed teh receptov, če bi vas zamikalo, da si ga pripravite sami.
http://www.youtube.com/watch?v=nwJx13hA6Rg

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

Pozdravljeni ga. mag. Verbnik, ponovno vas vljudno prosim za nasvet in pomoč; ob pomanjkanju disaharidov, prikriti cialkiji, laktozni intoleranci in alergiji na cel kup hrane (tudi na sadje in zelenjavo), mi praktično ne preostane skoraj nič, kar smem jesti, tako da sem ogromno shujšala v teh 5 mesecih; v tem času sem že povsem obupala, ker se mi zdi, da mi celo zrak škoduje, ob dejstvu, da se res držim stroge diete; driske so se sicer prenehale v glavnem, imam pa še vedno vsakodnevne boleče črevesne krče; zaradi velike izgube teže so mi poskusno priporočili peko kruha iz 1/3 brezglutenske moke, 1/3 riževe in 1/3 zmlete prosene kaše; kruh mi ne odgovarja, ker pa grem s težo še kar navzdol (v bistvu sem kot bi kosti pokrila s kožo), iščem kaj bi še sploh lahko jedla; riž očitno prenašam (tudi vaš nasvet-hvala), tudi riževo mleko sem postopoma uvedla-seveda v malih količinah; izločila sem proseno kašo, ker sem ugotovila poslabšanje, moti me tudi ajda, zanima pa me sestava moke Schar¨- Mix Pan B; na deklaraciji piše koruzni škrob, riževa moka; nič v kakšnem razmerju; koruze seveda absolutno ne smem, je potem to to, da mi kruh ne odgovarja; kakšen kruh bi si lahko spekla, oz. kakšno moko bi lahko uporabila za kakšne testenine (riževe testenine itak po malem); v malem uporabim žličko čičerikove, pa se mi zdi, da je v redu; za vsak nasvet sem vam resnični zelo hvaležna; Hvala in LP

prosim za pomoč ga. Verbnik; iz česa je sestavljna brezglutenska moka Schar Mix Pan-C; na deklaraciji piše iz koruznega in riževega škroba; kakšen delež je koruznega škroba? zanima me, ker ne smem uživati koruze (zaradi nepresnavljanja encimov); predlagana mi je peka kruha v razmerju (1/3 brezglutenske moke, 1/3 riževe in 1/3 iz prosene kaše), vendar po parih poskusih ugotavljam, da mi povzroča težave, tako da sem tudi to morala opustiti; najprej sem izločila proseno, ker mi tudi kaša ne odgovarja, nato pa zgrožena ugotovila, da je menda pretežno koruzna moka oz. škrob;težko se sprijaznem, da ne smem niti košček kruha ob izredno strogi, sedaj že 5-mesečni dieti, pa sprašujem, katero moko naj še uporabim (minimalno sem poskusila tudi z ajdovo, vendar je ne smem dati preveč); riž in s tem riževo moko prenašam; hvala za pomoč

kaj ta stran ne dela več, posavila sem že 2 x vprašanje, pa ga sploh ne objavi!!!!!!!!

Počakati morate, da strokovnjak pride na forum in vam odgovori. Lahko da nima časa, lahko da ima drugo delo, lahko da je potrebno na vaše vprašanje bolj detajlno odgovoriti, lahko je več razlogov, vendar so to moderirani forumi in se vaše vprašanje ali odgovor pojavijo šele po pregledu in naknadni odobritvi, do takrat pa ostane skrito.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Spoštovana gospa Tonka,

Če na deklaraciji piše, da vsebuje koruzni škrob, potem je popolnoma vseeno v kakšnem razmerju, saj alergije povročajo že mikrogrami! Torej to ni primerno živilo za vas. Izogibati se morate že sledem tega, da ne bi povzročilo težav. Vzemite čisto brezglutensko moko in čisto riževo, ter pripravite kruh sami.
Ali ste poskusili z mlečnimi izdelki in mlekom brez laktoze? V Sparu sem opazila, da imajo celo linijo teh izdelkov, poskusite kako se bo odzvalo vaše telo.
Mislim, pa da sem tudi vam že svetovala da v lekarni kupite MCT olje, ki je lahko dobra opora prav pri pomankanju enrgijskih hranil. Jemljite ga po navodilih, je nealergeno in se hitro vsrka v organizem.Poksusite lahko tudi cedrino olje, je energijsko bogato in vsebuje tudi veliko mikro elementov.
Ali lahko jeste kompir, pa sladek krompir (topinambur)? V trgovinah dobite tudi moko tapioke (v oddelku azijske kuhinje). Poskusite.
Morate poskušati druga živila, izogibati se tistemu kar vam povzroča alergije in ne bodite nestrpni, ne do sebe, svojega telesa, ne do ljudi, ki vam skušamo pomagati.
Užite lep in miren dan.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

Pozdravljeni ga. Verbnik!
Se zahvaljujem za vašo cenjeno pomoč in obenem opravičujem, če sem delovala “nestrpno”; gre za nevednost, ker ne poznam sistem delovanja foruma in sem mislila, da ko postaviš vprašanje, se le-to izpiše, odgovor pa vem, da sledi kasneje, normalno, takrat ko strokovnjak odgovarja; in ker ni bilo vprašanje objavljeno, sem se bala, da ga sploh ne boste dobili;
ja, žal tudi krompirja ne smem, prav tako ničesar mlečnega-tudi mleka brez laktoze ne; saj zato, ker praktično skoraj ničesar ne smem jesti, sem iskala vaš nasvet; hvala, nisem vedela, da obstoji še kakšna brezglutenska moka oz. čista, bom poskusila; glede ostale hrane pa mi tudi dietetska služba ne zna svetovati, ker nas je komaj par takšnih primerov znanih (4)….prav tako v specializiranih prodajalnah…… zato o nestrpnosti do sebe in telesa, ne bi……..sem preveč že pretrpela in imam preveč resne zdravstvene težave……; hvala in srečno

Gospa Tonka,
Poskusite morda še eno stvar. Čaj koprive zelo čisti telo. Skuhajte si čaj in ga pijte mogoče kakšne 2 tedna. Začnite po malem in se opazujte kaj se bo zgodilo. Morda vam lahko pomaga prav preko tega, da se telo očisti in bodo alergijske reakcije bolj blage. Vendar pa čaja naj ne bi hkrati pili več kot 4 tedne. POskusite, previdno.
In kupite si olje cedre in MCT, da vam bo dalo nekaj energije več.
Moram reči, da stalno iščem še kakšno informacijo, ker je tole res velik in resen problem.
Resnično vam želim, da se vam zdravje izboljša in se bom potrudila najti še kakšno koristno informacijo, zagotovo se bo še našlo kaj, kar bi vam lahko pomagalo.
Lep dan

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

za tonko 53

kaj pa alge, npr. klorella ali klamatske?

Pozdravljeni,
Mnogi opisujejo zelo pozitivne učinke po tem ko so jemali alge. Zelene alge vsebujejo veliko mineralov in klorofila. Predvsem klorofil pomembno pomaga pri čiščenju telesa.
Poskusite lahko tudi s pripravkom “green magma”, to so posušeni kalčki oziroma mlada trava ječmena in nudi veliko klorofila.
Toda glede na vaše težave bodite previdni, začnite z malo količino in opazujte kako reagira vaše telo.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

Hvala za vaš trud in pozornost, žal nobenih alg; sem jih jemala, pa nisem vedela, da delam ravno kontra, zato se mi je samo še slabšalo; ječmen mi je prav tako strogo prepovedan (tudi ne prenašam), ker je žito, še bio brezglutenske moke ne prenašam- edino čisto ajdo, pa riž sedaj že tudi-seveda malo; še vedno je močno pomanjkanje saharidaz, v ozadju pa so s testiranji odkrite tudi mnoge alergije- ni da ni; KČVB je bila pravkar ponovno izključena, celiakija 3 negativno z odšipom, čakam pa na izvide genetskega markerja, če je prikrita;
kljub 9-mesečni resnično strogi dieti in pomoči zdravnikov, se stanje ne uredi, tako, da sem se obrnila na alternativo ali pa me bo resnično neslo; LP vsem

Spoštovana gospa Tonka,
Ste poskusili s cedrinim oljem? Kakšen je bil učinek, ga tudi ne prenašate?
Močen razstrupljevalen učinek na telo im tudi čemaž. Poskusite, vendar res previdno, da ne bi bilo zapletov. Morda vam pomaga predvsem pri odpravljanju alergij.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

New Report

Close