Riževi kosmiči
Pozdravljene,
se opravičujem za morda malo bedasto vprašanje, vendar zanima me, ali katera izmed vas uporablja riževe kosmiče za dojenčka in če, katere? Velikokrat sem prabrala, da lahko dodaš žličko ali dve riževih kosmičev v sadno kašico, vendar sem iskala, pa nič našla. Torej katere in kje jih kupujete. Na kak način jih še uporabljate, kam jih dodajate?
Hvala in lep dan vsem.
Kupujemo riževe kosmiče Alnatura v DM. Dam pa jih v sadno kašico (banana, kuhano jabolko, cimet, riževi kosmiči; breskev, banana, riževi kosmiči; jabolko, hruška, riževi kosmiči, cimet; marelica, banana, riževi kosmiči; marelica, jabolko, riževi kosmiči….) V zelenjavno ne dam, ker toliko časa kot se kuha zelenjava, se tudi riž in tako vse skuhaj kuham in ne potrebujem kosmičev. So pa ti kosmiči od Alnature popolnoma brez dodatkov (sladkorja, adaptiranega mleka). Lahko jih daš tudi v adaptirano mleko ali svoje mleko. Jih ni potrebno kuhati. Samo v topli tekočini morajo bit, da nabreknejo.
Pozdravljena,
za kuhanje skupaj s sadjem (npr. hruške+rozine ali suhe marelice + riževi kosmiči) uporabljam riževe kosmiče iz preverjene eko pridelave, kupljene v Kalčku (Lj), v taki prozorni vrečki so pakirani po 500g.
Sicer pa s svežim sadjem (npr. z naribanim jabolkom) mešam tudi malo adaptiranega mleka + riževi kosmiči od Milupe (modra škatla, kosmiči so brez mleka in se pripravljajo z mlekom, ki ga sicer daješ dojenčku). Te kosmiče lahko zmešaš s toplim lekom tudi za samostojen obrok. Te Milupine riževe (ali pa riž+koruza) kosmiče lahko kupiš povsod – Interšpar, Baby center, Mueller…
Iz drogerije DM pa kupujem prosene kosmiče znamke Alnatura v škatli, tudi ti se le zmešajo s toplim mlekom, ki ga sicer daješ dojenčku, in so takoj nared. Proso je namreč tudi kvalitetno žito z ogromno hranili, je pa tudi brez glutena. Prav tako so primerni za mešanje s sadjem ali pa kot samostojen obrok.
Sama po navodilu pediatrinje vmešavam mleko in kosmiče med sadje in zelenjavo tudi zato, ker mali odklanja pitje mleka in tudi sicer je pri bolj ta suhih…in moram nekako drugače mu ponuditi ustrezno količino mleka in kalorij dnevno. Skute in mlečnih izdelkov pa še ne jemo, ker jih sicer rad je, vendar potem vse bruha…
LP