Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja riž in gres za dojenčka

riž in gres za dojenčka

Ojla punce!Prosim če mi poveste kakšen riž in gres uporabljate za dojenčka,ker se ga ne sme skuhat na kravjem mleku,pa ne vem kako in katerega naj uporabim.Hraniva se z aptamilom z milupanom in kolikor vem prilagojenega mleka ne smeš kuhat.Ali naj uporabim navaden gres in riž ali so kakšne instant mešanice,kako je s tem?
Hvala za pomoč!Čao

JAZ MOJEMU 5-MESEČNEMU DOJENČKU KUHAM RIŽ(ZLATO POLJE) NA VODI.VČASIH MU DODAM MOJE MLEKO,VČASIH PA NIČ IN IMA OBA FUL RAD!JE PA TUDI ŽGANCE-ZELO TEKOČE!ČAO

ali mu daš bel ali črn riž? Mi imamo tudi 5 mesečnega dojenčka, zaenkrat ga samo dojim, zato mi vse informacije o hrani pridejo prav.
lp, nana

ali mu daš bel ali črn riž? Mi imamo tudi 5 mesečnega dojenčka, zaenkrat ga samo dojim, zato mi vse informacije o hrani pridejo prav.
lp, nana

dam mu belega.Samo dojila sva se do pred dvema tednoma in nato začela s kašicami(jabolko,banana,hruška) in naslednji teden z rižem in s polento.včeraj je papal tudi malo čičerike.Aha, še to:pozabila sem napisati, da mu skuhan riž zmešam z vodo, v kateri se je riž kuhal in to vse skupaj zmiksam s paličnim.Pa lep dan

pozdrav

moja 7 mesečnica ima zelo rada riž. Skuham ji pest zelenjave (na primer tista narezana iz merkatorja, ali pa malo cvetače, kolerabe, korenja…kar pač premore hladilnik) in ji zraven dam nekaj zrnc riža, včasih tudi nekaj makarončkov—eno ali drugo. Vsake 3 dni pa tudi minikos pišč. fileja. V glavnem zelenjava in nekaj zrn riža, pol pa z paličnim vse zmiksam. Enkrat sem ji skuhala telečjo kao juhico z zelenjavo in meskom, vse vzela ven, in samo juho skupaj z rižem zmiksala.

Za gres pa imam drugo pogruntavščino.
Zadnjič sem ji hotela skuhati gres, pa nisem vedela, kako, saj mleko še nočem začeti, pa sem vzela sveže skuhan kompot iz jaboljk, in na tej vodi skuhala gres! Ne morete si predstavljati, kako je to dobro! Še mini ščepec sladkorja not, pa ni nujno, in naša to veselo papca za večerjo…… Zraven še jaboljko iz komptoa…mljam….Še mamici je bilo všeč.

lp

Gres lahko skuhaš na vodi skupaj s korenčkom. Nastrgan korenček prepraži na olju, zalij z vodo, dodaj gres in imaš krasno juho ali gosto kašico. Juha je še okusnejša, če korenček prepražiš na porumeneli čebuli.

New Report

Close