Najdi forum

Riž in gluten

Zanima me ali riž vsebuje gluten? V Merkatorjevem časopisu sem zasledila v eni reklami za otroško hrano izraz “brezglutenski riž”. Sedaj res ne vem,…

Riž je zagotovo tako ali tako brez glutena. Mercator je s tem le poudaril, da riž ne vsebuje glutena.

Pozdravček, Neja

Riž in koruza ne vsebujeta glutena, zato sta primerna za začetno uvajanje goste hrane.
lp

Riž sam po sebi ne vsebuje glutena. Je pa problem pri proizvajalcu, ki pakira ali proizvaja tudi hrano ki vsebuje gluten. Meni je ena od tehnologinj čisto po domače povedala, da imajo v proizvodnji neka zajemala, ki pa gredo enkrat v živilo ki vsebuje gluten drugič pa v neglutensko živilo, vmes pa se zajemala ne posebej čisti. Problem je tudi pri raznoraznih mlinih, ki se jih ne da popolnoma očistiti.
Skratka mi smo imeli v času naše alergije na gluten problem z rižolinotom od Podravke , tako da smo kupovali izključno samo rižolino od Milupa. Torej lahko se zgodi, da gluten zaide tudi v neglutenska živila, verjetno v zelo majhnih količinah, pa vendar tisti, ki je na gluten občutljiv tudi opazi.
Lep pozdrav,
Darja

Poglej direktno na škatlo kaj piše, vendar mislim, da ga ne, saj ga lahko uživajo že 6 mesečni otroci, glutena pa do 1 leta ne priporočajo.

New Report

Close