Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Rivotril

Rivotril

Stara sem 34 let. Zaradi misicnih krcev v hrbtenici in vozlov, ki so nastajali znova in znova po daljsem psihicno-fizicnem stresnem obdobju (leto dni) in mi povzrocali hude bolecine, predvsem v levem delu hrbta, sem obiskala nevrologinjo, ki je rekla, da gre za “interkostalno nevralgijo” in mi predpisala Rivotril, s katerim sicer v vecjih odmerkih zdravijo ljudi z epilepticnimi napadi (vse mi je lepo razlozila).

Moj odmerek je bil polovicka 2 mg tablete zjutraj (se pravi 1mg) in polovicka zvecer. Zraven 3x na dan intenzivno telovadim po nacrtu vaj za ojacitev hrbtne muskulature (ki je ze itak mocna, saj sem14 let plavala in mi se ni jasno, kako lahko imam tezave s hrbtnimi misicami sploh), obenem pa 4x tedensko igram bovling, menda se ob tem sportu aktivira 134 hrbtnih misic.

Po 6h mesecih jemanja, sem vecerni odmerek odpravila (brez tezav), po nadaljnih 3h pa sem skusala to narediti se z jutranjim. Tu pa se zacne problem, ki mi zastavlja vprasanje, ali sem ze odvisna od tega zdravila, saj se tezave z misicnimi pekocimi bolecinami vrnejo ze po 3h zaporednih ne-jemanja. Ali gre za odtegnitveni sindrom (kar dvomim, pri tako nizki dozi) ali res za pravo odvisnost? Ali naj nadaljujem ali naj grem na cetrtinko ali naj trpim peklenske muke znova? Nevrologinja je na dopustu, zato se obracam na Vas, ce mi lahko morda svetujete, kaj narediti?

Ali mi morda manjka kaksne snovi v prehrani, ki povzroca nepravilno raztezanje in krcenje precno-progastih misic?

Hvala,
Mojca

Spoštovani!

Uf, težko vam kaj modrega odgovorim. Na vašem emstu bi jemal minimalni še učinkovit odmerek rivotrila dalje. Poajsnila, zakaj je pri vas tako, nimam.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Hvala lepa za potrditev moje skorajsnje odlocitve – tako sem razmisljala tudi sama. BOm pa poskusila preit na cetrtinko, da ugotovim, ce slucajno ne gre celo za placebo efekt (pri meni je vse mozno :))). In ce bo to, bom zjutraj pojedla en Natreen, upam, da me ne pobere od sladkobe. 🙂

Hvala Vam za odgovor.

Mojca

New Report

Close