ritalin, concerta in podobna zdravila
Pozdravljeni vsi, ki ste na tem forumu!
Prosila bi, če je med vami kdo, ki je uporabljal zgoraj navedene teblete, da poda svoje mnenje. Mi starši, strokovno usposobljeni delavci in ostali lahko laično razmišljamo kaj je in ni primerno za naše otroke, nabolje pa zagotovo to vedo sami uporabniki.
Toliko tega je napisanega o odvisnosti in drugih stranskih učinkih s strani ljudi, ki tega niso uporabljali, nikjer pa o resničnem stanju samih uporabnikov.
Mislim, da boste s svojimi odgovori marsikateremu staršu pomagali, da se bo lažje odločil.
Upam, da lahko sploh odprem tako debato.
Hvala že vnaprej za vsak odgovor.
Lahko mi tudi pišete na: [email protected]
MA kaj naj rečem, probal ritalin, pa stratero, pa risperdal – ma vse je beda. Zdaj jem risperdal, mini doza.
Jaz ne opazim velike razlike, doma pa pravijo, da sem brez risperdala bolj tečen, živčen, se hitr derm na njih. men se ne zdi tko, ampak stari pravijo, da sebe ne vidim. Star sem 20 let,.
Ma jaz sovražim to sranje, tko da bi to najraj ukinil. Ampak, če povem odkrito, če to jemljem mam manj strahov, lepše gledam na svet – to pomeni, da se mi zdi, da me vsi ne sovražijo da niso proti meni. je res, drugače pa ne vidim smisla v tem.
iskrena hvala za odgovor!!!
tudi jaz vidim razliko pri našem otroku, ko je na tableti in takrat, ko ni. čez teden, ko jemlje, je videti mnogo bolj sproščen, zadovljen, nič mu ni težko, ne išče nonstop pozornosti in pa deluje srečen… čez vikend – popolnoma druga zgodba…
res hvala, ker si odgovoril!
jaz jih jemljem že več let. Po eni uri sem bolj zaspan in bolj umirjen. Včasih nimam dovolj energije,
da bi kaj počel. Jemljem jih zvečer, da spim brez problemov. Občasno delam odmore med jemanjem tablet, saj drugače bi lahko neprestano povečeval dozo, tega pa ne želim.
Niti prepirati se mi ne da, še težje se učim. Drugače nič posebnega.
Mene zanima, zakaj jeste to kemijo??? Kaj je sploh fora v teh tabletah? Jih namreč sploh ne poznam.
Ampak tkole, sklepam, če recimo imaš problem v življenju, ga je bolje rešit, kot ga potlačit oz. navidezno odpravit s tabletami?
xxxxxxxxxx12345;
hvala lepa za zelo pomemben podatek.. se mi je kar zdelo, da je tako.. vidim, da ponedeljek, torek dobro deluje, sreda je še tko, tko.. in potem sam navzdol.. komi čakam vikend, da se spočije…
hvala še 1x…
hmmmmmmmmm;
je tolk povedanga, napisanga… to je zadnja faza, ki jo probamo, ko vidimo, da ne gre drugače.. težko nam je dajat to, ampak še težje je gledat, kako je drugače otrok družbeno nesprejemljiv… ko jemljejo kemijo, lažje funkcionirajo…
mal si preberi pod: ADHD, hiperaktivnost, hiperkinetičnost, motnja pozornosti, pa najbrž je še kak izraz…
predvsem izpovedi staršev takih otrok…
mam tri otroke, pa sem en je tak tko, da vzgoja zagotovo ni razlog ali vzrok takega stanja..
lep pozdrav
Suzyka,javi se mi na meil,ti bom jaz povedla kake hude stranske učinke je imel pri mojem sinu Ritalin! Tako da never ever again..lp
[email protected]
ma sem smotana sem vidla zdele tvoj meil se ti javim lp
no vi cepci sam žrem te tablete že ene kwa jest vem ene 3 leta in so ful uredu sm
Forum je zaprt za komentiranje.