Najdi forum

Lep pozdrav

Pred 3 tedni sem dobila tablete ritalin, ki mi jih je predpisala psihologinja na pedopsihiatriji in jih smem jemati smo ob šolskih dneh.
Zanima me pa zakaj jih lahko jemlem samo takrat, ko sem v šoli ali zato ker imajo tako velik učinek ali kaj? Ker, sem takoj ko sem jih začela jemati oz. drugi dan ko sem vzela tableto videla da nimajo tako velikega učinka, da bi delovale cel dan, ampak samo nekaj ur in sem mislila, da si jaz to samo domišlajm, danes pa sem izvedela da tablete Ritalin učinkujejo samo prebližno 4 do 6 ur.
Ali je to res da imajo tako kratkotrajen učinek in ali so še kakšne druge tablete ki učinkujejo dlje in imajo boljši učinek in če ga sploh zdravniki predpisujejo mladoletnim osebam?

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor

Jemanje Ritalina, ki vam ga je predpisala psihiatrinja in ne psihologinja, je namenjeno usmerjanju razpršene pozornosti, zato ste prejeli tudi navodilo za jemanje ob šolskih dneh. Zdravilo je treba jemati v najmanjši, vendar še potrebni meri, saj obstaja možnost zasvojitve.

Naj lepša hvala za vaš odgovor.

Ali dobiš ritalin samo na recept tudi v drugih državah, ker mi je sošolka povedala, da je slišala od njenega znanca, da študenti v ZDA ritalin množično uživajo ko se učijo in predsem pred izpiti

Spoštovana Sara, Ritalin je v vseh državah,ki imajo program za boj proti zlorabi sredstev, ki povzročajo odvisnost pod posebnim nadzorom, nikakor pa ni v prosti prodaji.

Ali so kakšne druga podobna zdravila v prosti prodaji v Slo. , ki imajo podoben učinek?

Spoštovana Sara.
nestrokovna uporaba simpatikomimetiko vje lahko zdravju škodljiva, zato jih mora predpisati zdravnik, ki tudi bdi nad njihovimi učinki.Če imate težave s koncentracijo, se oglasite pri svojem zdravniku.

New Report

Close