Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom risanje na steno (šablone)

risanje na steno (šablone)

Zanima me, če kak soboslikar zna naslikati na steno (s šablonami) motive živali npr. papige, tigre…za otroško sobo. Tako, da bi bilo resnično lepo!
Kje lahko take šablone kupim sama? Rabim zanje kake posebne barve (spreje)?
Lp

Kupi otroško pobarvanko, ki je polna lepih slikic živali (in ostalega, kar imajo radi otroci). Izberi si slikico, ki ti je všeč. Vzemi trikotnik in svinčnik, ter čez slikico nariši mrežo. Razmak črt v mreži je odvisen od risane predloge. Če je ta večja, so razmaki lahko večji, če je manjša, pa manjši.
Vzemiva recimo, da narišeš čez slikico mrežo z razdaljo med črtami po 5 milimetrov. Tako dobiš polje kot pri šahovnici, polno kvadratkov dimenzije 5×5 milimetrov in znotraj teh kvadratkov so posamezni fragmenti slikice. Če pogledaš podrobno boš opazila, da so v resnici znotraj posameznega kvadratka krivulje brez velikih posebnosti, saj le kot celota dajo resnično sliko, vsaka krivulja zase pa je v bistvu zelo preprosta.

Sedaj vzameš v roke večji karton in nanj spet narišeš mrežo. Tokrat naj bo razdalja med črtami mnogo večja, tako da boš imela namesto kvadratkov dimenzije 5×5 milimetrov po novem kvadratke dimenzije – recimo 2×2 centimetra. Potem vzameš svinčnik in v te velike kvadratke rišeš natančno take krivulje, kot jih vidiš v manjši mreži, ki si jo prej narisala na pobarvanki. Opazila boš, da so krivulje zelo enostavne in jih prostoročno lahko prenašaš brez vsakega problema. In ko boš prenesla vse, bo na tvojem kartonu nastala slika, verna kopija tiste iz pobarvanke, le da bo 4x večja. Potem jo s škarjami ali skalpelom izrežeš…. in že imaš šablono po tvojih željah.

Upam da nisem preveč zakompliciral, ker je vse skupaj v resnici zelo preprosto :)))

Aja, še to… ne uporabljaj dragih sprejev, saj je izbor zidnih barv res velik. Če ne boš risala veliko, si lahko pomagaš celo s temperami…

Roman, najlepša hvala- super ideja!((-:

Imaš pa še eno možnost. Motiv, ki ti je všeč fotokopiraš na prosojnico, nekje si sposodiš grafoskop in sliko preprosto projiciraš na steno. S svinčnikom rahlo nariše obrise in barvaš.

glede barv: jaz sem slikala kar z vodenkami, pa je super ratal…

New Report

Close