Lepo pozdravljeni!
Ker se odločam za rinoplastiko me zanima sledeče:
1. Kako lahko nos oblikujete, da se nič ne vidi, res mi ni jasno kako lahko čez nosne odprtinice “spravite not” dleto in tako oblikujete nosi greben?Kaj obstaja kakšen aparat, ki raztegne nosne odprtinice al kako? Sem radovedna ne:)
2. Kdaj ponavadi se odločate za lomljenje nosnega grebena, od čega je to odvisno?Ker ponavadi se da grbica samo zbrusit, sem pa zasledila pri eni punci, da so ji tudi celi nos lomili.Torej kako je s tem?
3. Kako dolgo se po OP ne sme na sonce,savo, pa tudi kopati?
Za vsa vprašanja se vam najlepše zahvaljujem dr. Leskovšek:)
Živijo
> 1. Kako lahko nos oblikujete, da se nič ne vidi, res mi ni
> jasno kako lahko čez nosne odprtinice “spravite not” dleto in
> tako oblikujete nosi greben?Kaj obstaja kakšen aparat, ki
> raztegne nosne odprtinice al kako? Sem radovedna ne:)
Skice posega najdete med publikacijami na moji spletni strani v naslovu.
Ko zarežemo po notrnaji strani nosnic dobimo več kot dovolj prostora za vsa potrebna dleta , rašpe, nože škarje in ostale potrebne kirurške inštrumente. Če potebujemo še večjo preglednost reze v obeh nosnicah združino z stopnmičastim rezom na kolumeli (temu posegu rečemo odprta rinoplastika. Takrat si lahko prikažemo celoten hrustančni in kostni skelet nosu in lahko zelo natančno izvajamo zapletene rekonsturkcije in preoblikovanje nosnega skeleta ( vsadki vložki , šivi itd)..
>
> 2. Kdaj ponavadi se odločate za lomljenje nosnega grebena, od
> čega je to odvisno?Ker ponavadi se da grbica samo zbrusit, sem
> pa zasledila pri eni punci, da so ji tudi celi nos lomili.Torej
> kako je s tem?
Če gre za manjšo grbo na sicer ozkem nosu jo lahko odstranimo na primeren način ( odbrusimo , odklešemo, odrežemo ) če gre za večjo grbo oziroma širok nos moramo nareditie tudi laterlane osteotomije ) s pomočjo dlet odklešemo nosni kosti in ju premaknemo tako da nos zožimo , dobino pravil no višino in širino nosnega hrbta, včasih si pomagamo duti z hristančnimi presadki iz nosenga pretina, rebernih hrustancev ali ušes)…
>
> 3. Kako dolgo se po OP ne sme na sonce,savno, pa tudi kopati?
Na sonce in v savno dokler je koža potpluta in sluznica prizadeta, običajno to traja mesec do dva. Kopanje je dovoljeno čim so rane zaceljene 14 dni do tri tedne 8Seveda brez skokov na glavo ( nos) 🙂
Lep pozdrav
Aleš