Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Ringa-ringa-raja, mucek pa nagaja

Ringa-ringa-raja, mucek pa nagaja

Ta mucek je seveda zlati mali Blujček, ki je v resnici prava uničevalska pošast. Za božično zabavo se je lotil in (spet enkrat …) strgal mrežo na oknu. Pa ne mrežice za komarje, s takimi pajčevinami sva že zdavnaj opravila! Zdajle pozimi že gre, kaj in kako bom pa poleti na okno namontirala, se mi pa niti sanja ne!
No, ker pa je prizadevni mucek poskrbel, da trenutno na oknu ni ničesar, hkrati je pa ravno pravi kujon, ki bi se kar mimogrede zvrnil iz drugega nadstropja, ga “zračim” tako, da ga držim, kadar je okno odprto. Firbec je seveda velik, oči še večje, vratek se vedno bolj daljša, da je že skoraj žirafjemu podoben – maček se pa pri celi zadevi trese! Ali ima kdo kako idejo, zakaj? Zebe ga ne (saj ga ne obesim za pol dneva skozi okno), zunaj potepati se je bil tudi navajen, višine se pa mačke menda ne bojijo – ali pač?
Imam pa še eno resnejše vprašanje. Blue ni kastriran, pa zelo oklevam ali bi ga dala ali ne. Saj ne mislim, da imate izkušnje z mačkami z zlomljenimi hrbtenicami (tudi jaz razen sebe ne poznam nobene prismode, ki bi imela tako mačko), ampak več glav vendarle več ve. Mucek je inkotinenten, nikakor ni mogoče, da bi bil kdaj povsem suh in čist – tudi za en sam dan ne, kvečjemu nekaj ur. Kake prednosti bi lahko prinesla kastracija – tveganje za kako infekcijo je po mojem mnenju za tako živalco precejšnje – kako je vaše mnenje o kastraciji (jasno da ne zdravega, temveč trajno invalidnega) mačka? Pomagajte prosim premišljat!
Sicer pa Blue zdajle kot poosebjlenje mačje nedolžnosti drema v sobi – na sredi mize …
Lepe praznike in vse dobro v novem letu vam in vašim dragim, neglede na to, koliko nog imajo!
Lp, Breda

lahko ti odgovorim samo na prvo vprasanje. Trese se najverjetneje zaradi silnega razburjenja, ker ga tako firbec muci kaj je na drugi strani okna.
Glede kastracije pa … se ne upam reci cisto nic. Kaj pa ce povprasas kaksnega veta, ki je strokovnjak na macjem podrocju (npr. Iris Selan Goli in se ena od veterinark na PrviK kliniki – mi ime nikakor ne igre izpod prstov, pa cisto na konicah ga imam… )
m.

------- www.kosovir.si

Tista veterinarka s prve klinike je dr. Vanja Knez. lp

Žal moram povedati, da je prijateljici iz 4.nadstropja z balkona padla leto in pol stara mačka in poginila.

Hmm, razburjenje in nestrpnost ne bosta pravi odgovor. Kadar falota zagrabi kaj takega, se dere! Če je okno zaprto, njega hoče biti pa kar konec od firbca, zažene tak strahoten “joooooooooj”, da kar poskočim! Če mu pa potem naredim pridigo, da bo padel ven in se ubil, mi pa zabrusi “najn!!!”. Še dobro, da naju nihče ne sliši, bi me imel za še bolj noro, kot sem v resnici!
Seveda se za kastracijo (ali proti njej) ne bom odločila, ne da bi se dodobra posvetovala z veterinarjem (ali, po pravici, ne da bi temeljito zamorila več kot enega veterinarja in izpulila toliko vednosti, kot se bo le dalo – lepa hvala za ime dr. Knezove, jo bom dodobra izmučila). Mislila sem bolj v tej smeri: kakšne so in ali sploh obstajajo prednosti kastracije, če je muc stanovanjski in torej ne bo poskrbel za nobene mlade mačkice, markira tudi ne (priznam, da bi prevrnila kozolec od veselja, ko bi to mogel), skratka, ki ima sicer uničeno živčevje, nagon pa seveda povsem normalen.
Lp, Breda

verjetno bo ednina prednost kastracije v tem, da ga ob tistih sladostrastnih dneh in nočeh , ko mucke stokajo, ne bo tako gnalo ven.
no, meni je s tretjega štuka padel par mesecev star mačkonček(radovednost) in ostal popolnoma živ.
nia

New Report

Close