Najdi forum

Ribe

Pozdravljeni! Moram povedati, da sem zelo vesela tega foruma in vaših strokovnih odgovorov. Super, da se tako zavzamete in vse obrazložite na dolgo in široko 🙂

Me pa zanima kako kupovati ribe. Torej na kaj biti pozoren, da so res sveže (razen bistrih oči), katere vrste so najmanj sporne glede “BIO porekla” po naših ribarnicah, katere vrste so najbolj kvalitetne ipd.?
Predvsem me zanima katere so najbolj primerne kot prve ribe za dojenčka (10 mesecev).

Pa ob priliki bi še vprašala koliko časa imam lahko v hladilniku odprto kislo in sladko smetano, ki jo dodajam raznim kašicam za okus?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

POzdravljeni,
Ko kupujete ribe morate biti pozorni da so sveže, kar se vidi tako po očeh kot tudi celotnem izgledu (riba ima še vlažno zaščitno plast, prijeten vonj, čvrsta na otip).
Bolj kakovostne so ribe, ki so ulovljene kot gojene, kar je ob ribi (na deklaraciji) tudi označeno. Vendar pa je pomembno, da je voda v kateri so bile ribe ulovljene čista oziroma, da ulov ni potekal v onesnaženih predelih morja.
karete ribe so kakovostne? Ne vem točno ali mislite s prehranskega stališča? Odvisno kaj želite, če želite več omega maščobnih kislin mora biti riba mastna (najbolj je losos) in prehransko bolj polnovredne so plave ribe (skuša, sardela,…).
Za tako majhnenga otroka bi vam priporočila kakšno ribo nežnejšega okusa, ki jo lahko tudi lepo filirate. Morda oslič, orada, branacin. Pazite da je riba res sveža in jo dodajajte hrani v majhnih količinah.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

New Report

Close