Najdi forum

učeraj semizvedela da kao lahko naredim brancina na soli. v pekač posuješ kilo soli vrhu daš ribo, pečeš eno uro in na polovici peke 1x obrneš. da gre vsa maščoba lepo iz njega, soli pa vzame kolikor jo potrebuje…. v glavnem ne pride fulll slan. mene pa zdaj zanima če lahko to naredim naprimer s kako drugo vrso rib postrv, skuša??? kako pa vi naredite?

Jaz pečem postrvi v pečici na peki papirju. Olja pri peki sploh ne uporabljam, ribe posolim od zunaj in znotraj, v trebušno votlino dam svež seskljan česen in peteršilj ter pokapam oz zunaj in znotraj z limoninim sokom.

Seveda pa, ko je pečena, odstranim vso kožo.

Tako lahko pečeš vsako ribo. Brancina pač tako delajo v gostilnah, ker je ena boljših oz. bolj kvalitetnih rib.

Na ta način je zelo dobra tudi orada, tudi postrv, kot si že omenila, pa škrpena (čeprav je ta boljša na slanini)…

Mi smo sicer pekli malo drugače. In sicer na protvan daš grobo sol, tko da je fajn pokrit, gor daš ribe (da se ne dotikajo ena druge) in jih prekriješ z soljo. Potem daš pečt. Pozabila kolk časa se pečejo, a kar nekaj časa, odvisno od velikosti ribe. Potem pa razbiješ skorjo in jo vzameš ven. Kožo daš stran, riba je pa ful dobra, ni slana.

Fora tega je, da se ne peče riba v olju in da ti stanovanje nič ne smrdi, ker sol vse posrka vase.

Pečeš pa lahko vsako ribo, mi smo največkrat orado ali brancina.

zakaj pa po peki odstraniš vso kožo???? jaz bom kr vse ribe začela pečt na peki papirju??? se opravičujem, ker postavljam taka čudna vparšanja,sam rib res doma ne delamo razem panirane osliče, pa sardele. zdej bom pa začela prakticurat druge načine, naši pa naj itak jejo kar jim paše.

Ker je v koža mastna in zato kalorična. Na peki papirju se nič ne prime, kdor ne hujša, jo lepo hrustljavo lahko poje. Mi pa ne 🙂

New Report

Close