Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca rh faktor negativna du+

rh faktor negativna du+

Spoštovani,

noseča sem 9 tednov in naredili so mi rutinski pregled krvne skupine, kjer je prišlo do cele zmede (pregled sem opravila v srbiji). Celo življenje zivim v prepričanju da sem B negativna, meni pa so ugotovili, da sem B pozitivna. Zato sem normalno hotela ponovno preiskavo. Iz leta 93′ imam dokument, ki dokazuje da sem skupina B, rh faktor negativna Du+. Danes mi je zdravnica na oddelku za transfuzijo razlagala kako da sem v bistvu negativna, vendar tudi pozitivna.Kri naj bi lahko prejemala od negativnih, dajala le pozitivnim ljudem. Kar mi je se nekako logično, ne gre pa mi v glavo zakaj so mi v srbiji napisali na izvid B pozitivna, saj to pomeni, da bi lahko v primeru nesreče, če bi pri sebi imela dokument in mi krvne skupine ne bi preverjali, dobila pozitivno kri, ki pa zame ne bi bila preveč dobra….? Ali bom morala v primeru, da je otrok pozitiven dobiti injekcijo?

O tej temi nisem nikjer zasledila kaj podrobneje napisanega, zato se obračam na vas.

Najlepša hvala za odgovor,
lp

Pozdravljeni!
Po domače: obstaja slabo reaktiven Rh faktor, ki pri običajnem testiranju reagira negativno (kot Rh-), pri bolj občutljivi metodi testiranja pa pozitivno. Tako osebo (torej vas) smatramo za Rh pozitivno. Kolikor vem, v tem primeru ne potrebujete injekcije v primeru Rh pozitivnega otroka (za vsak primer preverite še pri dr. Pušenjaku).
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close