Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Rezultati spirometrije, prosim za pomoč

Rezultati spirometrije, prosim za pomoč

Pozdravljeni!

 

Pred mesecem dni sem imel zdravniški pregled za službo. Pri testu spirometrije sem imel slabe rezultate, zaradi katerih me je zdravnica poslala do pulmologa.

Rezultate spirometrije sem imel že na prejšnjih dveh pregledih pod povprečjem. Ampak pregleda sem imel pred nekaj leti in pri drugem zdravniku. Imam Pierre robinov sindrom in zdravnici sem povedal, da bi znala biti povezava med pretiranim uhajanjem zraka skozi nos in slabšimi rezultati. Zelo ne fer se mi je zdela kako na hitro me je odpikala in ni pokazala interesa, da bi z mano malo širše pogledala na situacijo. Namreč ukvarjam se tudi s športom in ne zaznavam težav z dihanjem itd.

No pri pulmologu sem ponovno opravil spirometrijo, katere rezultati so bili po besedah pulmologa v redu in mi je rekel naj me nič ne skrbi. Bil je začuden kako, da sem pri zdravnici pihal toliko slabše. In res pri pulmologu sem imel nosno ščipalko, in najbrž sem imel  vsaj malo prav glede moje razlage. Pa najbrž ima tudi boljši aparat.

 

To so moji rezultati pri pulmologu: VC 107%, FEV1 103%, TI 80 MMEF 75/25 89%

 

Bronhodilatatorni test negativen

 

 

 

Izvid sem odnesel medicini dela, nato dobim danes izvid zdravnice na katerem piše, da ugotavljajo slabšo funkcijo pljuč.

Sedaj ne vem in sem precej zbegan, in zmeden glede na to, da mi je pulmolog rekel, da je vse v redu.

 

Prosil bi za razlago. Najlepša vam hvala in lep pozdrav!

Dober dan,

vaša pljučna funkcija je normalna.

Spirometrijo je precej težko narediti. Če se jo šlampasto dela, dobimo slab rezultat. Nikoli pa s spirometrijo ne moremo narediti napake v smer, da bi izmerili več kot pljuča zmorejo.

Torej nič biti zmeden, vaša pljučna funkcija je normalna.

LP

MK

Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close