Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Rezultat

Rezultat

Jana super, da si že doma in okrevas 🙂

Mirca jaz sem se začela rediti po 4 kemi……jao :(, pa baje ta druga kema zdrzuje vodo. Celih 6 kil:(.
Sedaj pa se te hormonske tablete, ki baje tudi redijo in zadržujejo vodo v telesu.

V petek sem začela s hormonskimi tabletami nolvadex, bila na testiranju telesne mase in celično sem bila malo slabša ( prehlad naredil svoje in se zadnja kema), mišična masa je super….le kile grrrrr :). Pa celi dan sem imela pokvarjen, ker sem v četrtek brala navodila za tablete in vse možne posledice……posledično sem se počutila celi dan slabo…. ali je bilo to zaradi tablet je pa????? Bila sem tudi na simulatorju za obsevanje in sedaj sem cela označena in porisana s flumastrom, v ponedeljek popoldne imam prvo obsevanje.

No končno se po prehladu počutim odlično, včeraj sem se celi dan potepala, kar dosti hodila….lasek ni bilo nobenih težav zaradi jemanja tablet…..nočem, da me psiha vrže in blokira.

Tako zunaj je lep dan in jaz grem na kolo in se spet malo potepat 🙂 in skurit kak gramcek maščobe.

Lepo se imejte tudi ve 🙂

Mici, hvala za nasvete.Jaz sploh ne grem brat navodil.Samo vzela bom konec meseca.Če bom brala, bom imela takoj nezaželene simptome.Si jih bom kar namislila.
Jaz se nisem čisto nič zredila.Shujšala sem sedem kil in to držim.Ne vem , kako to, ampak tako je.Vsak dan se stehtam in če je kilco čez, zabremzam.Tudi meni je rekla zdravnica, da moram paziti pri tabletah, da ne bo šlo gor.Raje jem lubenico , sadje in žvečim papriko in paradižnik.Pa tudi moja postava je zdaj boljša.Čeprav je , kot sem že napisala, kondicija na psu.Ko se drug teden spravim k sebi, bom počasi začela z dvigovanje polkilskih ročk, z daljšimi sprehodi in kolesarjenjem.
Jaz po četrti KT nisem imela težav z zadrževanjem vode v telesu.Sem jih imela pa prej cel kup.

Tudi mene čakajo tablete,imajo stranskih učinkov za pol časopisa.

Pri vsakem medikamentu mora proizvajalec navesti “možne stranske učinke”.

Tudi pri aspirinu jih je navedeno precej,pa listek sploh ne prečitamo.

Zato glavo gor,iz glave izbit negativna pričakovanja.Stranski učinki lahko so,mus pa ni.

Ojla,

vikend je bil lep kajne 🙂 upam, da ste ga vsaj malo izkoristile.
Tudi danes se počutim dobro. Počivam, vsako uro telovadim, Mirca upoštevam tvoj nasvet in poskusim res čim več telovaditi, danes me med telovadbo že manj boli. 14.8 ko imam pregled se bom oglasila še pri fizioterapevtki, mi je dala kartico, tako da računam na to. Mirca vzeli so mi varovalno bezgavko, če ne bo okej, grem potem še enkrat na operacijo, na odstranitev bezgavk. Pri viziti nisem veliko izvedela, so mi samo povedali, da grem domov, da moram v dežurno ambulanto po inekcije, da so mi odstranili netipni rak dojke, to pa je bilo to. Zdravnica je rekla, da tako ne morejo še nič reči, ker morajo najprej napraviti histologijo. Moji sosedi so takoj povedali, da ima njen tumor karakteristike T0N0M0, kar je odlično, kajne? Sem bila prav vesela zanjo.

Ne bojte se, da bi pri jemanju nolvadexa zadrževale vodo, vročinski oblivi bodo vso vodo iz telesa pridno zlivali. Večkrat na dan, včasih večkrat na uro.
Vsem, ki jih pestijo ali jih bodo pestile “valunge” bi svetovala, da si kupijo nekaj pahljač. Meni pomaga, ker se umetno ohladim in obliv ni tako močan.

Ojla, Jana, očitno je pri netipnih rakih malo drugače, ker sicer naredijo test varovalne bezgavke kar takoj in jih obenem odstranijo, če je ta pozitivna. Mislim, da je tudi tvoja karakteristika T0N0M0, kar je res super. Predvidevam, da se boš tudi KT izognila. Uau, res so fajn tile presejalni pregledi. Jaz bi bila na tvojem mestu prav srečno bitje;))
Inekcij si ne daješ sama? No, saj to ima tudi prednosti… moj trebuh je bil po desetih dneh poln modric, ker nisem strokovnjak za te reči.
Kar vzemi si čas in se pusti cartati sedaj. Si na pravi poti, da boš prva od nas popolnoma zdrava;)) Ampak te bomo dohitele, boš videla:) Malo za šalo.
Lepo popoldne vsem.

Ojla,

ja verjetno je pri netipnih rakih malo drugače. Injekcije si sedaj dajem kar sama. V dežurni ambulanti so mi jo bili pripravljeni dati, ampak mi je sestra takoj povedala, da vsak zdravnik ne bo za, ker to glih ni nujna zadeva. Tako da nisem komplicirala in sem se lotila zbadanja kar sama. Nisem strokovnjak, ampak mi uspeva. Imam že modrico :))
Če bo tudi moja karakteristika T0N0M0 ali podobno, bom zelo vesela. Če bo potrebna kemoterapija, se je ne bojim več, z vašo pomočjo 🙂 Po operaciji se ne ukvarjam več toliko s tem kaj bo če bo, ampak enostavno živim. Kar nekaj se mi je premaknilo v glavi, v sebi čutim mir. Sprejela sem bolezen. Danes sem si tudi prvič ogledala rano. Gre čez bradavico in je kar velika, 12cm. Sem si jo izmerila 🙂 pod pazduho imam tudi rez, ampak tam pa ni tako velika.

Danes sem poklicala zdravnico v CBD. Tisto, ki mi je pravzaprav zagnala vik in krik. Ona je bila edina, ki je nekaj zatipala. Želela je, da jo po operaciji pokličem. Kar dolgo sva se pogovarjali. Njej je bila moja dojka sumljiva, ker naj bi imela vlečeno kožo, rahlo pordelo. Meni je zgledala normalna. Bule ni zatipala, je pa zatipala nekaj grčastega in trdega. Zato me je poslala na punkcije. Sem ji hvaležna, čeprav sem bila na začetku huda nanjo. Nekoga sem pač morala najti 🙂

Vse skupaj bomo naslednje poletje že zdrave 🙂 to je nekaj najlepšega 🙂

Aaaaaa nespecnost 🙁

Jana me veseli, da super okrevas. Tudi moja sotrpinka prijjateljica je o.k., imela je mali zaplet..eno malo zilco so ji pozabili zasiti in je krvavela v dren, tako je šla zvečer se na eno operacijo…si morate misliti.

Zaradi te dolge kače 🙂 bom odprla novo temo Roza sotrpinke 2014. Pišem, berem preko tablice in imam problem, ker jo bom še znucala ker tako drgnem, da najdem konec hehe :).

New Report

Close