Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Rezultat

Rezultat

No, pa sem preživela še tretjo dozo strupa .. počutje je enako kot pri prvih dveh. Zaspanaaa:))
Nekaj dni bom spet od doma in odklopljena od vse tehnologije, zato, Jana ti že sedaj zaželim uspešno operacijo in hitro okrevanje. In le pusti skrbi doma, ker boš res v dobrih rokah;))
Objemček vsem…

Hojla,

Mirca upam, da uživaš 🙂
Ne vem, kaj naj nardim. Boli me grlo, vsa sem zmatrana, ponoči sem se prepotila, počutim se tako, kot da se me nekaj loteva. Ali pokličem v Lj in jim javim? Saj ne vem, ali me tako lahko operirajo?
Kako sem jezna sama nase, ker sem se očitno nekje nalezla. Že tako dolgo čakam na to operacijo, potem pa še tole :/

Oj joj Jana to pa ni fino. Tudi pri meni ta prehlad kar ne gre stran….se zmeraj imam gnoj v grlu.

Saj ne moreš nič narediti….. lahko bo šlo hitro mimo. Poklici jih in vseeno vprašaj kaj naj narediš. Magari na tisto številko s katere so te klicali na operacijo. Vzami kak lekadol, čaj, limono in počivat.

Ja malo smole pa je aneda 🙂
zdajle šibam v zdravstveni dom. Dala bom kri, da bodo pregledali, zakaj gre. Če je kakšna infekcija, potem gotovo ne bom operirana, če pa ni nič hujšega, pa bodo v Ljubljani povedali, kako pa kaj. Upam, na to zadnje, da ni nič hujšega :)))

Mici upam, da tale nadloga čim prej mine, sicer pa tudi vreme ni kaj prida, ne moreš niti na sprehod. Bo boljše 🙂

Jana zdravo,
bom samo vskočila na hitro v debato – jaz sem pred obema operacijama (l.2010 odstranitev tumorja na dojki) in lani decembra, ko sem šla na rekonstrukcijo, zbolela. Zbolela v obliki prehlada. Pa so mi celo rekli, da je to “stresni” prehlad in sem bila vseeno operirana 🙂

Drži se in srečno!

Pika

Pozdravljene vse iz istega čolna,

tudi mene je zadnja noč prepotila.Ne vem ali je za to krivo to nestabilno vreme,ali kaj.

Danes imam malo povišano temperaturo,sem takoj vzela propolis,temperatura je kmalu padla za 0,7 st.
Zdaj,po nekaj urah jo imam pa spet toliko,kot na začetku.

Zvečer pride na vrsto doza koloidnega srebra;imam par dni cajta , da se spravim k sebi,drugače
kemo(ta zadnja) odpade.To pa absolutno ne pride v poštev,saj komaj čakam, da se ta kemomartirij
konča.

Iti k zdravniku mi ne diši, nočem nobenih dodatnih zdravil,saj je organizem že tako več kot preveč
obremenjen s kemostrupi….lp

Hej,

mačka tudi sama bi svoje počutje najrajši pripisala vremenu, malo sončka bi nam prav koristilo, tistega toplega in prijetnega, ne vročega :)) Baje bo naslednji teden lepše.
Zdravnik mi je pregledal kri, vse ok, verjetno je malo večji prehlad. Danes počivati sto na uro, zaužiti čim več vitaminov, jutri pa v Ljubljano – to so bila navodila. Super 🙂
Se mi pa zdi, da ko enkrat končaš to kalvarijo, da je zate tako ali tako sonce, ne glede na dejansko vreme zunaj. Mici mislim, da bi s tisto tablo POZOR, GRIZEM! lahko vreme malo opozorile, da naj bo lepše :)))

Super Jana, samo, da nič hujšega in da je kri o.k.
Ja sej vreme se bo prej ali slej postimalo, sej ne more skoz deževati.

Evo, da ti že sedaj zaželim dober potek operacije, udobno bivanje v bolnici in bom res močno držala pesti.

Ojla,

prima,da s krvjo vse štima ,pa da imaš že to kar je pred tabo že za sabo.Nič ni hujšega,kot čakanje.

Vse dobro in da bi se končalo brez zapletov. lp

Vidim, da ste danes vse zelo aktivne.
Jana, vse bomo držale pesti zate in mislile nate, da se vse dobro in hitro konča.Mirca, kar počivaj,tudi jaz sem bila zelo zaspana.
No, jaz sem končala s KT.Zdaj me čaka bel jezik, še malo Medrola in Naprosyna in potem upam, da bo.In da bo samo to.
Mici, boš povedala, kako učinkujejo tablete, ko jih začnem jesti jaz, bom pa še jaz povedala.

Hvala vsem za pozitivne misli 🙂 sigurno mi bodo pomagale 🙂
se tipkamo, ko bom doma oz. če bom pri moči se javim že iz bolnice :))

Hvala in lep vikend vsem skupaj

Živjo punce,

sem nova gostja tukaj in na tem forumu. Jana, podobno izkušnjo kot ti, imam tudi jaz. 3 mesece so me mrcvarili, imela sem 5 citoloških punkcij, pri šesti so potrdili invazivni duktalni karcinom. Moram reči, da me zadeva sploh ni toliko potrla, ker so me skozi punkcije pripravili na diagnozo. Lahko samo pohvalim vse zdravnike in sestre, ki so se ukvarjali z menoj. Vlili so mi ogromno dobre volje in zaradi njih lažje vstopam v proces zdravljenja. Je bilo pa mučno, zelo. Čakanje in čakanje, nevednost, upanje, žalost, jeza, itd. vse se je mešalo v meni. Danes so me sprejeli na onkološki inštitut, tako kot tebe. S seboj imam “pametni telefon”, ki mi pomaga, da prebiram tale forum. Dobro da so jih pogruntali. In še dobro, da sem se odločila, da kliknem tole temo, ker Mici, Mirca, lasek, vse ostale, dale ste ogromno informacij. Kar se mi je pojavilo v glavi, vsako vprašanje, vse odgovore sem najdla tu. Jana, mogoče sva se dopoldan videli, kar nekaj nas je sedelo tam, mogoče se celo spoznava :). Vem, da v sobi nisva skupaj. Imam dve super punci, ki sta sicer prišli na odstranitev bezgavk, in sta mi tudi že vse pojasnili, kar me je dajalo.
Sama sem zelo pozitivna v vsej tej zadevi, čeprav mi je onkolog povedal, da me kemoterapija čaka. Pa me to ni potrlo. Bo pa malo daljše in večkratno potovanje v Ljubljano, sem si rekla. Jutri pa malo stisnite pesti še zame :))))))))))))))

Pozdravljena Mija, sem že mislila , da se je Mici zmotila in se ji je pomotoma odtipkalo.Jutri bomo mislile nate in na Jano.Da bo procedura čimprej in čimbolje mimo.Še dobro, da so tam punce, ki so na podobnem in druga drugi vlivate pozitivnost.
Pa še nekaj: moja prijateljica je medicinska sestra in mi je povedala, da odkar je tale Europa Donna je za nas najbolje poskrbljeno, kot le more biti.Drugje namreč ni čisto tako.Ta organizacija je zelo močna in veliko ljudi dela na tem.Zato zaupajte, da ste v najboljših rokah, čeprav se včasih malo zaplete, ker smo si pač zelo različni.Pa vsako telo malo drugače reagira.
Jaz sem se vedno ravnala po Mici, kar je napisala.Nekatere stvari sem doživljala podobno, nekatere drugače, ampak , ker je bila ravno tri tedne pred mano, mi je vedno kazala pot naprej, da sem bila že malo pripravljena.Je bilo dosti lažje zame.Ko je napisala po prvi KT, da se je najedla kosila in bruhala, sem takoj
pazila pri hrani in jedla na par ur bolj asketsko.In nikoli mi ni bilo kaj slabo, niti bruhala nisem.Sicer je napisala, da ima tudi težave s kislino, ampak jaz sem to opozorilo takoj vzela resno.Ker bruhanje mi je res grozno.In prvih pet dni sem res pazila pri prehrani.Potem ne več.
Tudi Jana je obljubila, da se bo oglasila.
Punci, držta se, saj bo.

Mija dobrodošla in me veseli, da si dobila veliko informacij od nas…prav zaradi tega se trudim, ker sama nisem našla tako podrobnih informacij :). Držim pesti tudi za tebe.

Lasek jutri začnem s tabletami…pa bom potem odprla temo in povedala kako. Ma upam, da bo čim manj stranskih učinkov. Treuntno sem se kar utrujena in ta vreme…grrrr :). Pa čestitam za zadnjo kemo…jupiiiii :).

Punce zdej nas je že toliko, da bom še kakšno srečanje organizirala 🙂

No, jaz začnem čez tri tedne.Upam, da bo čimmanj stranskih učinkov.Jaz se itak bojim vsakih tablet, ker dosedaj , no do letošnjega leta nisem jedla nobenih.Mi ni bilo treba…
Smo pa zadnjič oddali vse odvečne tablete, ki jih ne rabimo v družini (tudi moje Tramal,ki sem jih dobila po operaciji in bila pijana od njih, potem sem vzela samo še kakšen lekadol…pa še to ni bilo treba..).Odnesli smo jih v Ljubljano , kjer dela dr.Doplihar za tiste, ki nimajo socialnega zavarovanja.So vzeli vse brez vsakega spraševanja.To je nasproti Soče in blizu Medexa.Mislejeva ulica.
Mici, kaj pa lasje?
Meni je kar nekaj zrastlo, tako, da se že vidi, tudi pri straneh.Mislim, da se ne bom pobrila, naj kar rastejo, meni je tako fino.
Te tri KT so drugačne in mogoče so to že tiste ta prave.Samo, da itak bolj počasi rastejo…

Evo tudi s prijateljico sem govorila in bo jutri prva operirana…..uf imam dela jutri, misliti na vse tri, pa še dva pregleda na onkotu.

Hvala lasek za informacijo, bom tudi jaz tja odnesla tablete, ki so ostale.

Lasje pridno rastejo in jih je vsak dan več :)…zadaj in obstrani malo več, zgoraj malo manj….še ne vem ali se bom še enkrat pobrila ali ne……tole nekaj vmes je smesno ;)…izgleda kot, da sem moski in se mi spredaj rečijo hehe.

Živjo punce,

evo doma sem. Operacija za menoj. Malo sem še utrujena od te narkoze. Mija imela sva se priložnost spoznati, boš poročala, kako si po operaciji? Mici jz sem za srečanje 🙂
V glavnem, odstranili so mi tumor, dojke ne. Trenutno me rana kar boli, zato bolj počivam in se ne ogledujem pred ogledalom, ne vem še, kako izgleda. Vem samo, da imam eno rano pod pazduho, drugo pa čez bradavico in to najbolj boli. V ponedeljek ali torek grem k osebnemu zdravniku, 14.8. pa imam pregled na Onkološkem. Doma moram veliko telovaditi, čeprav trenutno roke sploh dvigniti ne morem. Ampak bom trmasta 🙂 O zdravniku, sestrah in vseh na onkološkem lahko govorim samo o superlativih. Zelo so bili prijazni. Več pa verjetno izvem 14.8. ali pa mogoče že po pošti 🙂

Oj, Jana, včeraj sem mislila na vaju z Mijo.In ko je bilo konec dneva, sem pomislila:Le kako sta?
Dobro, da si že doma.Želim ti, da bo vse v redu in čimmanj bolečin.
Tudi jaz na začetku nisem mogla telovaditi, počasi je bilo bolje.
Sama sem pa že sita počivanja, ležanja, vsega.Komaj čakam, da se malo spravim k sebi.Kuham žajbljev čaj in komaj čakam konec naslednjega tedna, ko bom že bolje.
Pa čakam Mici, da pove, kako se počuti po tabletah, pa se nič ne oglasi.Upam, da je v redu.

Ojlaa, dragi sveži operiranki, pa je prvi del za vama. Bezgavke so ok, kajne? Res polagam na srce – pridno telovadita. Ko bosta šli na kontrolo, se ustavita tudi pri fizioterapevtki. Splača se.
Zdaj bosta spet čakali- na izvide. Kakšen teden ali dva, verjetno.
Jana, to pa verjamem, da rana čez bradavico boli. Z eno tako gospo sem bila v sobi .. še mene je bolela njena rana. Ampak to mine. Važno, da so ti odrezali vse, kar mora ven!

Meni se pa čudne stvari dogajajo. Ta tretja kemo je bila res posebna. Dobila sem tak apetit, da se z vsemi štirimi upiram, pa sem vseeno kar naprej pred hladilnikom. Nekaterih jedi sicer ne morem niti povohati (recimo goveja juha), ampak kar mi tekne, pa lahko jem cel dan..kot bi izgubila občutek za sitost. Čudno je tudi to, da z lahkoto vse delam, ko se umirim pa v desetih minutah zaspim. Kot dojenček. Tudi za mizo, pri kosilu, malodane še z žlico v roki. Sprašujem se, če to pomeni, da bom pri šesti KT tehtala kakšno tono več?!

Lep konec tedna želim.

Operacija je že za vama, sedaj pa hitro naprej. Mirca tudi jaz sem se med kemo poredila. Sem jih imela tudi šest. Ne boš tehtala tono, ker potem malo bremzaš svoj apetit. Vesela sem, ker imam zopet obrvi, trepalnice in lase. Po dobrih treh mesecih po koncu keme se kar rada pogledam v ogledalo. Obilo zdravja vsem.

New Report

Close