Rezultat
To je bilo aprila, ko sem šla po cellfood.
Prinesla sem domov tisto malo stekleničko za skoraj 40 evrov in zgledalo je kot navadna voda.
Potem sem v lekarni zamenjala za druge stvari, ki sem jih takrat rabila, pa za tisto hrano Ensure plus, ker nisem imela nobenega teka, da sem vsaj malo prišla k sebi..
A misliš, da res pomaga?
Jaz sem zdajle po peti čisto fuč.
Po četrti sem imela dosti več energije.Da bi jaz prehodila 4, 2 kilometra? Ni šans..
Če se preteram na vrtu in z delom , še zaspat ne morem.Zato se malo držim nazaj.Da ne pridem do roba, ko še dobro funkcioniram.Samo to je več kot pol manj, kot prej.Ampak se tolažim, da je med terapijo človek manj fit.
Ja jaz sem vsako rundo parkrat šla tja in brez težav prehodila 4,2 km, vmes kolesarila po 20 – 25 km, prehodila kar nekaj v Rakovem Škocjanu tri tedne nazaj. Je res, da pa nimam še energije za na Smarno goro. Je pa res, da sem bila jaz se med prvo in drugi kemo na Smarni, dva dni pred operacijo pretekla 5 km in po prvi kemi tudi še 3 km.
Je pa res, da sem bila od nedelje do četrtka fuc, kot sem napisala sem bila prehlajena……ampak evo danes spet akcija :). Jaz sedaj naročam cellfood iz Anglije po ceni okoli 25 € več kosov, da je ceneje in brez poštnine. Jaz imam občutek, da mi pomaga in da energijo. Pa ni voda, je pa res rahlo roza barve…če daš kapljico
v usta prav peče in je kislega okusa. Je pa res, da moraš stalno uporabljat drugače ni takega učinka.
Edino kar imam trdni dokaz je merjenje na profi analizatorju telesne sestave, kje mi prijateljica potem razloži, pokaže rezultat in mi je omenila, da imam se vedno super mišično maso in enkratno celično maso. Ravno v petek imam spet testiranje po enem mesecu in pol in me porav zanima kako bo sedaj.
Jutro,
Kaj je bilo to včeraj z mano…vsaka druga beseda “je pa res” hehe, če je kaj čudno napisano je pa posledica tega, da pišem na tablico…pa zdej mamo tako kačo odgovorov, da komaj najdem konec na tablici hehe.
Jana, ko sem bila jaz sva bili dve..ena samo bulico, jaz pa celo dojko. Ona je šla zelo hitro domov. Dan pred operacijo dobiš zvečer večerjo in popijes zadnjo pijačo……potem pa nič več do operacije. Jaz nisem imela nobene preiskave. Po operaciji te priklopijo na napravo, ki ti meri vsako uro pritisk, srčni utrip na prst in ne celi dan ne smeš ustat iz postelje in nič ne ješ……meni itak ni pasalo. Drugi dan potem normalno. Meni hrana na onkotu ni ne vem kako dobra…itak vse kuhano, mogoče kak sadež. Ja pa tudi beli kruh, poli salama in se kaka ne lih zdrava zadeva.
Jaz tisto noč po operaciji nisem nič spala, ker me je motil tisti merilec pritiska, sosed, ki je smrcal (tudi rak dojke)…pa sem brala knjigo. Vzami kake revije, knjigo! Pa najdi si družbo, če slučajno ne bo bosta s to mojo v istem oddelku.
A ja pa takoj, ko sem se zbudila iz narkoze sem jokala (očitno je bilo vsega preveč, me je sestra božala po glavi in me tolazila) in mi je biloe zelo slabo, pa bruhala sem. Jaz sem se bala narkoze, ker je bilo to prvič.
Jana, jaz ti bom povedala mojo izkušnjo, kolikor se sploh kaj spomnim.Kako je to zanimivo, jaz se vedno spomnim samo bolj lepih trenutkov.
Torej, po operaciji me ni nič bolelo, spala sem vedno kot top.Tudi prvi dan mi ni bilo hudega , jokala nisem prav nič.Sploh me ni kaj dosti ganilo, vzela sem, kot , da more biti in konec.Vsi so bili prijazni okrog mene in v podobnem.Smo se pogovarjale, hodile na sprehode po hodniku , jedle, spale in šle počasi domov.Jaz sem imela zaplet z ekspanderjem in sem ga dala odstranit na lastno željo.-Mi je tudi šel na živce.Pač nismo vsi enaki.
Moram pa povedati, da sem drugače strašno velik zajec, kar se tiče raznih bolezni.
Ampak pred operacijo dobiš krasen tablet, da ti je šecko vseeno.Čisto si flegma.In to zelo pomaga.Pa vsi so prijazni.Ko sem dala ekspander ven, je to manjša operacija.Kratka.Ampak ti dajo narkozo.Sem sestram in vsem v operacijski rekla , da me je strah.So rekle :Saj vam bomo zdele dale šnops , se boste samo še smejala.In smo se res potem vse smejale…In je minilo.
Ah, ja…saj bo.Punce, držte se, Mici, ti tudi.Grem kuhat…
Hvala 🙂
se bom poskusila v naslednjih dneh čim bolj sprostiti, verjetno pa bo po operaciji v moji glavi zmedi manjša 🙂 sploh pa sem zajec pred boleznimi in zajec pred stavbo, tako da je fino slišati, da so vsi bolj kot ne prijazni. Mi je pa zanimivo, da lahko gredo nekatere že kar naslednji dan po operaciji domov. Hitro a ne? Verjetno bom res vzela kakšno knjigo s seboj.
Hvala Mici za tisto telefonsko številko, mislim da jo bodo naši uporabili, če jih ne bom sama prej poklicala.
Verjetno bom v četrtek izvedela, kdo me bo sploh operiral. Moj onkolog je na dopustu.
Jana, kot vidiš imamo malo različne izkušnje.Jaz sem bila po operaciji brez takih težav, kot Mici2014, sem imela pa druge.V bolnišnici sem bila mislim da trinajst ali štirinajst dni.Ker se mi tekočina iz drenov ni ustavila .Je pač teklo malo dlje časa in zato nisem mogla domov.Brala nisem, sem pa veliko klepetala s sosedi , pa spala, pa se sprehajala.Saj mi je hitro minilo.Nočem te nič strašit, saj ni tako hudo, ampak mislila sem, da bom šla vsaj po petih dneh domov, pa se mi je kar vleklo.Tako, da , če ne boš šla hitro domov, da ne boš mislila, da je kaj hudo narobe.Sama sem že tak primer, evo.
Ampak mislim, da je to bolj poredko.
Sem bila pač malo dlje v hotelski postrežbi….
Mislim, da grejo zelo kmalu domov samo tiste, ki imajo delno operacijo.Ostale so par dni ali več, tako, kot jaz.
Pa še ena moja izkušnja, kateri se še danes čudim.
Noter sem bila skoraj 14 dni in kot se spomnim, mi preveze na rani v tem času niso menjali.Vsaj ne spomnim se.Niti pogledali.
In potem sem nekega dne postala neješča.Še soseda mi je rekla, zakaj nič ne jem.Da moram, da bom močna.
Pa nisem mogla.Ker se mi je na rani začela delati nekroza (odmrlo tkivo).In tega nihče ni opazil.Vizita je šla kar mimo.Ko sem šla domov, sem imela isti dan popoldne pregled pri plastiku in on je takoj videl, koliko je ura.Dal mi je antibiotike-tablete in kremo.Potem sem se pa še cajtala tri tedne.
Jana, nisem ti to napisala, da bi te bilo še bolj strah.Ampak zato, da boš pozorna na stvari, na katere jaz nisem bila in se boš izognila nevšečnostim.
Lasek najlepša hvala, vse informacije so dobrodošle. Rada vidim, da dobim vse vrste informacij, da bom dobro pripravljena in tako kot si napisala pozorna na take in drugačne stvari. Sem radovedna, ob taki situaciji pa imam nasploh veliko vprašanj in želim vnaprej vedeti kaj me čaka 🙂
Sicer se moram še odločiti ali bom odstranila samo del s tumorjem ali pa celo dojko, verjetno bo tudi od tega odvisna moja dolžina bivanja v bolnici, ampak to vsekakor ne bo podlaga za mojo odločitev.
Od česa pa je odvisno koliko časa bo tekla tekočina iz drenov?
Na to se pa čisto nič ne spoznam.Mislim, pa da je to isto, kot pri celjenju kakšne rane, enim se hitro poceli, drugim počasneje.Ampak, to je samo moja teorija, mogoče bo še kakšna druga kaj napisala.
Pa mogoče je to tudi odvisno od bezgavk, ne vem.Mogoče o tem kaj več ve Mici2014, ona ve veliko več , kot jaz…
Šment, tako klobaso smo že naredile, da sem se komaj prebila čez vse poste. Sem prijetno utrujena, ker sem imela aktivni vikend, samo nekaj besed napišem.
Jaz se sicer zaenkrat ne vidim v opisu katere od vas (mislim na težave), ampak sem pripravljena na to, da me kaj podobnega še čaka. Sicer pa sem o tem že pisala in se ne bom ponavljala. Moja rekreacija je pot okoli protokolarnega objekta Brdo pri Kranju. To pot prehodim vsaj dvakrat na teden in tudi sedaj med KT ni nič drugače. Samo prve tri dni se vzdržim, ker ne bi rada kje na pol poti klicala na pomoč. Gre pa za malo manj kot 10km. Če se počutim sposobno tudi tečem, če ne, pa hodim. Do sedaj sem tudi normalno opravila vse službene dolžnosti, zdaj sem pa na dopustu. Še kakšen teden, če se ne zgodi kaj nepredvidljivega.
Glede drena sem tudi že pisala… tudi jaz sem ga imela in mi je šla tista flaška res na živce… ampak jaz sem šla naslednji dan po operaciji domov- s flaško vred. Na prvi kontroli, čez en teden so mi jo pa odstranili.
Ampak Jana, če ti ne bodo odstranili bezgavk, potem to odpade. In jaz sem še vedno prepričana, da je tvoj rak še tak mladiček, da še ni utegnil napasti bezgavke. Bomo videli, če se motim;)
Prijetne sanje želim;))
Koliko je tekocine je odvisno od velikosti rane, dojke, koliko bezgalk je bilo odstranjeno, pa tudi odvisno od človeka do človeka in njegovega telesa..saj tekočino potem samo telo odvede. Tako kot bolečina… jaz sem tablete za bolečine nehala jemati dva dni po prihodu domov, med tem ko jih je soseda jemala se 14 dni…pa ji niso odstranili bezgalk tako kot meni.
Jaz sem vsak dan zapisala koliko tekočine je bilo v drenu in potem to pokazala doktorju. En dren so mi odstranilinv bolnici, drugega sem imela 14 dni.
Pregled imaš čez en teden, vmes pa previjanje pri svojem zdravniku, pa 10 dni inekcije proti strjevanju krvi, ki si jih sam daješ ali kdo drug.
Drene in inekcije se odnesla v bolnici in jih dala sestri, da so dali med posebne odpadke in jih nisem metala med domače smeti.
Drugače sem se v bolnici čist super imela….le tistih 15 minut po operaciji me je pač malo zvilo.
A ja drene v bolnici vtakneš v žep, ko hodiš ali pa imaš s sabo eno lepo darilno vrečko in jih daš notri :)…..izgleda bolj nobel hehe Pa moja cimra je ostala še en teden noter, ker je imela ekspander in je tudi imela veliko tekočine v drenih…tako, kot lasek.
Drugače pa lahko prebereš tudi kako je bilo pri Darji..njej so takrat odstranili samo tumor, po kemoterapiji pa obe dojki. Naj se napišem, da je res super punca in sem prav vesela, da sem jo tudi spoznala, meni je zelo pomagal njen blog, ko sem čakala na operacijo in potem, ko sem začela s kemo.
http://www.publishwall.si/darja.molan/search/-/posts
Bravo Mirca ti kar bodi aktivna se naprej, pri tej ta drugi polovici edino mišice malo bolj bolijo in jaz sem imela pri zadnji res občutljive podplate in jih imam se sedaj po 20 dneh..ampak je vsak dan lazje. Obujem mehke superge pa gre.
…tisto pot moram tudi enkrat prehodit, pa tisti park Brdo si moram še ogledat…enkrat sem bila tam na konferenci in vem, da je res lepo.
Jana vse bo o.k. boš videla, tudi jaz mislim, da je tvoj tumorcek se mladiček, edino kar je pomembno, da ga odstranijo v zdravo tkivo, če ne bo odstranjena cela dojka.
Mici, ali si imela potem vsakič pri tej drugi polovici občutljive podplate ali samo tretjič?
Mene do sedaj podplati niso boleli, ta teden imam zadnjo KT. Po peti se mi je malo lupila koža okoli nohtov na nogah.
Pa brez okusa sem bila.Jaz prvih šest dni ne grem nikamor, tri dni imam Medrol, tri dni pa vzamem po potrebi Naprosyn, če me bolijo noge ali roke.Potem pa sem počasi bolj in bolj fit. Kolikor seveda sem.
Tudi jaz sem brala Darjin blog.Vendar je imela KT na 14 dni in močno izražene nevšečnosti.(bruhanje, bolečine).Zato sem šla raje sem, kjer je živ forum in lahko tudi kaj vprašaš.
Ja vsak ima drugače. Te, ki imajo na 14 dni so bolj boge kot me, ki imamo na 3 tedne. Link sem dodala, da si bi Jana prebrala, da bo dobila še eno izkušnjo več..glede na to kako je bilo v bolnici.
Mene so sedaj samo po zadnji boleli podplati, tableto proti bolečinam v sklepih, mišicah sem pa vzela tudi sedaj samo pri zadnji. Podplati se pa tudi meni lupijo, pa eh noht ma nogi je malo črno obarvan in kot, da bi zgoraj hotel odstopiti…samo en majhen delček ( 3×3 mm)…sam se še vedno dobro drži.