Rezultat
Živjo,
ravnokar so me klicali, operacijo imam v petek, 1.8.2014. Zglasiti se moram pa dan prej. Sedaj razmišljam ali bom potem cel vikend dol in bom prišla domov v ponedeljek ali odpuščajo tudi med vikendi? Mobitel imam lahko s seboj? Morda veste koliko dolgo traja operacija pa potem da se prebudiš? Lahko domov sporočiš, da je operacija mimo?
Mirca a pri tebi pa ni bilo nič? Ali lahko s kakšno hrano vplivaš na rezultat krvi, da bi bila hitreje boljša? Ali je to pač samo posledica kemo in moraš pač počakati, da se sama popravi?
O, lepo.. pa se boš znebila tega ‘ne bodi ga treba’. Mislim, da lahko greš domov tudi med vikendom. Verjetno boš šla v soboto po zajtrku. Seveda, mobitel imaš lahko ob sebi . Vse stvari (razen oblačil in čevljev, te ostanejo v garderobi) ti bodo dali v veliko vrečo, ki jo potem dobiš ob postelji v intenzivni, ko se zbudiš. Imej telefon na takem mestu v torbici, da ga boš hitro dobila.. sicer pa tudi sestre rade pomagajo. Koliko časa traja operacija je verjetno od ene do druge različno. Ko sem jaz pogledala na uro, je bilo že krepko popoldne. Če bezgavk ne odstranijo, je zagotovo hitreje. Najbolje, da domačim obljubiš klic šele proti večeru.. ker narkoza tudi naredi svoje. Eno vizito boš imela že v petek, takrat boš verjetno tudi izvedela kdaj boš šla domov.
Moja internistka pravi, da se ne da nič s hrano narediti, levkociti se pač obnovijo, ko se obnovijo. Meni se očitno bolj počasi obnavljajo, ampak je pa res, da bo 21 dni od zadnje KT šele jutri. Upam, da to ne bo pomenilo še kakšnega zapleta za naprej. Počutim se dobro, samo nestrpna postajam .. imam občutek, da stopicam na mestu, da sem že celo večnost okupirana s tem rakom… da gredo lepe stvari zato kar mimo mene. Bo treba malo ‘naštelat’ možgane, a ne;))
Ja super Jana in končno konec mučnega čakanja.
Tam spredaj preden greš v sobe so ene male kao vizitke s telefonskimi številkami kamor lahko pokličejo svojci in jim povejo, če je vse o.k. Če ne pa vprašaj sestro. Ja nekaj časa boš malo omamljena od narkoze.
Jaz sem bila tudi operirana na petek in so me hoteli odpustiti v nedeljo, samo sem se tako slabo počutila, da sem potem šla domov v ponedeljek.
V petek 1.8. imam dva pregleda in bom močno mislila na tebe tam spodaj, bom šla mogoče samo pomahat še moji soborki, ki bo ravno tako operirana na isti dan kot ti….e mogoče bosta celo v isti sobi 😉 ime ji je na L., stara okoli 50 in super punca.
Zadnjič sem se prav pritoževala, kako dolgo čakam na OI. No pri anestezistu pa sem bila na vrsti takoj, samo da sem prišla v prvo nadstropje, me je sestra že poklicala, tako da sem bila na vrsti kar pol ure pred dogovorjeno uro :)))
Verjamem Mirca, da imaš občutek, kot da stopicaš na mestu in se nikamor ne premakneš. Ampak jaz pa vidim, da si operacijo dala skozi dobro (kar me opogumlja), da bodo za teboj kmalu že tri kemoterapije (kar me opogumlja še bolj :)), da se počutiš super 🙂 Ker sem sama še na začetku, si mislim, oh ko bi bila vsaj nekje tam tudi jaz. Zato pa moramo poskrbeti, da lepe stvari ne odhitijo mimo
Tudi jaz imam občutek, da gre vse zelo počasi, da me ta rak obdaja in obdaja, kljub vsemu pa se stvari premikajo v želeno smer, kar je tudi naš cilj, ane :))))
Mici bom pozorna na soborko, mogoče bova pa res skupaj v sobi. Ja svet je majhen 🙂 Pa če bodo moji poklicali na tisto številko, jim bodo povedali, kako pa kaj? Nazadnje ko sem bila operirana na želodcu, niso dajali informacij.
Ali se operacije začnejo zgodaj zjutraj? Mici kdo je pa tebe operiral? Sama ne vem, kdo me bo, moj onkolog je še na dopustu.
Je tvoje pravo ime Jana? Bom ji jutri omenila, ko grem k njej na obisk. Mogoče se pa res srečata ;). Ona je sicer že imela delno operacijo marca in ima sedaj celo odstranitev, ker je še vedno prisotno vnetje.
Mene je operiral Perhavec, takoj zjutraj okoli 9 ure. Ja moja sestra je klicala in so ji povedali, da je vse o.k.
Sem našla sms s telefonsko številko 01 58 79 30 do 15 ure in 01 58 79 360 po 15 uri.
Ti si samo daj v glavo, da bo vse super potekalo.
Ko sem jaz začela kemo sem označila vse datume na koledarju in zadnjo kemo sem označila 8.7.in bila tudi sama trdno prepričana, da takrat končam. Vsi vmesni datumi so odstopali za kak dan ali dva + – ..zadnjo sem imela pa točno 8.7. :). S hrano ne moreš na hitro vplivati na levkocite…ampak, če dolgoročno dobro skrbis, da vnasas dobro hrano in kavlitetne sestavin se tudi telo samo bori in poskrbi za hitro obnovo…vsaj tako je moje prepricanje. Vsak ima itak drugačen organizem.
Ja Mirca naštelaj možgane, da bo vse o.k., si že na polovici. Tudi moja se ena sotrpinka in soseda ima drugi teden tretjo kemo…hehe no evo ti boš pa mogoče s to skupaj. Saj bo hitro mimo….meni se je do polovice vleklo, potem pa je hitro minilo.
Mene je pa prehlad ujel in imam že par dni gnojno grlo…..no vsaj ni vročine :). Še en teden in začnem z obsevanji.
Ojej, Mici, sredi poletja gnojno grlo se pa sliši kot božja kazen;)) Malo za šalo. Verjamem, da boš to hitro odgnala od sebe.
Saj niti za pet minut nisem nikoli podvomila v to, da ne bi bilo ok. Nasprotno, zdi se mi tako ok, da bi rada že končala ali vsaj pospešila tole zdravljenje, ker imam še tooliko nerealiziranih idej in nedoseženih ciljev. Ja, saj vem.. zvenim nestrpno, ampak komaj čakam, da bom o raku govorila samo še v preteklem času. Če samo pomislim, da me čaka še ..koliko že?… obsevanj.. in to vsak dan.. ojoj.. Z veseljem bi kar preskočila ta del ‘scenarija’. Zato pravim, da moram možgane spet naštelat … in se sprijaznit s tem, da bom še nekaj časa ujeta v kolesje zdravljenja.
Kar se hrane tiče, pa ne verjamem več v kakšne dolgoročne učinke. Vsaj dvajset let sem veliko delala na tem. V trgovinah z zdravo hrano sem pustila celo premoženje, pri kmetih kupovala neškropljene pridelke, uporabljala samo kvalitetna olja (sploh niso poceni), sledila smernicam zdravega prehranjevanja… in solila pamet sestri, ki je deset let starejša od mene, ima 10 kil preveč (jaz niti pol kile), o kakšni zdravi hrani pa niti ne razmišlja, kaj šele, da bi se s tem obremenjevala. Zdaj se počutim precej neumno, ker sem jaz zbolela, ona pa je, kljub vsem kiksom- zdrava 60-letnica. Še stresa ji ne manjka, ker ima že dvajset let moža na invalidskem vozičku (po prometni nesreči) in sama skrbi zanj… meni je pa ‘vse k riti prinešeno’.
Vse je za nekaj dobro, pravijo … morda bom čez deset let znala povedati, v čem je (bila) dobrota tega trenutka;)) Morda tudi v tem, da sem se začela prehranjevati po nasvetu strokovnjakov na OI, kar pa ni ravno v skladu s tistim, kar preberemo v člankih o zdravi hrani v medijih in še manj s tistim, kar priporočajo nekateri ‘strokovnjaki’, ki znajo ozdraviti rakave bolnike. Kot sem napisala..čez deset let poročam;))
Ja sej to grlo, kot da ni dovolj drugih težav. Sem fasala bacile od otrok sestricne…oba sta imela zelene smrklje, ko se bila na obisku.
Ja glede hrane te čist razumem…sem tudi jaz celo življenje kvalitetno jedla, poznam dolgoletne vegeterjanke z rakom, suhe, debele, mlade, stare…ja pol razumi kaj je prav..ampak vseeno verjamem, da nam bo to olajšalo pot, omililo težave, se bomo hitreje regenerirale. Pač to nam je usojeno…z dobro zdravo prehrano bomo pa potem se dolga leta zdrave in še lepe zraven 😉
Vseeno daj v glavo, da bo hitro mimo vse skupaj, se sprijazni, ker itak ne moremo nič spremeniti. Čez 10 let bomo še vedno teptale to zemljico, bile bogatejše za to izkušnjo in uživale vsak sleherni dan :).
Ah definitivno…..imam povsod veze ;)….pa nisem zastonj prizigala svečke po vseh cerkvah po svetu in darovala lotusove cvetove, lepila zlate lističe na budo, darovala hrano v hinduističnem templju, se poklonila v mošeji …..uf zdej sem se spomnila, da se nisem bila v sinagogi….no evo to me še čaka :).
Od zdaj naprej bom to delala za vse nas roza bojevnice, skupaj smo močnejše!
O, punce, vse vas berem in vse lepo pozdravljam.jaz imam pred sabo samo še eno kemo.Sem pa precej brez energije.Malo grem na vrt, skuham kosilo, pa sem že čisto fuč.Ali je to normalno?
Potem se vležem in malo odspim, pa sem spet fit.
Ampak energije imam pol manj, kot prej.
Kakšne izkušnje imate ve?
Tudi, ko sem bila na morju in sem plavala, pa sploh nisem pretiravala, sem bila nekaj časa čisto zanič…
Žal lasek kar normalno….mene je ta zadnja kema kar zdelala. Pač če telo rabi počitek mu to tudi damo.
Ampak se je upanje, če se je Lucija tako hitro pobrala se bomo tudi me 🙂 http://www.dnevnik.si/sport/ostali-sporti/drugi-sporti/ko-zaslisimo-besedo-rak-vsi-pomislimo-na-najhujse
Malo se bi treba pomatrat, jaz začnem drugi teden s tekom….pa tudi če bom na stezi najprej 5 krogov hodila in najprej samo enega pretekla. Je treba se potrudit in pomatrat 🙂
Hvala za tako hiter odgovor!
Ne pomnim, da bi mi kdaj tako hitro padla energija.
Mene malo skrbi tole obsevanje, ker pravijo, da imajo nekatere kar težave s kožo.
Pa sita sem te kučme na glavi…tudi jaz imam že en puh na glavi, temnejši, ali to že rastejo lasje?
Sploh ne vem, če bi šla na silikon. Še dve operaciji…najprej par mesecev ekspander, pa spet operacija s silikonom..joška bo pa trda.Ne vem, nisem nič navdušena.Pa potem spet kakšni antibiotiki..pa bolečine in to.Nič me ne vleče. Mogoče čez nekaj let, za letos imam zadosti..pa še ni konec…
Tako da, dobre ste tiste, ki nadaljujete z vsem tem.Silikon pa to…
Mogoče se boste pa potem pohvalile in bom tudi jaz dobila zagon…lp vsem ..
Živjo punce,
vrt me je čisto zaposlil. Sploh ker potem ne bom smela delati veliko z zemljo 🙂
Mici ti si prava faca, tvoje pozitivno razmišljanje mi je prav dvignilo razpoloženje. Naj te tole gnojno grlo ne potre.
Kar se tiče zdrave hrane. Sama imam ogromn vrt, sama pridelam ogromno zelenjave in tudi sadja. Ne škropim, spomladi tistega hrošča raje lastnoročno pobiram, kot da bi škropila krompir. Ribe so bile sestavni del mojega jedilnika. Skratka ni da ni. Pokala sem od zdrave prehrane. Ampak tudi sladoled si rada privoščim in pico pa tudi kebab. Vedno sem si rekla, če telo hoče to, pa naj dobi. Pretiravanja ni bilo nikoli. Bolj kot ne so bile te pregrehe redkost. Verjetno bom s tem nadaljevala tudi v prihodnje :)) čeprav vem, da ni dobro. Samo kaj naj pa naredim, če se mi zalušta moja pica, ki jo sama zelo dobro pripravim (da se malo pohvalim :))).
Ja moje ime je res Jana. Če boš omenila kolegici, da bova dve, ki bova na tisti dan operirani, bom vesela. Mogoče se pa res zgodi, da bova skupaj v sobi :)) bi bilo prav zabavno.
Lasek mogoče pa vpliva tudi vreme, kaj misliš? Tale dež, vlaga in sopara gotovo ne koristijo.
Jana, letošnje vreme mi gre kar na roko. Ker ni tako vroče, vse skupaj lažje prenašam.Mislim, da je to, da sem brez energije, očitna posledica teh KT.
Tudi Mici 2014 očitno občuti to, kar jaz.
Ah, saj bo bolje..s tem se tolažim že vse letošnje leto.Toliko, kot sem počivala letos, že dolgo nisem . Kar je res, je res.
Moram pa povedati, da sem šla jaz vseeno na vrt , tudi moja zdravnica je rekla, da grem lahko.Z rokavicami.Seveda sem šla takrat, ko sem se vsakič že bolje počutila, prvi teden po KT sem pa vedno bolj počivala.
No in zdaj sem s kondicijo tam, kjer sem.Mislim pa, da bo čez ene dva meseca vseeno bolje, ko se telo malo očisti teh strupov…
Moram pa povedati, da sem tudi jaz na začetku imela občutek, da stopicam na mestu.Raje ne grem nazaj brat, raje gledam samo naprej.Mislila bom nate! Bodi optimistična , saj nas je kar veliko.Pa tudi tam so vsi prijazni .Mene operacija ni potrla…ampak izguba las.
Evo jaz in moje grlo sva že o.k….zjutraj se skasljam in spluvam kot en star dedec pa je 😉 in evo sem se že potepala danes okoli bližnjega jezera in nadlagovala labode. Pa meni trenutno tudi ne paše vročina, mi zatečejo prsti.
Ja pa spet sem se pobrila, ker zadaj so bolj goste, spredaj bolj puhasti….pa da bo enakomerno…pa vsak dan jih je več wiiiiiiiiiiiii 🙂
Jana tudi prekrške moramo imeti…tudi jaz jih delam in če mi je med kemo pasala samo pica, sem pač to jedla tisti dan. Važno je da drugače pojemo veliko svežega sadja, zelenjave, oreščkov…itd. Jaz trenutno sanjam lignje, pa končno bom lahko kmalu jedla sushi :). Ja prijateljici sem že omenila in ji bom povedala, da si Jana, jaz sem drugače Martina. Verjetno bosta obe v četrtek ob 12 uri tam…tako, če bo še katera tam stala in čakala na sprejem, bo to verjetno ona 😉 ti kar vprašaj, če je od Martine prijateljica hehe..je taka suha, ima svetlo rjavi lasuljo na plaža, očala. Jaz sem ob 12 uri dobila kosilo tam spredaj v skupnih prostorih.
Jaz in moja cimra sva se redno slišiva po telefonu, vidiva na onkotu in tudi skupaj sva končali kemo ena zraven druge in to isto minuto :)…tako, da se nisva mogli niti hvalit katera je prej končala hehe.
Lasek pri obsevanju lahko pride do opekline, ampak saj se to hitro pozdravi, glede operacije pa pač premisli. Jaz imam 5.8. pogovor s plastiki.
Mici, čisto malo , malo sem ti fouš..za laske! Oooo, super, da ti že malo rastejo.Še malo , pa bodo tudi meni.Kako se veselim tega!
Še malo, pa bom imela zadnjo Kt.Potem pa še en teden, da bodo noge postale malo bolj poskočne..
Danes sem čisto fuč in brez energije, kaj šele , da bi tekla ali se kje sprehajala.
Me res zanima, koliko časa traja, da se ti energija vsaj malo obnovi.