Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Rezultat

Rezultat

Ja, res je to letnica mojega rojstva.
Bi mene v mlajših letih tudi potolklo,če z dekoltejem ne bi vse štimalo.
S katerga konca pa si.Mislim glede rib.Tukaj na kranjskem koncu,imajo super izbiro rib pri ribniku Žeje,ali pa v gostilni pod Krvavcem (ta je že bolj prestižna).

Mačka, da nisva midve sosedi;)) No, nisva, ker nimam sosede z eno malo manjšo joško, ampak daleč narazen pa nisva. V obeh lokalih sem stalna stranka. Živim pod Krvavcem. V tisti ribiški koči v Žejah je super, ampak prav vedno je grozna gneča. Ljudje stojijo v vrsti in kar nimam pravega apetita, če zraven moje mize že čaka pet ljudi, da se spokam. Ja, verjetno bom jutri res spet gost gostilne Pod Krvavcem. Nikoli me niso razočarali.
Je pa res, da bi rada šla še kam drugam … tudi na druge konce Slovenije. Ker drugega dopusta letos ne bo, sva se z možem odločila, da jo tu in tam mahneva v kakšen še nepoznan kraj. Slovenija ima en kup lepih in zanimivih kotičkov, zdaj je priložnost, da jih nekaj spoznam. Nekaj idej že imam, ampak ta vikend je še zima. Naslednji bo ravno pravi;)
Hvala za namig.

Na,ta je pa dobra.Kaj pa veš glede sosed.Mogoče ima pa kaka pri pol joške kakšen par zoknov v modrcu.
Si me pa res naredila firbčno.
Dosti verjetno so se najini poti že kdaj prekrižali,ne da bi slutili,da spadava v isti razred.
Če imaš rada postrvi,jih super pripravijo v gostilni Mlin v Kamni gorici.Upam,da je to malo bolj izvirno,kot prej.
Glede Žej delim tvoje mnenje glede gneče.S spontanim obiskom na konec tedne….sploh ob lepem vremenu,se lahko samo obrneš in se podaš na novo iskanje.
Je pa res tako vreme zunaj,da bi koonzerva sardinc tudi privezala dušo.

Jaz vas vse občudujem, kako se vse spomnite za nazaj, npr.pri anesteziologu, koliko časa je trajalo in to…pa operacija in vse…
Jaz se skoraj nič več nič ne spomnim, razen, če preberem kaj , kar sem napisala. Zadnjič sem šla brat in sem se šele potem malo spomnila.Pa bolje, da ne grem.Je že mimo.
Spomin za zdravniške stvari imam čisto naluknjan.Gledam samo za včeraj, danes in za naprej.Sploh, za naprej.

Sem zrela za politiko.Zavajanje.Mirca,nehote sem moja dejanska leta zamenjala za letnico rojstva.
Odkar sem na kemi,mi vse deluje z zamikom.

Sorry

Ha ha, sem se od srca nasmejala… res si prava mačka, pa leta gor ali dol;))
Evo, Mlin bo naslednja destinacija za ribe.

Lasek, prav imaš. Čim prej pozabimo, tem bolje. Samo jutri je važen, se popolnoma strinjam. Sicer pa sem na dobri poti: ponavadi grem v trgovino peš, danes je mraz, pa sem sedla v avto. Ko sem prišla na dvorišče (nazaj iz trgovine), sem se spomnila, da imam nekje še avto. Pozabila sem ga pred trgovino. Demenca trka na vrata;))

Živjo,

dobre ribe pripravijo v gostilni v Zalem Logu. Je edina tam. Ni je za zgrešit, ker se pelješ čez njihovo dvorišče. To je nad Železniki. Tam se fino naješ, potem pa lahko narediš izlet naprej na Soriško planino na štrudelj in se spustiš v Bohinj.

Tudi v Podbrdu imajo dobre ribe. Tam kjer je ribogojnica, je tudi gostilnica, kjer jih odlično pripravijo.

Baje so dobre tudi v Poljanski dolini, v Hotavljah, v gostilni Lipan. Sama jih tam še nisem poskusila, ampak jih pohvalijo. Poljanska dolina je nasploh zelo lepa dolina. Sploh, če se z avtom zapelješ skozi dolino na Javorč, pa potem naprej na Goli vrh in v Lučine navzdol. Travniki in čudoviti razgledi.

Za dober gurmanski okus je tudi gostilna Pri Zalogarju v Dolenji vasi v Selški dolini. Postrv je več kot odlična, če pa te zamika tudi kaj drugega, se pa nič preveč obotavljat, ker je res okusno. Sploh sladice. Vedno so nekaj posebnega.

Če se še kaj spomnim, ti javim 🙂 enkrat sem jih dobre jedla nekje na Primorskem, pa se ne spomnim kje 🙂

Hvala Jana, zdaj sem z ribami oskrbljena za celo poletje;)) Bom združila z izleti, pohodi.. mimo tiste ribogojnice v Podbrdu grem pa pogosto mimo, ampak se še nisem ustavila.
Lepo nedeljo želim

Gospe, da vam še jaz povem izkušnjo moje sestrične glede las po končani kemoterapiji. Prej je imela običajne, ravne lase, bolj redke kot ne. Po kemoterapiji pa so ji zrastli kodrasti, lepi, izedno gosti lasje. Tako, da ima sedaj neverjetno čupo, ki jo vsi občudujejo in nihče ne verjame, da so to njeni lasje. In mora dokazovati, da ne nosi lasulje.

Pozdravljene punce?

Kako ste? Končno se je začelo poletje in nas sonce prijetno greje. Mirca kmalu boš imela že tretjo kemoterapijo, boš kmalu že na polovici 🙂
Jaz še čakam na klic, upam, da bom operirana že naslednji teden, ko imam tudi anestezista.

Jutro,

Jaz čakam, da minejo vse nevšečnosti zadnje keme. Je bilo kar pestro za konec…..precej spikanja v sklepih, pojavili so se boleči podplati…ampak najbolj moteče so pa spet suha usta, brez okusa in kot, da bi kislino popila (vnetje sluznice)……nekaj dni in se bo stanje normaliziralo :). Pa tudi puhasti laski pridno rastejo.

Mene jutri in pojutrisnem čakata ambulanta in simulator za obsevanje.

Tudi mene je ponoči še nekaj špikalo in sem se zbudila.Vzela sem Naprosyn in zaspala nazaj kot top.Moram reči, da zdaj bolje spim, kot sem po četrti.
Imam tudi suha usta. Ugotovila sem, da mi žajbelj prav nič ne pomaga, ker aft itak nimam, zato kar naprej žvečim čikgumije .Ki mi delajo slino in je bolje.Pa po rokah in pri prstih na nogah se malo levim – koža se mi malce lušči. Očitno bom potem čisto pomlajena.
Meni je tisti puh že zdavnaj zrastel in očitno zdaj čaka na bolj ugodne čase.Obsevanja me malce skrbijo, ker sem slišala, da imajo ene kar težave s kožo.
Mici2014 , takoj, ko ti bodo začele rasti lasje, se bom veselila s tabo.Jaz sem tri tedne za tabo in bom prav čakala. Ene pravijo , da rastejo turbo, ene pa, da prav počasi.
Jaz sem zdaj brez ekspandra.Tako , da ne vem , če se bom kasneje odločila za vsadek, ali moram imeti najprej pol leta ekspander in mi šele nato dajo vsadek not. Potem sta to dve operaciji.

Hojla dame!
Po štirih dnevih uživanja v Nebesih, sem spet na Zemlji;)) Da ne bo pomote, Nebesa so apartmajsko naselje (4 hišice) blizu Kobarida .. super je tam, zelo priporočam, če imate čas in voljo (žal pa ni poceni).
Te dni je bila obletnica poroke, pa se je moj dragi malo izprsil;)).. Ker vse lepo enkrat mine, sem zdaj spet v odštevanju dni do naslednje KT. Ampak zelo pripravljena in polna energije.

Eno vprašanje za tiste, ki ste na KT ali je že za vami: jaz jo prejemam po shemi FEC-100. Imate enako? Predvidevam, da se shema določi glede na karakteristiko tumorja, ampak žal o tem nisem našla nobene pametne informacije na netu.
Uživajte!!

O uživacka…..tam je po slikah sodeč zelo lepo…..e škoda, da jaz nimam nobenega, da bi me razvajal
:(….zdej moram pa sama sebe :).

Našla še tole
FEC 100 (epirubicin 100 mg/m2 with 5-fluorouracil 500 mg/m2 and cyclophosphamide 500 mg/m2)
Pa se to, zal samo angleški jezik
https://www.adjuvantonline.com/breasthelp0306/CefRegimen2.html

Jaz sem imela 3 x antraciklini in 3 x taksani docetaxel

Sem se malo pregledala dokumentacijo…..tudi jaz imam po shemi FEC 100 evo piše samomv enem dopisu po pregledu

Ojla vse,

moja kema je po shemi fec 90…….sestavine so enake,verjetno je le njihova količina drugačna.
V torek sem imela ta tretjo kemo (čaka me še ena)….prenesla brez bp…..samo žile na roki so se mi vnele, so zatrdele kot jeklene žice in bolijo. Imam občutek skrajšane roke.

Mici,nekje v enem prispevku sem zasledila, da si imela tudi ti nevšečnosti z žilami?

Hvala Mici 2014, ti si res dobra raziskovalka in poznavalka neta .. najdeš, pa če je ali pa če ni;)
Sicer mi te številke in tujke nič ne pomenijo .. samo strup je našel svoje ime.

O ja, za malo cartanja sem vedno na voljo. Če ni prostovoljca, pa znam za to poskrbeti tudi sama. Zdaj še bolj. Verjamem, da tudi ti. Zdaj moramo biti malo sebične, kar se tega tiče, a ne:))

Ja jaz sem en muptipraktik, vse najdem, vse vem, vse zrihtam, vse popravim hehe…jao včasih se preveč ;).

Mačka64 nabavi za vene Venitan forte, maže se z gibi navzgor proti rami. Meni je pomagal in sem mazala že drugi dan po kemi preventivno.
http://www.lekarnar.com/izdelki/venitan-forte-gel-50-g

Ja točno tako, dve operaciji. Če si sedaj brez, je najprej potrebno narediti kožni žep za silikonski vsadek. Se pravi najprej ekspander nato silikon oz. lastno tkivo.
Jaz grem drug mesec po silikon. Potem pa še finese z bradavico in sem konec za pestrimi dogajanji v letošnjem letu 🙂

O Mirca, odlična sprostitev 🙂 pa še lepo vreme sta imela, kajne 🙂
mene še niso nič poklicali za operacijo, še vedno čakam 🙂

New Report

Close