Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Rezultat

Rezultat

Zdravo,

so ti dekleta vse tako lepo in natančno odgovorile, da bom jaz zelo kratka.
Rada bi samo rekla, da sem imela sama negativne bezgavke (prav tako rak dojke, triple negativni), pa sem imela vseeno kemoterapijo, tako da to verjetno ni merilo.

Držim pesti, da bo vse čim prej za vami.

Srečno.

Pika

Ja Pikolina ima prav, tudi jaz žal poznam primere, ki so imele kemo kljub negativni glavni bezgalki, odvisno je od agresivnosti in velikosti.

Aja, ojej, potem jaz dajem napačne informacije… ampak ko je meni UZ pokazal negativne bezgavke, sem od onkologa dobila tako pojasnilo. Zato me je potem kar neprijetno streslo, ko mi je na viziti povedal, da mi je vse ven pobral. No, vsekakor je fajn, če so negativne.. jaz bi jih bila vesela.

Sprašujem se ali ima pri meni KT sploh kakšen učinek. Da mi ni stekla pod stol? Šalim se. Saj sem vesela, da me ni podrla in se zavedam, da bo morda naslednja vse ‘not prinesla’.
Zjutraj ima koža en čuden vonj. Po tuširanju je bolje. Mici, Pika.. si upata uporabljati navadne deodorante ali imata kaj posebnega? Zaradi vse te kemije, ki jo vsebujejo je verjetno pametno poiskati kaj čimbolj naravnega. Kako se spopadate s tem? Kakšen dober predlog?

deodorantov kao sploh ne smeš uporabljati med kemo. Jaz si zjutraj natrem pazduhe z navadno sodo bikarbono in drži skoraj cel dan. Cel dan pri tem, da hodim v službo, po nakupih, skratka ne ležim na kavču. Ker sem sedaj še večji lenuh pa nisem preizkusila kako dolgo drži, če športaš.

Super, hvala Jera5.. na sodo bikarbono ne bi nikoli pomislila. Tudi jaz sem (še) v službi. Še dva tedna, po drugi KT pa si vzamem doolg dopust.
Saj važno je za med ljudi… ko tečem čez drn in strn me ne moti, če ne dišim ravno po vijolicah;))

Zdravo,

Ja, saj tudi sama vem, da moram vseeno računati na kemoterapijo, da ne smem kar pozabiti nanjo, je pa dobro, da izvem kakšno informacijo več. Tudi kolikor sem se pogovarjala z nekaterimi, ki so to že dale skozi, vsaka je imela kemoterapijo. Tako Mirca kot so tebi razložili, so razložili tudi meni v petek.
Moram pa reči, da s tem ko sem postavila vprašanja in nanje dobila konkretne odgovore, da sem bila bolj pripravljena na pregled pri onkologu, nisem bila zmedena, napisala sem si listek z vprašanji (odličen nasvet) in vsaj približno vem, kaj me čaka, kako bo kaj potekalo. To me na nek način pomirja, da vem kaj in kako si kaj sledi.
Danes sem bila v Ljubljani, jutri moram priti ponovno, da mi bodo delali UZ in še širokoigelno punkcijo z ultrazvokom. Zdravnica, ki me je danes imela na mamografiji, mi je rekla, da se bo tudi jutri že mogoče kaj več vedelo. Potem pa imam 27.6. spet pri onkologu. Takrat izvem datum operacije.

Mirca super, da je vse okej, da nimaš nekih velikih težav.

Jaz v času kemoterapije in obsevanj nisem uporabljala deodorantov, samo voda in kako blago milo \ gel za tusiranje.
Zdaj (kemo sem imela od oktobra 2010 do februarja 2011) še vedno uporabljam naravne, ki se jih kupi v vseh drogerijah in na njih je znak roza pentlja,saj naj ne bi bil škodljiv za nas, ki smo ostale brez bezgavk.

Ne vem, kako se reče tistemu deodorantu, ampak jaz mu pravim kar “kamen”. Mislim, da mu tudi dermatologi tako rečejo. Mogoče to? Nima vonja, baje naraven, ne vem točno, ampak moji mami so ga priporočili naj ga uporablja, potem ko so ji odkrili zelo redko kožno bolezen, kateri škodi skorajda vsaka kemija. Preprečuje znoj. Mogoče lahko to uporabiš.

Lp,

Jana

Meni so svetovali sodo bikarbono ravno zato ker ne preprecuje znojenja, samo vonj. Vzeli so mi samo varovavarovalno bezgavko (poleg cele dojke), ki je bila ok. Baje tudi ce ti manjka samo ena ne smemo vec preprecevati znojenja, vsaj med kemo ne.

Jaz uporabljam kamen in se eno organski natur deo samo na zravi strani…na operirani strani pa nic

Hvala punce, za dobre ideje. Zdaj naj mi pa ’tisti zgoraj’ še malo toplote pošlje … jo res pogrešam;))

Pozdrav!

Mirca kako si kaj? Upam, da si bila naslednje dni po kemoterapiji tudi dobro. Jaz še čakam na datum operacije.

Lp

Ojla Jana, ja, prav super se počutim. Nič težav, razen neprijetnega vonja prve dni in morda sem malo več spala. Zdaj se vsako jutro pocukam .. pa se lasje še kar držijo;))
Lasuljo sem že iskala, ampak nič našla. Tista, ki mi je bila všeč, je bila več kot 300€. Prodajalka mi je razložila, da je dražja zato, ker je v stilu Viktorije Beckam.. naj jo kar imajo. Verjetno bom kar v ruti hodila po svetu.
Jutri imaš onkologa, kajne. Verjetno boš tudi izvedela tudi za rezultate zadnje punkcije. Je bila neprijetna?
Tole poletje ne bo najlepše – ne v tvojem, ne v mojem življenju. Jaz se že veselim naslednjega (poletja, ne življenja;)), ko bodo kemoterapije samo še spomin… in preteklost, za vedno, upam!
Srečno jutri!

No super 🙂 tudi jaz komaj čakam naslednje poletje, ko bo vse za menoj. Ko bom spet razmišljala o dopustu na morju, o jutranji kavici ob obali, komaj čakam 🙂

Jutri imam onkologa. Zadnja punkcija, hm hja, dobila sem lokalno anestezijo, potem pa so mi tako s tanko kot tudi z debelo iglo vzeli vzorec. Sam postopek ni bil boleč, potem ko pa je injekcija popustila, pa sem imela rahlo bolečino v dojki, tudi bradavica je bila naslednje dni boleča, občutljiva. Rezultatov po pošti nisem prejela, izvem jih jutri, čeprav mi je tudi zdravnica, ki mi je delala debeloigelno punkcijo, takoj povedala, da gre zgolj samo za formalnost. Je pa zanimiva preiskava, ko ti hkrati delajo ultrazvok in punkcijo. Veselim se že dneva, ko me bodo operirali. Nikoli ne bi verjela sama sebi, ampak trenutno res komaj čakam, da zadevi pridem do dna. 2 meseca se že vse skupaj vleče.

Jutri poročam naprej. Lepo se imej 🙂

Šment, danes se je pa začelo.. že ves dan se poslavljam od šopkov las;)) Ma ja, saj sem se pripravila na to, pa vseeno me je precej potrlo.
Pa ti, Jana? Že veš za datum operacije? So ti svetovali kaj drugega?

Živjo,

kar pogumno 🙂 kmalu bodo zrasli novi lepi laski 🙂
me je pa presenetilo, da so lasulje tako drage. V sredo imaš drugo kemoterapijo, je tako? Bom držala pesti, da se boš pičutila tako dobro kot pri prvi 🙂

Datuma operacije še vedno ne vem. V petek sem še enkrat mogla iti na UZ in debeloigelno punkcijo. Tokrat naj bi vzeli 3 stebričke tkiva iz vozliča. Po pošti bom dobila rezultate, v petek pa imam pogovor pri onkologu in upam (močno), da takrat končno izvem kaj več. Tole se že malo vleče. Ne vem, zakaj še delajo raziskave, če pa vejo, da je rakavo? To mi vsakič povedo, in tudi to, da bom operirana in naprej zdravljena, samo datuma pa še ne povejo. Res ne vem ali vsaka gre skozi to ali sem jaz edini primer, ko me pošiljajo od preiskave do preiskave. In teh punkcij sem imela že toliko, da sem vsa plava, za povrh pa imam še dva hematoma. Ampak danes je bil lep dan, tudi za jutri je napovedan sonček in energijo iščem v naravi 🙂

mirca13 za lasuljo poglej se drugje. Ena je našla lasuljo, ki je bila všeč v Viktoriji za doplačilo 100€ in šla pogledat se v Pro loco, kje je bila ista lasulja cenejša in ni nič doplacala.

Druagce sem pa že spodaj napisala, da sem šla jaz kupit elastično blago, spredaj je napeto, ušesa so zunaj, zadaj naredim figo, jo nosim bolj postrani in izgleda čisto šik…kot ruta, le malo bolj fiksno. Me je jezilo, da prodajo take drage kape, pa se vse so iste, lasulja mi je pa taka umetna zadeva…pa verjetno bo potem pri 30 stopinjah in več preveč vroče pod njo.

Jana tole te pa res matrajo in verjamem, da je že vsega preveč upam, da čim prej podajo menenje in določijo zdravljenje, operacijo.

Ja letos bo malo pesto…ampak drugo leto bo pa vse za nami 😉 in bomo vse uživale na polno.

Pozdravček

Pozdravček … Mici, Jana in ostale soborke, ki vas zanese na to stran.
Ja, vem, da so v LJ tri trgovine z lasuljami. Obiskala sem samo Viktorijo, ostali dve bom v ponedeljek, če mi ne bo preveč ‘dol letelo’. Tudi jaz razmišljam, da lasulje sploh ne bi kupila, ker mi je tak stil, kot ga opisuješ ti, Mici, veliko bolj všeč. V dilemi sem samo zato, ker sem veliko v stiku z ljudmi in predvidevam, da bi bilo en kup vprašanj, ki bi se jim raje izognila. Ja, sem gledala lasulje z naravnimi lasmi… olala, kar 700€ in več. Glede na to, da ZZZS pokrije samo 82€ je to res lep zalogaj. Največ jih je pa med 100€ in 200€, ampak so res umetne.. pa še vročina je dodatni ‘nebodigatreba’. Na spletni strani sem videla ruto-kapo s šiltom, ki je snemljiv. Bom videla, kako izgleda v živo.

Jana, tebe pa res matrajo. Verjetno je vse še tako majceno…. ampak to je samo dobro zate. Verjamem pa, da je neprijetno, saj je mene od čisto navadne punkcije kar nekaj dni bolela dojka in še pol roke zraven. Ampak to se vse pozabi.. vedno nas nekaj žene naprej;))

Mirca srečno jutri, bom mislila nate 🙂 jutri boš dala skozi že 2. kemoterapijo, potem pa še malo :))

Rezultatov še nisem dobila po pošti, mogoče bodo jutri.

Lasulje so pa zgleda kar finančni zalog, sploh če se odločiš za naravne lasje. Boš povedala, kako zgleda tista ruta s šiltom? Jutri stiskam pesti 🙂

Eh .. človek se psihično pripravi na mučenje, potem se pa mučitelj premisli;)) Danes sem šla v Lj samo na uro gledat, ker mi KT ‘niso privoščili’… levkociti se še niso postavili nazaj, pravijo.
Zdaj sem kar malo potrta, ker bi rada čim prej opravila s temi strupi .. no ja, trikrat globoko vdihnem, pa bo, a ne;)). V petek grem spet. In res upam, da se ne bo tole zavleklo tja do novega leta.

Lasuljo sem kupila. V tretji trgovini. Največ izbire je bilo v Viktoriji, v Ksfh sta mi bili pa dve res zelo všeč. Odločila sem se za krajšo varianto. Rutka s šiltom je samo ene velikosti. Meni se je zdelo, da mi je pol prevelika, ampak je tako narejena, da ni ob glavi, zato v bistvu ni prevelika. Šilt se lahko odstrani, zadaj je zavezana. Tokrat sem kupila nekaj drugega- bombažno kapo z ruto, ki se lahko zaveže na več načinov, ampak mislim, da bom šla tudi po tisto s šiltom.

Jana, hvala za pesti .. v petek jih stisneva obe;))

New Report

Close