“Rezistenca na vratu”
Pozdrav vsem na formu,
tole sporočilo bo bržkone zmedeno, ampak sem čisto paralizirana od strahu.
Čez nekaj dni vstopam v Kristusova leta, pred nekaj meseci pa sem na vratu zatipala bulo, velikost po moji oceni cca 1,5cm. Bula ni rasla. ker sem v preteklosti inmela cistično povečan ščitnični gomolj se mi ni to zdelo nič posebnega, pač pa sem jo sklenila zgolj opozovati. Opozorili so me namreč, da bi utegnilo še kdaj priti do “razlitja krvi” in s tem povečanja gomolja. Ker bula ni rasla, nisem storila ničesar.
Vedno bolj moteča pa je postajala “napihnjenost trebuha”. Vedno sem imela luknjo v trebuhu, sedaj pa se že nekaj mesec zbujam s relativno “normalnim” obsegom trebuha, a že čez kako uro se mi trebuh močno napihne.
Zato sem se danes vendarle odločila za obisk osebne zdravnice, ki mi je povedala, da v tem primeru ne gre za ščitnico, temveč za bezgavko. Bula je na otip trda ter se ob požiranju sline ali pritisku ne premika.
Jutri grem tako na punkcijo na onkološki ter na ultrazvok trebuha.
Saj v tej fazo sploh nimam nekih konkretnih vprašanj, pišem zgolj, da bi dala ven iz sebe. Strah me je za znoret, saj sem odlašal toliko mesecev, da če je kaj narobe, potem se bojim, kako daleč je že šlo.
Mogoče zgolj eno vprašanje: kako dolgo ste čakali na izvide punkcije bezgavke iz onkološkega?
Še enkrat, oprostite za zmedeno sporočilo. V vsakem primeru vas bom o izvidu punkcije obvestila.
Kako je šlo, pupaprimorka?