Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija rezanje sedmice

rezanje sedmice

Spoštovani!

Zaradi bolečin, sedmice desno spodaj, sem obiskala zobozdravnika. Zob je bil že trikrat plombiran, nazadnje mi ga je zobozdravnik zdravil z iglami, tako da je sedaj ta zob brez živca. Sedaj po petih letih pa se mi je stranica zoba na notranji strani ustne votline odlomila in sedaj se še plombica kruši in počasi odlamlja, na tej strani mi dlesen začne prekrivati zob. Zaradi tega imam bolečine ko jem. Skoraj celo površino zoba pokriva plombica. zobozdravnik, ki sem ga obiskala mi je predlagal štift. Mene pa sedaj zanima, če obstaja možnost, da se tak zob reši na ta način da se znova zaplombira, ali pa to več ni možno oz. se ne splača.

Hvala za odgovor in lep pozdrav, Slavica.

Spoštovana Slavica,

brez ogleda zoba težko sodim o tem, ali bi ga še lahko dogradili z zalivko. Glede na to, da je izdelava zatička na sedmici zaradi dostopnosti precej težavna, pa ne dvomim, da zobozdravnik ne bi prej uporabil vseh drugih možnosti.
Skratka, če je možnost, da zob ohranite (pa čeprav z zatičkom), potem se zanjo odločite.

Pozdravljeni!

Še enkrat se vam najlepše zahvaljujem za odgovor. Zob, to se pravi sedmico desno spodaj, sem si dala odrezati in zobozdravnik ni je vstavil štift. sedaj štiri dni po vstavitvi, pa so se pojavile bolečine. Do sedaj me zob ob pritisku na štift ni bolel, sedaj pa, tudi če se ga čisto narahlo dotaknem boli. Boli ko pritisnem na štift. Bolečina je takšna kot jo npr. čutimo če zdravnik vrta brez inekcije in nas med samim posegom zaboli. Bolečina ni neznosna, mi je pa čudno, da je sedaj začelo boleti. Včeraj sem tudi začela jesti na desni strani, prve tri dni po posegu sem jedla samo na levi strani, tako da tega zoba nisem nič obremenjevala, lahko da me zaradi tega boli. Je možno, da mi je štift predrl korenino in me zaradi tega boli? Ali pa so to čisto normalni stranski učinki?

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem,

Slavica

Spoštovana Slavica,

bolečine po 4 dneh vsekakor niso pričakovane. nekoliko razbolen predel lahko pričakujemo še isti dan po cementiranju, kasneje pa ne. Brez rentgenske slike po cementiranju težko napovedujem, kaj se je zgodilo. Obstaja tudi možnost, da je prišlo do prevrtanja korenine ob izdelavi zatička ali pa do predrtja ob nekoliko preveč agresivnem cementiranju.
Čim prej pojdite k zobozdravniku, da vas pošlje na rtg slikanje.

Pozdravljeni,

Včeraj sem dobila štift na enko. Včeraj me je malo bolela dlesen, danes je že malo bolje a še vedno imam malo zatečeno okoli nosu, bolj pa me “muči” to, da imam okoli štifta belo dlesen(zadaj in spredaj) in je mehke konsistence. Na dotik štift rahlo zaboli.

Jutri naj bi dobila porcelanast zob.

Pozdravljeni,

brez rtg slike, kliničnega pregleda in vpogleda v preteklo zdravljenje težko sodim, žal.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent Draga 1, IG pri Ljubljani tel. 040 934 000

spoštovani!

ko sem jedla se mi je stranica zoba na notranji strani ustne votline odlomila in sedaj imam še samo zunanjo stranico zoba. zobozdravnica mi je rekla, da mi bo zob odzrezala… mene pa zanima kako to poteka? to kaj boli??

hvala za odgovor,
suzana

Pozdravljeni,

zob kot ste opisali navadno devitaliziramo; torej odstranimo pulpo, zapolnimo s polnilom, izdelamo koreninski zatič in nanj prevleko. Postopek je neboleč z izjemo odstranitve zobne pulpe, kjer pa uporabimo anestezijo.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent Draga 1, IG pri Ljubljani tel. 040 934 000

New Report

Close