Najdi forum

Rezanje samega sebe

Živio!!

Imam en problem, ki pa ga nisem zasledila še nikjer. Že odkar sem spremenila okolje – prišla v novo šolo, sem postala zelo depresivna. Vendar ni le ostajalo pri depresijah, ampak sem začela sama sebe rezati. Opazila sem, da se po tem počutim veliko bolje in kot že zelo dolgo ne. A vedno bolj obupana sem postajala in tudi sedaj sem. Preveč namreč.

Nikjer, v nobenih revijah ali na podobnih forumih nisem zasledila ničesar o tem in rada bi izvedela več o tem. Našla sem si pomoč in sedaj tega že eno leto ne počnem in nimam več namena. Starši in prijatelji so me sprejeli takšno kot sem in teh težav več nimam.

Rada pa bi o tem kaj več izvedela in upam, da mi bo kdo od vas znal pomagati.

Hvala.

Pozdravljena Evika

Upamo, da se vam bo oglasil kdo, ki ima podobno izkušnjo. Pri nas trenutno ni vključen nihče s podobno izkušnjo.

Lep pozdrav,
Tanja in Bogdan

Pozdrav!
A si se vprašala, če ni to morda način, da zbujaš pozornost?
Če te je sprememba spravila v depresijo, vedi, da so spremembe edina konstanta in nujen stres, da ljudje odraščamo.
Poznam primer samo-rezanja. To je bil pokojni Cro pevec Satan Panonski. to je počel na odru in dvomim, da je imel iste razloge kot ti.
Če čutiš strah, depresijo, tesnobo si poišči kak šport ali hobi.
Srečno

Zdravo,
iz svojih izkušenj vem, da obstaja kar veliko ljudi, ki se režejo, predvsem v najstniških letih. Razlika med obrednim brazgotinjenjem ali brazgotinjenjem v umetniške namene in impulzivnim rezanjem je najbolj očitna iz vzorca rezov. V prvih dveh primerih gre za določene vzorce (npr. vzporedne reze,…), v tretjem primeru pa so rezi nekako neključno ‘nametani’. Seznam vprašanj in odgovorov ‘kaj morajo starši vedeti’ – o modifikacijah telesa (piercing, tatoo, rezanje,…itd.) najdete na povezavi http://www.bmezine.com/par-faq.txt (tekst je v angleščini).
Sama mislim, da je bolj pomembno najti razlog za rezanje. Včasih so lahko v ozadnju težke travme iz preteklosti (npr. posilstvo). Če se posmeznik zaveda izvora želje po rezanju in se nato zavestno odloči za ta način spreminjanja svojega videza, ne vidim v tem ničesar spornega.
Evika – meni je izredno pomagala ravno prej omenjena stran, s svojmi podkategorijami; razširi namreč zorno polje gledanja na spreminjane telesa.
Eno lepo poletje ti želim,
Polona

Dodaten članek o poškodovaju samega sebe (self-harm)
http://www.bmezine.com/risks/index.html
Lp,
P.

New Report

Close