Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma Revma in nosečnost

Revma in nosečnost

Vse bivše in sedanje nosečke z revmo, kako ste preživljale nosečnost? Se vam je stanje poslabšalo, pobolšalo… Ste bile v bolniški?

Ali je med vami katera , ki je uspešno donosila z sistemsko revm. boleznijo? Tukaj je namreč veliko težav in možnosti za spontani splav.

Za vaše odgovore se vam zahvaljujem…

Jaz imam antifosfolipidni sindrom in mi je uspelo rodit zdravo hčerko. Pred to nosečnostjo sem imela že 1x spontani splav.

Tudi druga nosečnost ni minila brez težav. Do 7.meseca vse OK, potem pa vnetje žil v prstih desne roke, močno otekanje, beljakovine v urinu, HELLP SINDROM in eklampsija. Tako sem v 36 tednu z carskim rezom rodila zdravo hčerko. Meni so šele po porodu odkrili to bolezen.

Še enkrat pa ne grem poskušat.

Zalka malka a imaš kakazdravila za to bolezen?Vedno ali samo v primeru nosečnosti?
Lp!

Ja imam. Vsak dan moram vzeti Aspirin 100. Če se bodo izvidi slabšalai grem pa na Marivarin.

Ojla. Hvala za odgovor.

Mene so dali testirat kri na neke protitelesca, ki bi lahko škodila plodu.
Še čakam na izvide….

Ali je bila katera na tem testu?

ne vem, če gre za isto zadevo, zato prosim brez panike…sama imam Sjogrenov sindrom (sist, vezivno avtoimuno obolenje) in so mi odkrili s tem povezano anti Ro protitelesa, ki lahko vplivajo na otrokovo (plodovo) srce do poroda seveda – potem ni več nevarnosti, ko se enkrat “ločita. ta protitelesa lahko prehajajo skozi placento…statistična verjetnost pa je 1:100; torej od 100 takih žensk, ki imamo ta protitelesa, bo eni to vplivalo na otročkovo srce. zato sem imela vsake 4 tedne od 18 tedna, ko je bilo to odkrito, kontrole otrokovega srca (UZ) na Peditrični kliniki v LJ. Če bi odkrili, da ta protitelesa vplivajo na njegovo srcem bi mi dali neka zdravila, ampak k sreči ni bilo vpliva, ker so bili vsi izvidi do rojstva b.p.; potem sem pa tako ali tako rodila v 34 tednu zaradi razpoka mehurja. Po rojstvu so mu naredili spet UZ srca in naj bi bil o.k. (upam,da res).
rekli pa so mi, da ima ta protitelesa tudi nemalo žensk, ki pa sploh ne vedo seveda da jih imajo, pa je ravno tako v večini vse o.k. na koncu, tako da pogum in še 1X pogum za karkoli že gre pri tebi…

Žal nisem več nosečka. SS. Dobila sem izvid in teh protiteles ni blo mam pa ANA titer malo povečan(kar baje ni bistvenega pomena) in gamablubuline malo povečane. Grem še na test za lupusne… ne vem že ka.

Maruška28 tebi pa čestitke za otročka. In havala za spodbudne besede.

Ja Mici tud mene še čakajo ti testi, ker imam iste stvari povečane in so rekli, da naj počakam na konec dojenja in bodo potem raziskovali naprej; ker da v nosečnosti so lahko lažno pozitivni rezultati…upa, da ne bo še lupus zravn…to je kar tečna stvar…

Revma v nosecnosti ponavadi ne povzroca tezav. Po besedah zdravnikov naj bi nosecnost zelo dobro vplivala na bolezen, saj v stevilnih primerih revmatske tezave skoraj izginejo ali pa se vsaj mocno omilijo, vcasih tudi na dolgorocni rok(besede moje revmatologinje) Sama sem imela tezave samo pribl. 4 tedne. Po porodu, pred prvo menstruacijo, je bilo hujse.Je pa minilo se isti dan, ko se je pojavila “ta rdeca”. Mislim, da se vsaka od vas zaveda, da se splaca potrpet.
Lepo nosecnost vsem skupaj!

New Report

Close