Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma revma in kontracepcija

revma in kontracepcija

stara sem 26 let, imam tri otroke… zaradi revmatoidnega artiritisa jemljem medrol, metotreksat, naklofen, kalcijev karbonat, alfa d3. Ali naj se odločim za kontrac. tbl? Je katera na podobnem? Me skrbi kaj se bo zgodilo s telesom in s hormoni…
lp

Pozdravljena,
Jaz bi ti najprej svetovala, da razmisliš o tem ali želiš imela še kakšnega otroka ali ne, saj bi zaradi RA mogoče razmišljala o sterilizaciji (tebe ali partnerja), o čemer se morata seveda pogovoriti.
Sama imam tudi RA že 3 leta, jemljem MTX, stara sem 38. let, 2 otroka, in sem se odločila za sterilizacijo pred leti, super zadeva, vse radosti brezskrbne od takrat naprej.
Priporočam!

Pozdravljena!
Tudi sama imam revmo. Po porodu sem tudi jaz želela kontraepcijo, pa naj povem, da so mi jo odsvetovali (hormonsko). Za vsak slučaj, ker znajo tudi hormoni naredit svoje, tko da sem se odličila da ne bom reskirala svojega zdravja. Mi je pa bilo rečeno, da se lahko kljub temu da še nisem stara 35 let odločim za sterelizacijo (zaradi zdravstvenih problemov ti jo odobrijo), vendar se tudi za to še nisem odločila, ker si želim še enega otroka.

Srečno!!!

New Report

Close