Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Retrahiran bobnic- otrok

Retrahiran bobnic- otrok

Pozdravljeni,

pri hčerki smo pred kratkim opazili, da slabše sliši. Naj povem, da problemov z vnetjem ušes ni imela nikoli, tudi prehlajeno je bila bolj porerko, nazadnje je sicer imela streptokokno angino marca, ampak brez kakšnih večjih simptomov. Po pregledu pri specialistu je bilo ugotovljeno naslenje:

OTM: Bobnič obojestransko rahlo retrahiran, moten, brez vnetnih sprememb. Koža sluhovoda mirna. Retroaurik bp. 

Nosna piramida ravna. Nos prehoden.

Ustna votlina v redu. Mezofarinks in larinks v redu.

Vrat palpatorno v redu.

ADG: obojestransko konduktivna naglušnost do 40 dB.

Tympanogram: tipa B

STAR slabše izzoven.

Dobila je Mommox in Otovent. Ponovni pregled čez 3m, če se stanje ne izboljša op. 

Zanima me ali s tako diagnozo lahko gremo na letalo čez 1 mesec (2h let) ali raje ne? Nikakor nebi rada raskirala sluha. 

Kaj pa na dolgi rok? Je potovanje z letalom odsvetovano pri tako majhnih? Mož službeno dosti potuje in sva skos šli zraven, zato me zanima za v prihodnje. 

Za vaš odgovor se vam iskreno zahvaljujem.

V tem času bi se moralo stanje popraviti, najverjetneje je šlo za izlivno vnetje, saj gre za prevodno naglušnost in ne okvaro slkušpnega živca (senzorna naglušnost). Pred vzletom in pred pristankom svetujemo Operil/Olynth/septanazal v nos, da odpre nosne hodnike in omogoči izenačevanje pritiska.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close