retorično vprašanje?
Lep pozdrav!
hmmm … moje mnenje pa je takšno …
Tukaj iščejo ljudje bolj ali manj enostavna dela, katerih ponudba je že tako velika in nihče sploh ne pomisli da bi delavce iskal tukaj. Če pogledamo; iščem delo na domu, varstvo pa spet delo na domu pa spet varstvo …
Kakor hitro pa se pojavi povpraševanje po kakem zahtevnejšem delu ( s tem nikakor ne mislim da je varstvo enostavno ) pa ni bveč nobenega odgovora. Vsi bi tradi čimenostavnejše delo in da bi dobili za čim manj truda čim več denarja.
Če nekdo res potrebuje službo, bo vzel in se preizkusil še v čem drugem, morda manj udobnem delu.
Verjemite, da imam izkušnje z iskanjem ljudi, še boljše izkušnje pa imam z ljudmi ki so prišli in začeli postavljati neverjetno nerealne pogoje za njihovo delo ( zelo visoke plače, vozil bi jih naj na delo in domov, ne bo delal tega in ne tega … ), ker sem bil prisiljen sme jim vse te pogoje izpolnil. in kaj se je zgodilo … raje ne bom govoril o škodi do katere je prišlo zaradi malomarnosti ( pozabil pritegniti vijake, razbil avto, na terenu pozabil stroje … ) in to samo v nekaj dneh in verjemite ali ne bilo je več podobnih ljudi, ki so se predstavili kot izkušeni in profesionalni delavci.
V bistvu sem nakoncu našel čisto preproste, nešolane ljudi, ki so bili veseli dela in priložnosti … sedaj smo zadovoljni in jaz in oni.
Morda to ni odgovor ki bi spadal na to mesto … je pa realna slika nezaposlenosti pri nas. Še nasvet iz tujine … če že iščete ljudi vzamite maldae in neizkušene … pripravljeni so se učiti in se truditi … starejši ki pa so vajeni dela v socializmu pa so takšni kot sem malo prej opisal.
Takoj bi se rad opravičil tudi tistim, ki jih ta post ”obtožuje”, v resnici pa so drugačni, saj kot vemo izjeme obstajajo.
Lep dan še naprej
Nekdo ki ne verjeme več v vsesplošno socialno stisko ljudi
Nisem imela namena koga razburjat. Ampak resnično se mi zdi, da ponudba prekaša povpraševanje.
Se pa strinjam s tem, kar si napisal, Razočaran, glede realne slike nezaposlenosti pri nas. Ljudje velikokrat iščejo službo, ne pa dela. Da ne bodo zdaj skakali v luft tisti, jih zanima delo!!!
Si pa eden od redkih, tudi to je treba dodat, ki daje priliko mladim in neizkušenim.