Retitren – višanje holesterola
Pozdravljeni!
Stara sem 36 let. Ze eno leto sem na Retitren terapiji zaradi aknaste rozacee.
Pred zacetkom terapije je bil skupni holesterol 4.9 (HDL 1.36, LDL 3.29), teigliceridi 0.6, S-AST 0.30, S-ALT 0.19.
Po enem letu je skupni hopesterol 6.9 (HDL 1.45, LDL 5.15), trigliceridi 1.1, S-CK 1.29, S-AST 0.43, S-ALT 0.36. Opozorjena sem bila, da je pri taki vrsti visanja holesterola potrebno paziti, da ne pride do vnetja jeter in trebusne slinavke, ker je reakcija zelo zelo huda.
Moj trenutni dermatolog pravi da tako hudega primera kot je pri meni se ni imel (hude akne z rozaceo, toliko stranskih ucinkov, se posebaj za holesterol je rekel, da se ne spomni kdaj je imel nazadnje tak primer).
Ker me je strah, da ne bi slucajno “zlorabljal” mojega stanja, v smislu “dejmo vidt do kje gre, da mamo se eno statistiko” prijazno prosim za mnenje, kdaj je pametno prekiniti terapijo, da do te hude reakcije ne pride.
Najlepsa hvala in prijazen pozdrav.
POzdrav!
Sam se srečujem s podobnimi izvidi pri tej terapiji : največkrat niso tešč od 18. ure prejšnji dan, do odvzema krvi naslednji dan!
To je najpogosteje.
Drugo pa je , da se v tem primeru spremlja kri na 3-4 tedne in se ustavi terapijo , če se vrednosti dvigajo.
Lp
Pozdravljeni.
Najlepsa hvala za hiter odgovor.
Iskreno povedano, mojih strahov niste ravno pomirili
Kar zadeva odvzem krvi na tesce, jaz zvecer po 18 uri ne jem tako ali drugace, saj potem ne morem spat. Zato lahko smatramo izvide za realne.
Krvne kontrole delam na 2-3 mesece, tako da je bil ze takoj po prvih 3 mesecih terapije ociten dvig holesterola (torej z vsako kontrolo je visji).
Sedaj pa sem na tocki ko me stanje ze skrbi in zato moje vprasanje ostaja enako: kaksno je vase mnenje, kdaj prekiniti terapijo, da ne pride do vnetja?
Iskrena hvala za vas cas in mnenje.
Nerad se mešam v terapijo -ampak sam osebno bi prekinil terapijo za 2 meseca, nato kontroliral kri in se odločil za nadaljevanje ali ukinitev. Te vrednosti niso nekaj strašljivega sploh pa ne nepovratne če so v zvezi z zdravilom!.
Lp