Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo RE:STRAH PRED ZOBOZDRAVNIKOM

RE:STRAH PRED ZOBOZDRAVNIKOM

samo en nasvet tistim, k ze dolgo niste bili in imate vec vzporednih resnih problemov – pojdite k zasebniku, ce imate financno moznost. je lahko v treh mesecih vse drugace, vecina problemov je resenih, s kaksno umetno krono vred.
ce je potrebno nadoknadit 10 let zanemarjanja svojih zob, vam cez nadaljnih 10 let ne bo zal denarja, ki ste ga nekoc namenili za popravilo.

Spet se oglašam,še vedno z groznim strahom,še vedno brez poguma stopit pred zobozdravnika…
Samo že ko pomislim na to,čutim švohost celega telesa!!
Teja,si mogoče premagala strah?kam si šla?
U mojih ustah postaja razvalina,morala bom stopit pred zobota!a kako,ko me je res smrtno strah!
A mi kdo prosim zna priporočat dobrega,predvsem pa potrpežljivega in prijaznega zobozdravnika z goriške?
Prosim,vsake informacije bom vesela!

kaj pa zobozdravniki, ki delajo z laserjem? Baje je tako fino in nič ne boli, da še mali otroci naravnost uživajo. Sama sicer še nisem bila, ampak prijateljica vozi svoje otroke iz MB v LJ zaradi tega.

Spoštovana cicamaca,

odgovora na vaše vprašanje ne poznam, o uživanju pa bi težko pisali:).
Upam, da bo na vaše vprašanje z osebno izkušnjo odgovoril kdo, ki je laser že preiskusil “v svojih ustih”.

Pozdravljeni!

Ponovno se oglasam, veliko bolj zadovoljna. 🙂 Sicer res brez 4 zob pa vseeno zelo srečna, da je moj strah premagan in moje zobovje sanirano.
Naslednji korak je pa sanacija teh manjkajocih ampak vse lepo pocasi.

Res je bilo na zacetku hudo, sploh po puljenju, ker se mi je vseskupaj neverjetno vnelo pa sem se vedno tu! Tako,da tiste, ki se bojite… strah obstaja zato, da ga premagamo!;)

Ce pa zeli kdo kontakt zobozdravnika h katerm hodim jaz (MB) naj pa pusti elektronsko posto pa posljem kontaktne podatke.

Lep nasmeh!

Ana

Nicky, še vedno nisem šla nikamor.Včasih upam, da me bo ugravil kakšen marsovec, udaril s kladvom po glavi, da izgubim zavest, mi popravil zobe in me spet dostavil na zemljo;((( In si mislim, da sem taka zguba, da ji ni para, ker se enostavno ne zmorem spravit k sebi in vsaj poklicat zobarco in se naročiti. Si ti prišla kam dlje?
Teja

Se pridružujem …tudi mene je zelo strah,ampak,ko me je nazadnje tako bolelo,sem bila primorana iti k zobozdravniku.Prej nisem bila vsaj 3 leta.In,ko odprem usta,sem pričakovala,da bo nezadovoljen,pa mi reče,ooo saj zobe imate pa lepe.Tako,da mi je popravil samo urgentno,kar me je bolelo,in me naročil čez leto na pregled.In,bom šla!!!

Ko,pa sem sedela v čakalnici,pa sem razmišljala o porodu(hehe),in za trenutek nisem vedela,koga se bolj bojim…

No,zobozdravnik je zob takoj popravil….kakšen maraton(beri porod),pa me verjetno še čaka…

In,grem raje h zobarju 😉

LP.

Joj Teja še zdaj nisem šla..ne najdem poguma!!!
V mojih ustih je pa vsak dan slabše,ne vem več na kateri strani jesti,ker me je zdaj en dan fajn zabolel zob ob ugrizu oz žvečenju.
Loteva se me depresija zaradi tega vsega!
ne morem se več normalno posmejati,sram me je!!
Rada ,zelo rada bi naredila tej muki,ki sega že v otroštvo konec,a kako?!
Pomislila sem tudi na kakega zdravitelja,ki bi mi s hipnozo pomagal čez strah,a ne vem ne kam ne na koga se obrnit!!
le kako nama bo uspelo?
oglasi se kaj,lahko se pa tudi po mailu kontaktiramo.
[email protected]

Nicky, sem poslala mail.

Ja tudi mene zanima če kdo ve kaj več o teh laserskih posegih,ali je to samo za ‘tamale’ plombe,ali se lahko izvaja tudi pri resnejših primerih? Koliko stane,in kje se nahajajo takšne ordinacije…? Hvala

Vidim, da sem povzročila pravi plaz. Prav je, da se vam oglasim. Potrebovala sem deset let, da sem najprej napisala tole in potem še kakšnih 6 mesecev, da sem poklicala privatno ordinacijo v Ljubljani.

Vsi so bili strašno prijazni, še najbolj zobozdravnica.
Od takrat je preteklo že nekaj časa, še vedno me je grooozno strah, ampak zdaj ne pobegnem več!
Še vedno imam vse svoje zobe, samo, da se nikoli več ne bojim nasmehniti…

Hvala vsem in pogumno!

Jutri imam v Celju puljenje modrosnega zoba. Ker se mi ga je že pol odlomilo, me je zelo strah kako ga bo dobil ven, mi bo rezal dlesen?

Ker sem imela v njem že dolgo plombo, ta mi je nato izpadla, mi je moja zobozdravnica v tem zobu uničila živc. Zanima me, ali obstaja možnost, da me bo pri puljenju ta zob manj bolel, ker nimam živca v njem?

Strah je zelooooooo velik…

Ajda

Mia2000,, kam pa si šla v Lj, če lahko poveš?

Hvala in lp.

ZELO DOBER ,PRIVAT, V LJUBLJANI.

Očitno nas je kar nekaj s fobijo pred zobarjem. Naj vas potolazim. Bila sem vceraj – po 5 letih. K sreci je moj zobar naš sosed in točno ve, kako in kaj je z mano. Popravil mi je kar nekaj zob, najhuje od vsega pa je bilo odstranjevanje zobnega kamna- tisto skelenje mi je veliko hujše, kot ce me boli od vrtanja. Iz ordinacije sem sla popolnoma tresoča in prepotena, od vsega “hudega”pa tako utrujena, da sem doma spala še celo popoldne. Ja, pa sem prezivela. Zobar se je hecal in smejal, ko sem mu odmikala glavo in mi je voda tekla za modrc, zraven pa pel komad od Seke Treba mi Aspirina…Sem vsaj malo pozabila – smejat se pa z polnimi usti čudnih substanc itak ne moreš hehehe…Nazadnje me je naročil čez 14 dni, jaz pa sem ga vprašala, ce lahko cez eno leto…No malce za hec, vendar danes razmisljam, čemu psihiranje, utrujenost, če pa sploh ni nič bolelo? Nekdo mi je nekoc namignil, da se moras s fobijo spoprijeti, se pravi, ce se bojis zobarja, cimvečkrat tja ali ce se bojiš letenja, čimveckrat na letalo… No, če je to res, bomo videli cez 14 dni…Drzte se punce, vem, da je tezko, vendar se da potrpet, verjemite, pa ceprav grem sama raje rodit kot pa k zobarju.

PROSIM ZA TOČNE NASLOVE DOBRIH IN PRIJAZNIH ZOBARJEV KER ME JE RES STRAH
HVALAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Pozdravljeni!ko prebiram vaša sporočila sem po pravici povedano pomirjena,ampak ne zato ker vas je strah,ampak,ker nism edina.tudi jaz imam grozn strah pred zobarjem!stara sem komaj22 let,ampak v mojih ustih je katastrofa!!smejem se zelo malo,ker se bojim da bojo vidl moje zobe,no kar je od nih ostalo!!ze od malega imam probleme,saj mi zobje takoj zgnijejo!!vsak dan ko se pogledam v ogledalo se skoraj zjokam,sama nase sem jezna….ampak ne gre,ne moram si nabrati poguma preveč me je strah,ko sem kdaj morala iti,mi je bilo grozno slabo bila sem brez moči!!res nevem kaj naj,rada bi imela lepe zobe,rada bi se smejala!!grozno se bojim dneva ko me bo začelo boleti!!prosim za pomoč saj tako res ne gre več,ampak sama si ne znam pomagat!!
hvala

pozdravljrni!!tudi jaz mam problem,ki se imenuje GROZNI STRAH pred zobarjem!!stara sem komaj 22 let a moji zobje so skoraj vsi za vn!!že od malega imam ta problem da so mi zobje takoj zgnili.res imam zelo slabe!smejim se skoraj ne več,ker me je sram,da bi vidl kaj je v mojih ustih.vsak dan sem bolj jezna sama nase,vsak dan znova se sovražim,sem slabe volje zaradi tega.govorim si da moram,da je zdaj pa skrajni čas,da to naredim,ampak ne gre!!nemorm premagati ta strah,ki me spremlja že od majhnega!!tako rada bi imela lep nasmeh!res se sramujem sama sebe!!zato lepo prosim za nasvet,saj mi gre res slabo,vsem znam pomagat,le sebi ne…hvala!!!

pozdravljeni!!tut jaz mam problem ki se imenuje VELIK STRAH pred zobarjem!!zobozdravnika se bojim že od malih nog…in tudi probleme z zobmi imam že od malih nog.stara sem 22 in moji zobje so skoraj vsi zanič!!smejim se skoraj ne več ker me je zelo sram da bi vidl kaj je v mojih ustih!!vsak dan se zaradi tega sovražim!!govorim si da moram,nabiram si pogum,a ne gre in negre!!tako me je sram da imam take zobe…zelo rada bi imela lep nasmeh,pa se ne upam odpravit do zobarja!!!slabo mi rata če grem samo mimo,kaj da bi še notri stopila!!zelo bom vesela pomoči in nasveta!!!hvala

Pozdravljene,

svetujem obisk psihologa ali psihiatra… Nekaj srečanj in pogovorov in terapevt vas bo založil s tehnikami in znanji, kako si pomagat v situacijah panike in strahu. Pa boste imele še za kakšne druge življenjske situacije izkušnjo, kako si sam pomagati.
Kar pogumno, terapija ni več tabu in resnično vam lahko pomaga. Na področju NG se lahko obrnete na Zdravstveni dom NG, tam je kar nekaj terapevtov, ki vam lahko hitro in učinkovito pomagajo.

Srčeno!

New Report

Close