Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina RESNICA PRIHAJA NA DAN

RESNICA PRIHAJA NA DAN

Povejte me (sem morda spregledal) kje je ta novi azil, kako se do tja pride….ali sploh smeš tja…..zakaj bi nosil tja hrano, ali je nimajo dovolj (ne gre za denar, samo sprašujem)…kdo sedaj uradno skrbi za ta azil…..

Žal, še so drugače misleči in moj trud, da bi jih prepričala v nasprotno, je zaman.

Milena je pred dogodkom imela seveda “novo pošiljko naivnih prostovoljcev” in ena izmed njih je postala aktivistka te strani.

Bravo Kovač!!! Skrajni čas je že bil da se reši te pse! Zdaj so na vrsti samo še psihiatri da hospitalizirajo to noro babo!! Yo tukaj sva pa midva na isti frekvenci! Pa še nekaj, kaj dela ta smotana Neva Miklavčič tam zraven onih idiotov?? Ne samo da se kar naprej postavlja na stran nekih ilegalnih kriminalcev, zdaj še nako MM ščiti!! Ta tudi vsepovsod svoj gobec zravn tišči!

Jože, zemljevid je objavljen na spletni strani VURS-a.

Seveda lahko prideš tja, vsaka pomoč je zelo dobrodošla. S hrano trenutno ni toliko težav, čeprav so donacije še vedno dobrodošle. Potrebujejo pa cerade za pokrivanje boksov, ker mnogi psi plezajo ven, krtače, škarje, mašince za striženje (mnogo psov je zelo zanemarjenih), kartone, igrače za pse (psi so se začeli igrati) in še in še stvari. Predvsem se potrebuje tudi pomoč pri oskrbi in negi (pse bo potrebno striči, kopati, česati…). Za morebitno finančno pomoč je odprt poseben račun, sredstva, ki se bodo nabrala na tem računu, pa so namenjena izključno živalim iz Dola pri Borovnici: 01000-0000600028-395-630/96
V kolikor želite pomagati, lahko pokličete št. 041 751 722
Še predlog, ki sem ga kopirala iz drugega foruma in upam, da mi kolega ne bo zameril:
Kaj ko bi organizirali nek “zbirni center” pri nekom v Ljubljani (žal nimamo vsi časa se peljati v Lahovo), kamor lahko to prinesemo, nekdo od vas ali kdor gre gor pa lahko to tam sproti dviguje ? Ali že je ?

Predlogi za poceni oz .zastonj igrače :
– rabljene tenis žogice (tenis igrišča)
– Vrvarna (Trubarjeva ali Bauhaus…kupiš nekaj m debelejše vrvi, razrežeš na pol metrske kose in zavozljaš na 2 – 3 krajih.
– rabljene bombažne nogavice zavozljaš ali napolniš s koščki starih krp;
– kolesarski plašči, narezani na 20 cm koščke;
– lesene bukove palice oz. štoki (samo bukev se ne cepi v trske!);
– pol litrske plastenke od pijače :
– zaprti smrekovi storži;
– kupiš poceni igračke (v tovarni) na kg in zahtevaš količinski popust. Kdor bo kupoval igrače , naj kupi : KONGI vseh velikosti in oblik; TRIROGLJI ; ŽOGICE NA VRVICI S KRAGULJČKOM v sredini ; KUBI in KROGLA z luknjami za priboljške ; vse igraće od EXELPET-a ; manj uporabne so vse mehke latex igrače, ki piskajo; ne poklanjajte igrač za dojenčke, ker so premehke, predvsem ne poklanjati plišastih igrač! (psi lahko pogoltnejo gumbe, ki so za oči, vsebina polnjenja jim lahko zamaši čreveseje).
Delno igrača, delno hrana so tudi velike surove kosti .
POMAGAJMO PSOM, OMOGOČIMO IN NAUČIMO JIH IGRE

Lp, Yo

p.s. Živali oskrbujejo člani društev in prostovoljci, zato je vsaka pomoč dobrodošla

DZZŽ Ljubljana obvešča, da se je za “zbirni center” javila trgovina za živali Smrček iz Malega trga ob Trubarjevi ulici – prispevali bodo 100 igračk. Pri njih lahko zbiramo tudi rabljene igrače.

Lp, Yo

Živjo
Vidim, da si precej seznanjena, zato bi te vprašala, ali morda veš, če lahko kako pomagam v Lahovem in če, kako.
lp
aleksandra

še enkrat bom skopiral moj post in če kdo ve odgovore na vprašanja naj prosim odgovori…………………….

me zelo moti, da npr. ljubljanski svetniki vključno z županjo VIKO POTOČNIK vsa ta leta niso storili nič za zapuščene živali, kot da se to njih ne tiče…..halloooooo!!!!!………………
To je navadna svinjarija !!
jaz samo pravim, da je vsaj Milena reševala kar se je rešiti dalo in po njenih močeh……verjetno je ta ženska preveč dobra in v vsej tej njeni dobroti je lahko seveda imela v azilu mnogo preveč živali in bla.bla.bla……ampak, kam bi pa te živali dali, če ne bi bilo Milene, KAM??????
Bi jih sproti pobijali?????????????
Bi jih pustili v naravi, kjer bi postali popadljivi……………………….
Že zdavnaj bi se morala oblast pobrigati za to, TO JE MOJ NAJVEČJI OČITEK!!!!!
Danes pa Mileni grozijo s sodiščem.
Lahko da je res, da živali pri Mileni niso bile pravilno in sploh oskrbljene, ampak me to ne zanima, saj oblast tudi ni storila nič, pa bi morala…..
in še enkrat prosim vse, ki vedo kam se odvaja denar, ki ga plačujemo pri cepljenju psov, za kakšen namen se porabi, DA TO PROSIM NAPIŠE….ME PRAV ZANIMA…….

Včeraj je Matjaž Urleb na Tv Piki izjemno pravilno poudaril bistvo problema in zakaj večina ljudi ne razume, zakaj je potrebno pse in mačke sterilizirati. Bistvo problema je ravno to, da ljudje v stilu lažne ljudske vraže mislijo, da je naravno, da omogočiš psu vsaj enkrat v življenju, da ima mladiče…ki jih pa nimajo potem kam dati in se znajdejo pri MM in podobnih zbirateljih pasjih duš! To je strokovno zgrešeno : to ni naravno, ampak nenaravno! V volčjem krdelu se razmnožujeta samo alfa samec in samo alfa samica…vsi drugi se ne in se jim spolni hormoni sploh ne “sprožijo”. In to je NARAVNO! Ljudje pa psa spravijo v položaj alfa osebka, ki pa to ni in nima pogojev zato, kar mu zmede hormonsko sliko in so težave z agresivnstjo ipd. Težave ima uboga žival in vsa okolica, z preveč pametnim lastnikom vred. Zakaj imajo ljudje žival, kot je pes, ČE NIMAJO OSNOVNEGA ZNANJA O TEH ŽIVALIH?? Če hočemo rešiti problem odvešnih psov in mačk, je potrebno vse skrbnike naućiti osnov kinologije, etologije, ekologije, živalske etike. Dol z kvazljubitelji živali in novinarji rumenega tiska, ki so “kinološko nepismeni”. Dol z vreščanjem histeričnih zafrustriranih ********** babur, ki nimajo pojma o biologiji živali

Še zemljevid

http://www.vurs.gov.si/images/milena_mocivnik/zemljevid_Lahovo_grobo.gif

Lp, Yo

Če je komu bližje, se je za zbirni center ponudila tudi trgovina za male živali v Dravljah.

Vodušek Valerija s.p.
Trgovina za male živali ČEBELCA
Čebelarska ulica 19b
Ljubljana

Lp, Yo

Lahovo,to je kraj pri PIVKI….ampak kje točno je to….malo opiši…

Sedaj pa jaz tebi postavljam vprasanje:
KAJ SI V SVOJEM ZIVLENJU STORIL ZA VSAJ ENEGA MANJ ZAPUSCENEGA PSA?

Jože, še enkrat pozdravljen!

Bom poskusila odgovoriti na tvoja vprašanja:

S tem se tudi jaz strinjam. Verjameš pa mi lahko (ali pa tudi ne), da je DZZŽ Ljubljana opravilo nešteto razgovorov na to temo in dobilo nešteto obljub, ki se niso nikoli realizirale. Zato pa ne moremo kriviti prostovoljcev, ki resnično delajo več, kot zmore marsikdo izmed nas.

jaz samo pravim, da je vsaj Milena reševala kar se je rešiti dalo in po njenih močeh……verjetno je ta ženska preveč dobra in v vsej tej njeni dobroti je lahko seveda imela v azilu mnogo preveč živali in bla.bla.bla……ampak, kam bi pa te živali dali, če ne bi bilo Milene, KAM??????
Bi jih sproti pobijali?????????????
Bi jih pustili v naravi, kjer bi postali popadljivi……………………….
Moje mnenje je, da je mogoče na začetku resnično šlo za pomoč. Potem pa se je nadaljevalo v smeri zbirateljstva. Seveda je tu potrebno zavedanje, da za temi psi stojijo tudi brezvestni lastniki, ki so tako ali drugače dopustili, da so se ti psi znašli pri Mileni. Seveda pa to ne opravičuje tega, da Milena kljub odprtemu računu na vetrinarskih klinikah, živalim ni omogočila veterinarske oskrbe, da živali ni dovolila kastrirati/ sterilizirati… Ne more opravičiti dejstva, da so psi od nje prišli v strašnem stanju. Resnično so prizori grozljivi. Če se boste oglasili v Lahovem, boste lahko na lastne oči videli in se prepričali o tem, da imajo psi stare poškodbe, ki niso mogle nastati pri sobotnem odvzemu. Prav tako ni mogoče opravičevati njenih izjav, da pri njej ni brejih psic. Tja so pripeljali 10 psic v visoki brejosti, veterinarji so naknadno ugotovili, da je brejih še 30-40 psic. Zanimivo je vprašanje, na katerega nihče ne poda odgovora. Zanima me, kakšen je rezultat naslednje enačbe:
300 psov, predvidimo, da je od tega 1/3, se pravi 100 psic, ki so rodne. Če imajo v najboljšem primeru samo 1x letno mladiče, vsaka po 5, je to 500 mladičev letno. KJE SO?
Pse bi bilo nujno potrebno oddajati. Tega Milena ni hotela. Popadljivi so postali tudi pri njej, nekaj je takšnih, ki so popolnoma asocialni.

Milena bo nosila odgovornost le za tisto, kar je storila. Kazenska ovadba je podana, dejstva bo preučevalo sodišče, ne jaz, ne DZZŽ Ljubljana, ne vi, Jože. Če kdorkoli smatra, da je potrebno podati kazensko ovadbo še proti komu, naj jo poda. Za sodbe so sodišča. Tudi jaz MM ne mislim soditi, bom pa naredila vse, kar je v moji moči, da se nobeden od teh psov ne bo vrnil k njej. Prav tako se bom trudila za to, da tja ne bodo prihajali novi psi. Samo to sem si zadala za nalogo.

Lp, Yo

Jože,

resnično je tale zemljevid zelo slab. Svetujem ti, da pokličeš na telefonsko številko 041 751 722 in se dogovoriš z njimi. Prostovoljci odhajajo tja iz cele Slovenije, tako da neglede na to, od kje si, ti bodo našli nekoga, da boš lahko vozil za njim (kar bo za prvič še najlaže).

Lp, Yo

Nisem sicer pristojna za dajanje odgovorov na zadnje vprasanje.
Gleda na Jozetov in ostalih, ki cele dneve precepite na netu, zato, da odkrivate toplo vodo si lahko pogledate v Uradni list, kjer je verjetno to zapisano.
Drugace pa gre ta denar med drugim tudi za odvoz povozenih zivali, sofinanciranje raznih veterinarskih posegov pri nezanih lastnikih itd…
Najprej se prepricajte o stvareh potem pa pluvajte pa njih.
Ko se zacnes “kregat” moras imeti 100% argumente, ker ce jih nimas ispades najvecji butec na tem svetu.
Nastejte dejstva pod 1, 2, 3, ……
Predloge na zgornja dejstva pod predlog ad1, ad2,….
Potem pa se kregajte.
Pa naj bo to tema o upravicenosti odvzema psov, porabljenih taksah, mucenju zivali, ….
Zanimajo me argumenti ne hipoteze.

Ce ne znas brati zemljevida, kako pa ti uspe diskutirati na to temo.
A si nepismen?

YO, hvala za informacije….
SIMI, se nič ne sekiram, če sem izpadel BUTEC, ampak tole okrog denarja ki ga plačujemo bom pa izvrtal do konca in tudi zahteval pismeno poročilo, pa če traja pol leta….sumim namreč da ta denar nekdo troši za čisto druge namene….bom sporočil ko izvrtam……če pa kdo od vas že sedaj ve, naj PROSIM napiše…….

YO, hvala za informacije….
SIMI, se nič ne sekiram, če sem izpadel BUTEC, ampak tole okrog denarja ki ga plačujemo bom pa izvrtal do konca in tudi zahteval pismeno poročilo, pa če traja pol leta….sumim namreč da ta denar nekdo troši za čisto druge namene….bom sporočil ko izvrtam……če pa kdo od vas že sedaj ve, naj PROSIM napiše…….

Močivnikova bi morala kazensko odgovarjati
(STA)

LJUBLJANA – Nemško-avstrijska zveza Tierhilfe Süden, ki skrbi za potepuške pse in mačke v južnoevropskih državah, poziva pristojne organe, da sprožijo kazenski postopek zoper Mileno Močivnik zaradi kaznivega dejanja mučenja živali. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je zoper njo na voljo dovolj obremenilnih in nedvoumnih dokazov, ki bi morali zadostovati za obtožbo in obsodbo. Poudarjajo, da bi morali pristojni organi Močivnikovi prepovedati posedovanje živali tudi v prihodnje.

Predstavniki Tierhilfe Süden so v sporočilu še zapisali, da so bili zgroženi in prizadeti, ko so videli poškodovane in bolne pse, ki jih je veterinarska uprava odvzela Mileni Močivnik. “Naša organizacija je naročila in več mesecev plačevala veterinarja, da se je vsak teden oglasil pri Mileni Močivnik v Dolu pri Borovnici zato, da bi zdravil pse, ona pa te priložnosti ni izkoristila in mu je vedno znova zatrjevala, da živali niso bolne ali ranjene in da je z njimi vse v redu,” so še zapisali.

Pri omenjeni organizaciji še ugotavljajo, da bi lahko bilo edino opravičilo za ravnanje Močivnikove psihična bolezen, kar pa bo moral ugotoviti psihiater. Zagotovo pa ni opravičila za ravnanje njene hčerke Nevenke Stern, Primoža Šterbenca in nekaterih drugih prijateljev, “saj so brez slabe vesti več let podpirali brezupno situacijo za živali”. V Tierhilfe Süden menijo, da ne samo, da niso pomagali psom in drugim živalim, ampak so na vse možne načine ovirali druge ljudi, ki so hoteli pomagati. “Po našem mnenju takšno ravnanje ni opravičljivo, zato bi morali odgovarjati za svoja dejanja prav tako kot Milena Močivnik,” je še zapisano v omenjenem sporočilu za javnost.

DNEVNIK
Četrtek, 24.10.2002

Močivnikova zahteva, naj ji vrnejo odvzete pse

Zagovorniki Milene Močilnik dokazujejo, da so živali pri odvzemu in transportu mučili in pobili – Veterinarska uprava to odločno zanika
Urša Kmetec

LJUBLJANA – Člani Zveze društev proti mučenju živali Slovenije in Helsinškega monitorja za človekove pravice Slovenije so včeraj protestirali proti sobotnemu odvzemu psov Mileni Močivnik in zahtevajo, naj ji odvzete pse vrnejo. Proti odgovornim so vložili kazenske ovadbe, s fotografijami in posnetki pa so dokazovali, da so živali ob odvzemu in transportu mučili, nekatere pa ob tem tudi pobili. Na veterinarski upravi to ponovno zanikajo.

Predsednica Helsinškega monitorja Neva Miklavčič Predan pravi, da pozivajo kmetijskega ministra Franca Buta, naj razreši direktorja Veterinarske uprave RS (Vurs) Zorana Kovača, v nasprotnem primeru bodo zahtevali njegov odstop. Zahtevajo prepoved transporta psov, zahtevajo, naj se zavetišče v Dolu pri Borovnici nemudoma vzpostavi v prvotno stanje, pse pa vrne. Neva Miklavčič Predan je zagotovila, da kriminalistična preiskava že poteka.

Podpredsednik Zveze društev proti mučenju živali Slovenije Primož Šterbenc meni, da če bi pri odvzemu psov res šlo za dobrobit živali, potem bi to morali nestresno in neboleče narediti člani Društva za zaščito živali Ljubljana, ki ga je Vurs določil za skrbnika. Pravi, da je v soboto poslušal obupano tuljenje živali, ki so jih higieniki lovili s srednjeveškimi pripomočki in neselektivno, kot objekte, ter jih nalagali na tovornjake. O hudem mučenju so ga prepričali tudi krvavi madeži, uničene pasje ute in okrvavljena železna palica, ki so jih našli na posestvu Milene Močivnik.

Slišali smo lahko tudi, da je dejanski razlog za odvzem psov boj za oblast med direktorjem Vursa Kovačem in ministrom Butom. Slednji naj bi namreč v začetku leta v dogovoru s predstavniki civilne družbe oblikoval koncept sanacije in postopne legalizacije zavetišča Močivnikove, ki ga ni preklical. Dr. Mira Omerzel, ki je od leta 1995 pomagala Močivnikovi, je prepričana, da so vse odločbe veterinarske inšpekcije brezpredmetne, saj jih lahko nalagajo le registriranim zavetiščem. Omenili so še, da bodo danes ob 16. uri pripravili protestni shod pred sedežem Vursa.

Direktor Vursa Zoran Kovač odgovarja, da je bila odločba izdana že januarja, upravni postopek cepljenja živali proti steklini pa so opravili že aprila. Milena Močivnik se je po njegovih besedah na odločbo lahko pritožila, kar je tudi storila, vendar je sodišče na drugi stopnji njeno pritožbo zavrnilo. Povedal je, da je bil septembra izdan sklep o izvršbi, ki bi mu Močivnikova lahko ugovarjala ali živali sama oddala, vendar tega ni storila. Zatrdil je, da bo poročilo o odvzemu živali izdano, ko bo postopek končan – po Kovačevi oceni se bo to zgodilo konec leta. “Milena Močivnik ni imetnica živali, saj jih ni prijavila. Njihova skrbnica je država, ki je dolžna poskrbeti za vse živali brez lastnika. Poleg tega je država plačala stroške cepljenja psov proti steklini, zato je formalnopravno tudi njihova lastnica. Ker jih ne želimo posedovati, jih brezplačno oddajamo novim lastnikom. Šlo je za upravni postopek in ne za dejanje samovolje,” je povedal Kovač.

Kazenske ovadbe zoper njega in njegove sodelavce ni želel komentirati, dejal je le, da bodo te trditve morali tudi dokazati. O kriminalistični preiskavi ni obveščen. Izjave, da kmetijski minister o odvzemu živali ni bil obveščen, pa je zanikal tiskovni predstavnik ministra Buta Valentin Hajdinjak: “O odvzemu živali Mileni Močivnik je ministra obvestil Zoran Kovač. Tudi o dogovoru o sanaciji in legalizaciji zavetišča v Dolu pri Borovnici ne vemo nič, minister But ni za to nikogar pooblastil,” je zagotovil Hajdinjak.

Zoran Kovač je še enkrat zatrdil, da pri odvzemu in transportu ni bila poškodovana ali ubita nobena žival. Zanke, s katerimi so odvzeli agresivne pse, so po njegovih besedah prirejene tako, da živali ni mogoče poškodovati. Res pa je, pravi, da so našli veliko živali, ki so zaradi hudih zastaranih poškodb potrebovale pomoč. “Policisti, šoferji in higieniki, ki so vajeni vsega hudega, so ob videnem bruhali,” je povedal Kovač. Na veterinarski upravi so zaradi odvzema živali prejeli številna pisma podpore mednarodnih organizacij za zaščito živali, med drugimi RSCPA, Animal`s Angels, Tierschutzinitiative Odenwald…

Do začasnega azila v Lahovem se pride po poti skozi Cerknico, do Bloške police, naprej do Nove vasi, kjer je potrebno za bencinsko črpalko v Novi vasi zaviti levo proti Velikim Laščam, čez nekaj kilometrov pa spet levo v smeri Ravnika. Po približno 500 metrih se na levi strani ceste vidijo podolgovati nizki objekti, ki so tudi varovani.

Lp, Yo

New Report

Close