Resnica o Mileni Močivnik?
Verjetno bo vse tvoje dokaze prinesel čas, pa četudi ne, ker mene tisti psihiatrični niti slučano ne zanima več ko bodo živali enkrat rešene in odvzete, odvzete pa bodo zaradi mučenja, potem bova našli skoraj da skupni jezik. Me pa prav zanima ali boš za te živali kaj naredila, razen tulila da je pač tako ker drugače ne more biti?????Kdaj greš k mILeni? Morda nam boš po pridobljeni izkušnji pomagala pri pridobivanju dokazov, seveda če imaš toliko vesti, d aboš zmoto tudi priznala….
B kompleks veš tukaj se pa ne strinjam s tabo. Si ti slučajno pripravljen dajat recimo 10% od bruto OD za pomoč živalim. Mogoče ti si. A zelo malo se jih bo strinjalo z tem da bi kaj dali.
Zaradi tega se mora postavit meja, koliko časa bo pes v zavetišču.
Pes ni divja žival. Volkulja požre mladiče, če ni dovolj hrane, za njihovo preživetje. Lisica bo imela enega mogoče dva mlada na leto, če v naravi kjer živi ni dovolj hrane za njihovo preživetje. Drugače pa tudi šest.
Pri pseh pa ni razlike, ali so lačni, ali pa ne. Oni se bodo razmnoževali, ljudje, pa naj po tvoje skrbimo za vse, ki pridejo na svet.
To ne gre.
LP
Nihče ni rekel da mi morate verjeti, pač pa vas spodbujamo, da vzamete pot pod noge a ne za pet minut pač pa da si v svojem življenju vzamete malo več časa za živali in si ogledate na lastne oči. Pa še enkrat povem ne površno!!! Poizkusite dobiti ven živali ki so potrebne zdravljenja( stroške za ve ki jih dobite bom porvanala jaz), kako psičko ki bi jo bilo treba sterilizirati ali kaj podobnega. Potem se slišiva. Želim zares veliko sreče predvsem živlai, ki bi uspela priti do veterinarja. Zavežem se tudi, d abom živla ki jo dobite ven oddla in vam posredovala naslov novega lastnika, d ane bo kdo ugibal da smo jo evtanizirali. Ne vem zakaj se mi zdi da s tem ne bo nič . ZAto, ke ste le teoretiki, ker se vam ne zdi vredno posvetiti temu problemu časa, ker vem da ne bo dovolila nobene živali odpeljati na veterino, še posebej če boste rekli da jo boste oddli napej novemu lastniku… No , le pot pod noge, ker nimamo pojma o čem govorimo. Jaz sem poagala posredno in neposredno od začetka letošnjega leta pa do 12.2. 108 psom, brez evtanazije, kaj pa vi, ki nam ne verjamete????Evidenca o teh 108 je na vpogled komurkoli, če želi. Vklučuje dokument o psu ( kje, kdaj, kakšen, kam), kaj smo z njim počeli – oglasi , slike…in kje je po novem..Pridite in poglejte, da se svoje odgovornosti zaveamo, d asmo resni ljudje, ki opozarjamo na zelo resen problem mučenja živali, kar pa vsekakor ni najbolj hvaležno delo, je pa del našega poslanstva. In ker hočemo delti dobro in redno, s em tudi odgovorno smo zdaj grdi mi. Ne nismo mi grdi, grdi ste vi, ki nočete doumeti in preveriti kako stavri tam stojijo.In še enkrat PREVERITI V GLOBINO; TISTO GLOBINO; KI JO IZPOSTAVLJMO MI – to pomeni da boste morali žrtvovati vsaj tri mesece trikrat na teden po dve uri. JAz sem jih in jih še vedno in še veliko več ampak tam, kjer je moje “delo” obrodilo koristne sadove- pravo reševanje živali.
Kdaj boste dojeli, da so besede eno, realnost drugo. Tudi jaz si želim, da bi lahko rešili vse živali, a to ni mogoče. Obstajajo meje preko katerih ne moremo in tudi ne smemo. Milena je to mejo prestopila. Če bi živali pri njej lahko izbirale med življenjem in smrtjo z zagotovostjo s težkim srcem trdim da bi se odločile za smrt. Člani društva skušamo pomagati vsem živlaim ki pridejo v naše okrilje, vendar se zavedamo da smo odvisni od naše družbe, od ljudi ki bodo te živali sprejli ali zavrgli. to so dejstva, ne naše želje. In ne filozofiraj več kako bi moralo biti, če ne veš sploh kako lahko je. Pridi in poglej od blizu. Izkušnje in leta v tem ” poslu” te naučijo tega. Zakaj misliš da imam tri pse. Zato ker jih nismo mogli oddati, ampak tu je moja meja, več jih ne bom imela in pika. Lahko se trudimo in znotraj društva rešimo marsikaj in ponavadi tako je, so pa meje preko katerih ne moremo, ker bi bili potem prav tako mučitelji kot mIlena, živlai pa bi izgubile svojo pravico do dostojanstva. Ne vem če sploh dojemaš o kakšnih problemih razpravljamo, kajti če bi dojemal, ne bi obračal mojih besed v skrajnosti. Niso to izgovori to so dejstva.
Zato pa je potrebno zaceti problem resevati na zacetku, ne potem, ko je ze tako dalec. Vse pse registrirat, tudi mesancke, tako imajo veterinarji natancne podatke tudi o tem, kdo je pozabil psa cepiti. Mene je recimo veterinarska postaja (zivim v ZDA) prijazno obvestila, da moj muc Bibi, se ni bil cepljen. Morda se slisi smesno, ampak moj pes je s papirji dobil tudi moj priimek. Potem bi bilo treba uvesti obvezno nosenje tablice o cepljenju(vsebuje tudi reg. st. psa) okrog vratu (kazen tukaj je 300 USD) in uvesti res veliko kazen, da bi se lastniku bolj splacalo cepiti, kot pa tvegati in barva teh tablic bi bila vsako leto druga, tako da bi lahko vsak takoj opazil, ce je stara. Nezazeljene mladicke pa prepreciti s promoviranjem sterilizacije( seveda to pomeni da mora biti cenovno dostopna). Ker bi se tako ze skorajda z aviona videlo, ce je bil pes cepljen, se bodo ljudje tega drzali, to pa pomeni, da je pes avtomatsko tudi registriran- posledicno, ce se izgubi, se lastnik takoj najde. Ce se pa kaksen brezvesten lastnik odloci psa kje napustiti in mu sname tablico, pa ga bo, ce ne prej, veterinarska postaja pogresila ob obveznem cepljenju in zato, ker jim ni prijavil smrti ali izgube psa, se sprozi preiskava. Vem, da zveni zakomplicirano in neizvedljivo uvesti taksne zakone, ampak delujejo, preverjeno. Se zmeraj se najdejo uboge zivalce, pa vendar manj kot sicer in za te je potem lazje najti topel dom, brez usmrtitve…
Pa ljudi, ki bi za njih skrbeli, pa hrana pa ceplenje še stokrat pa……. Z tem, da je povprečna življenska doba psa 10 let (raje več) in ima moja kuzlica vsako leto dvakrat po pet mladih, ker pa jih lahko odpeljem v zavetišče, ne da bi skrbel, da nebi prišli na svet, bodo v desetih letih od mene dobili minimalno sto psov.
Še samo deset takih, pa imajo v moji občini čez deset let tisoč psov, za katere bo treba skrbet.
Pa bo ta promil ZELO narasel !
LP
Eva, ne jezi se! Nesmiselno se je razburjati zaradi ljudi, ki so tukaj razvili popolne filozofske teze o tem, kaj in kako. Veliko nas je namreč takih, ki ste jim odprli oči, veliko takih, ki ste jih ozavestili, kako živali trpijo – sama sem prvič izvedela za sindrom animal collectorja. Sindromov je sicer ogromno in mnogi so povsem sprejemljivi za okolico, glede stanja MM pa seveda ne pozivamo k njenemu linču ali da se jo zapre v psihiatrično bolnišnico, marveč želimo predvsem odrešiti živali nepotrebnih muk. Oseba, ki želi živalim dobro, seveda slednje iz svojega zavetišča oddaja novim lastnikom ter sprejme ponujeno veterinarsko pomoč. Prav tako skrbi, da so živali ločene in ni dodatnega prirasta še v zavetišču, saj je živali brez lastnika že dovolj. Milena žal tega ni sposobna, sama pa za živali ne more ustrezno skrbeti. Zgodbe na forumu mojpes dokazujejo, da je bilo prostovoljcev, ki so želeli pomagati, ogromno, toda MM jih je onemogočala. Prioriteta je sedaj te živali rešiti – čimprej!
Hvala! Res nam gre samo za živali, čim prej jih je treba rešiti. Prosim vas povejte prijateljem in znancem, ni nam treba verjeti, lahko se tudi prepričajo ne samo z branjem. Mi ne skrivamo ničesar in predvsem ne lažemo. Živali tam trpijo in škoda je ker prav ljudje dopuščamo da se to nadaljuje. Prosim pišite na vetrinarsko upravo, da bodo videli da imajo podporo, če bodo hoteli živali rešiti.
Zadeva ni tako poceni in enostavna. že pravilnik ki sicer zagotavlja v zavetišču v bistvu minimalne standarde pomeni ogromen proračunski šok.Poglejte za enega bi morala občina odšteti
– 6000,00 steklina
-4000,00 preventivno cepljenje
-30000,00 sterilizacija
-9000,00 hrana za en mesec
– 3000,00 osnovni pregled = 53000,00
53000,00 X 800 psov na leto =42 milijonov brez kakšne oskrbovane poškodbe ali kakega dodatnega luksuza, ki bi morla biti že skoraj obvezen, tudi šamponi niso poceni….
– plačati je treba oskrbnika,( oddjanje, slikanje, vodenje evidenc… prostovoljci)
in verjemie mi za proračun je to velik denar. Seveda bi se dalo marsikaj prihraniti s pomočjo sponzorjev in donatorjev, vendar bodo ti pripravljeni prispevati predvsem če bodo zavetišča delovala humano ( ne evtanazija po 30 dneh – možnost dogovarjanja o smiselnem podaljševanju bivanja) jih bodo vodila društva ne podjetja ali privatniki…Veliko je še nedorečenega, veliko odprtega. Bistveno pa je to, da so živali že zdaj na cesti, da se moramo že sedaj boriti za njih in da tudi se. poleg tega pa imamo na glavi še Močivnikovo, ki jop bo potrebno enkrat za večno rzrešiti dolžnosti, ki jih že sedaj ne opravlja dobro. Kdorkoli bi se skušal spuščati v to področje mu svetijem naj si od blizu pogleda funkcioniranje sistem ki deluje, kakšno urejeno zavetišče recimo v Mariboru in bo videl da e da če se le hoče in predvsem SME